Foto bij 24. The sky is blue, but the sun isn’t coming up

Faith pov.
Gebroken word ik wakker. Naast me ligt Carmen. Er lopen strepen van uitgelopen mascara over haar wangen. Ze staart met verdrietige ogen naar de blauwe lucht.
‘Aaahh.. Mijn rug.’ kreun ik terwijl ik rechtop ga zitten. Carmen veert direct op en ze kijkt me aan alsof ze gek word.
‘Ik ga echt dood van de honger.’ Moeizaam knijp ik mijn ogen dicht tegen de zon.
‘Faith?’ Carmens stem klinkt breekbaar. ‘Kun je me misschien uitleggen hoe jij nog leeft?’ Ik kijk naast me. Een eindje verderop ligt Julia met een staak door haar hart. Langzaam komen er dingen terug. Julia brak mijn nek. Ik hoor dood te zijn. ‘Ik weet het niet.’ stamel ik. Ik omhels Carmen. Dan voel ik haar schokken. Ik kijk haar aan en ze kijkt afwezig voor zich uit. Ze is in een andere wereld.

Carmen pov.
Faith omhelst me en ik heb het gevoel dat ik weer in trans raak.

De bel gaat. Ik kijk nog even in de spiegel en dan doe ik open. Een meisje met zwart haar kijkt me vriendelijk aan.
‘Hallo, Ik ben een vriendin van Carmen.’
‘Oh, kom binnen mijn naam is Faith.’
‘Ik ben Julia.’ En ze doet de deur achter zich dicht en op slot. Ik schrik. Julia! Ze draait zicht weer om. Haar ogen zijn bloedrood.
‘Wat wil je?’ vraag ik dapper.
‘Ik heb een plannetje met Carmen. En jij bent daar een groot deel van. Ineen staat ze vlak voor me. Ze bijt in mijn nek. Ik bal mijn hand tot een vuist en geef een dreun tegen haar kaak. Mijn hand doet pijn, maar ze laat wel los.
‘Ik heb een beter idee.’ zegt ze terwijl ze met haar hand pijnlijk over haar kaak wrijft. Binnen een seconde staat ze achter me. Ze houd mijn handen achter haar rug.
‘Je bent best sterk voor een mens, weet je dat? En aangezien je ons kleine geheimpje toch al weet.’ Ze bijt in haar eigen pols en houd die tegen mijn lippen.
‘Drink of ik breek je nek.’ beveelt ze. Direct doe ik wat me word gevraagd. Ze gooit me op de grond en kijkt me indringend aan. ‘Dit is nooit gebeurd.’


Ik wrijf in mijn ogen en zie Faith weer voor me zitten. Geschrokken kijk ik haar aan. ‘Faith, je bent een vampier!’

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen