'Mam!? Telefoon voor jou!' Hoor ik Jile's stem van beneden schreeuwen en loop naar beneden. 'Met Ayanna.' Ik luister naar het verhaal dat me wordt verteld en kijk met open mond naar Jile die begint te grijnzen.

'Aah!' Gil ik wanneer ik de hoorn had opgehangen en steek mijn armen uit naar Jile. 'Het gaat gebeuren!'

Samen met Jile, Flynn en Tony loop ik door het ziekenhuis heen, alweer een week later. Ik kon niet wachten om weer een mens te zijn, om echte gevoelens te hebben en weer normaal te zijn. Maar ik wist ook dat deze drie mannen zich zorgen om mij maakte. Vooral Jile. Hij was bang dat het niet zou lukken. Dit zou nou zo'n moment zijn geweest waar ik op mijn onderlip zou bijten en die na zou denken.

'Geen zorgen liefje, ik ben er snel genoeg weer.' Glimlach ik en strijk langs Jile's wang. Ik zwaai naar de drie wanneer de doktoren me wegrijden op het bed, naar de kamer waar ik mijn nieuwe lichaam zou krijgen. Ze zouden het programma dat in mijn hoofd zat stop zetten en wachten totdat ik mezelf zou uitzetten. Zodra het programma uit werd gezet of zou crashen deed ik het niet meer totdat het werd aangezet of hersteld.

Langzaam hoor ik het zoemen en klikken in mijn hoofd verdwijnen en merk dan niet meer dat ik met een klap neerval in het bed.


Knipperend word ik wakker en kom overeind. 'Was mijn lichaam zo zwaar?' Mompel ik en kijk suffig om me heen. Waarom voelde ik me zo slaperig? Gapend rek ik me uit, maar stop er halverwege mee als ik merk dat er iets niet klopt. Verbaasd kijk ik naar mijn handen, armen, gewoon mijn hele lichaam. De deur gaat open en kijk om. 'Mama!' 'Jile, liefje!' Jile rent naar me toe en huilt zachtjes in mijn armen. De dokter hadden hun opdracht voltooid en ik was weer een mens. Ongelofelijk dat zoiets mogelijk was. Flynn kijkt me even aan, glimlacht dan en omhelst me even. 'Je bent prachtig.' Met een echte glimlach kijk ik naar Tony en wenk hem naar me toe waarna ik hem knuffel. Nu pas merkte ik in me wat ik voor hem voelde, voelde ik alles wat ik ooit had gevoeld maar al pop niet merkte. Tony kijkt me even aan en drukt dan kort zijn lippen op die van mij. Ik zet glimlachend mijn voeten op de grond en kijk de drie mannen aan. 'Ik wil graag naar huis.'

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen