Foto bij 4. Another dream

Oh meisje ik was zo ongerust. Mijn moeder drukt zich stevig tegen me aan. Dan kijkt ze me bezorgt aan. ‘Gaat het wel goed met je?’ ‘Ja, ik heb alleen wat te weinig geslapen de laatste tijd. Veel stress van school.’ lieg ik. ‘Maar ik ga even liggen, oké?’ zonder te wachten op een antwoord loop ik naar boven. Ik plof op bed en denk terug aan vanochtend. Meneer Rietveld is dood. Het dringt nu pas tot me door. Net zoals in mijn droom. Dat is zo weird. En dan door wie hij vermoord werd. Ik doe mijn ogen dicht en zie zijn gezicht weer voor me. Ik glimlach, hij was inderdaad knap. Met zijn arrogante glimlachje.

Waar ben ik? Ik kijk om me heen. Dan zie ik mezelf lopen door het park. Ik weet dat ik droom, maar kan niet wakker worden. Deze plek ken ik uit duizenden. Ik sta bij het graf van mijn oma. Hier ben ik al tijden niet meer geweest! ‘Oké, hier ben ik dan.’ Hoor ik mezelf zeggen en ze gaat zitten. Een kraai gaat op de grafsteen van mijn oma zitten. En ineens zie ik mist zich verspreiden over het kerkhof Ik zie mezelf opstaan en weg rennen. Wow, dit is één groot vampire diaries déjà vu zeg ik tegen mezelf. Ineens hoor ik mijn moeders stem. Het klinkt ver weg, maar steeds dichterbij. ‘Carmen!’

Ik ga rechtop zitten en wrijf in mijn ogen. ‘Oh.. hoi mam.’ zeg ik slaperig. ‘Zo, jij sliep diep.’zegt ze glimlachend. ‘Kun je het aan om naar school te gaan denk je? Want dan moet je nu wel even actie gaan ondernemen. Ik moet nu weg dus ik kan je niet helpen. Sorry.’ ‘Ehh..’ Snel denk ik na.’Nee, ik blijf nog even een dagje thuis is dat goed.’ ‘Tuurlijk schat, maar je bent dan wel alleen thuis hè? ‘Ja, ja weet ik.’ zeg ik. Dat is beter, dan ga ik toch even op het kerkhof kijken. Denk ik er achteraan. ‘Oké, dan zie ik je vanavond weer.’ ze drukt een kus op mijn voorhoofd en loopt dan met snelle passen naar buiten. Even later hoor ik een auto wegrijden. De kust is veilig.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen