Foto bij A ranger/traitor 4

Met al dat gezoek achter hoofdstukken, is het weer even geleden dat ik nog een nieuw deel had. maar hier is het eindelijk.

Hij probeerde de brief zo snel hij kon te lezen, maar het ging nog steeds erg langzaam. Hij had de letters dan wel geleerd, maar een lange geschreven tekst had hij nog nooit onder ogen gehad. Boeken waren te duur, al had hij er veel voor over gehad om er eentje te bezitten.
Het was een brief van de nieuwe commandant van de grijze jagers, Andros. Hij was een man van weinig woorden en de brief was kort.
Beste Will,
Geen goed nieuws te melden vrees ik.
Het schip dat uit Skandia zou terug moeten komen twee weken geleden, is nog steeds niet aangekomen. Waarschijnlijk is het vergaan. Doordat het stormseizoen nu aanbreekt, tasten we de komende maanden in het duister of de bemanning er eventueel in is geslaagd om de Skandische kust te bereiken. Zodra het weer gunstig is zal er een schip er opuit worden gestuurd om daarnaar te informeren.
Miko wist dat er de laatste jaren behoorlijk handel werd gedreven met de Skandiërs. Het was immers goedkoper om goederen uit Arrida bij hen aan te kopen dan zelf helemaal naar daar te varen om ze in te kopen. Op die manier verkregen de Skandiërs ook typisch Aralueense producten die ze niet meer konden komen halen. Diezelfde handelaren zorgden ook voor de communicatie tussen Skandia en Araluen. De briefwisseling van de boogschutters die daar gestationeerd waren met hun geliefde in het thuisland. Tot de diplomatieke post van de Oberjarl aan de koning. De brief ging nog verder.
Nog een mysterie speelt zich af Macindaw. Deze keer geen boze tovenaar, maar de plaatselijke jager Harrison laat al een hele tijd niets van zich horen. De jager Viller van het nabijgelegen leen is erheen gegaan om poolshoogte te gaan nemen. We hebben van hem nog geen bericht gehad. Van zodra ik dat gekregen heb laat ik het je weten. Mocht het ernstig zijn, wat mij erg waarschijnlijk lijkt aangezien het Harrison eronder gekregen heeft, zou jij erheen moeten om het op te lossen.
Ik hoop dat je speciale opdracht een beetje opschiet. Ik kan wat hulp gebruiken.

Andros
Commandant grijze jagers
Speciale opdracht? Wat zou dat kunnen zijn. Zo belangrijk kon het niet zijn als hij alle tijd nam om hem achterna te gaan en daarna nog eerst voor zijn paard te gaan zorgen. Hoewel, naar wat Miko gehoord had, was er weinig zo belangrijk dat het voor een jager belangrijker was dan zijn paard. Toen hoorde hij iemand de veranda op komen. Voorzichtig legde hij de brief terug op dezelfde plaats.

Reageer (6)

  • Butterflygirl

    I love tug

    6 jaar geleden
  • Tijgerbloed

    Geweldig! Als hij het met handschoenen aan had gedaan, dan zou het niet eens gemerkt worden!

    7 jaar geleden
  • casper218

    po wat is dit leuk(Y)

    1 decennium geleden
  • Legolaslove

    verder

    1 decennium geleden
  • Agree

    verder :p

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen