Ik strekte me uit, en liet expres mijn spieren een beetje meer aanspannen dan nodig. Vanuit mijn ooghoek zag ik haar kijken, ze had het opgemerkt. Ik keek langzaam met gesloten ogen in de zon en rook de geur van een kampvuurtje en het bos achter ons. Ik bedacht me dat ik nog geen woord gesproken had met haar en stond op het punt over school te beginnen toen ze opstond en resoluut verklaarde dat ze een ijsje van mij wou.
‘Een ijsje? En wat krijg ik ervoor terug?’ vroeg ik uitdagend.
‘Ja dat weet ik nog niet, dat bedenk ik zo wel!’ zei ze lachend.
Langzaam liepen we door de hitte naar de ijstent een stukje verderop. Ik kocht braaf twee ijsjes en rekende af.
‘En, wat ga ik nu terugkrijgen?’ vroeg ik, meer om haar te pesten want Ruby was vanaf het begin van onze date al niet erg spraakzaam. Ze werd helemaal rood en keek naar de grond. Ik voelde mijn romantische aard omhoogkomen en in het plotselinge besef dat dit meisje een engel was stapte ik op haar af en tilde haar kinnetje omhoog met mijn wijsvinger. Ik draaide mijn hoofd schuin en zoende haar langzaam en teder om haar lippen. Ze werd helemaal slap in mijn armen en ik moest haar vasthouden om te voorkomen dat ze viel. Ik trok mijn hoofd terug en zag dat ze compleet rood was geworden nu.
‘Oh sorry, als je dat niet wou kan ik het nu nog terugnemen!’ grapte ik want ik zag dat ze echt geschrokken was. Ze keek even op, en toen, in een seconde sprong ze op me en zoende me terug. Innerlijk lachte ik, wat was dit meisje een schatje! Samen liepen we naar het strand om daar met onze voeten in het zand te genieten van het gitaarspel van de jongen achter ons.

Reageer (1)

  • Calvaire

    Moet het niet op haar mond zijn :f? Maar voor de rest best is hij goed. Grappig moest dit hun eerste date zijn ;p

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen