De wekker gaat af. Langzaam open ik mijn ogen, een nieuwe dag, maar toch weer terug naar het verleden.. Vermmoeid kom ik overeind, en zet de wekker uit. Ik loopt naar Kathie, mijn huis genoot, gaat naast haar op bed zitten en maak haar wakker. Ze opend haar ogen, en kijkt me slaperig aan "We moeten naar Duitsland.." zeg ik zacht. Ik hebt een brok in je keel, maar slikt die weg en zegt "Vanavond zie ik hem weer..". Vanavond ben ik bij hem.. Hij die jou zoveel pijn heeft gedaan, hij waarmee je zoveel hebt meegemaakt, hij die je haat, maar liefhebt tegerlijketijd. Hij waar je straks weer bent. Ik loop naar de badkamer met hem in mijn gedachten, en zet de douche aan. Ik trek m'n boxer en bh uit en stap in de cabine.. Ik voel het warme water over m'n hoofd en schouders stromen, er komt damp vanaf.
Kathie komt de badkamer binnen "Je ziet er tegen op he ?" vraagt ze "Ja, maar toch ook weer niet.. Ik weet het niet precies" antwoord ik. Ik stap de douche uit en grijp een handdoek van het handdoekenrek af en sla hem om. Ik droog mijn haar, en ga voor m'n kledingkast staan.. "Kathie, wat moet ik aan ?" ... Geen antwoord .. "Kathie ?" Ik loop de badkamer in, daar zie ik Kathie, ze staat bewegensloos voor de spiegel.. "Ik moet je wat vertellen.." begint ze met een moeilijke, doordringende stem. "W-wat is er ?" vraag ik onzeker "Ik" ze zucht "Ik denk dat ik zwanger ben" zegt ze terwijl ze me met een angstige blik aankijkt. "Maar hoe dan ? Van wie ?" vraag ik een beetje geschokt "Ik denk van Tom.." zegt ze terwijl ze naar haar voeten staart. "Tom ?!" "Hij en ik.. Wij.. Ehm, we zijn samen.. Al een tijdje" zegt ze aarzelend. Ik kijk haar onbegrijpend aan "Oh.." zeg ik verbaast "Maar wanneer dan ?" "Toen jij en.. " "Nee, niet zijn naam.. Nu niet, dat kan ik niet hebben.." onderbreek ik haar. "Maar.. Ik ben een week overtijd.." zegt ze zacht "We halen een test bij het station, oké ?" "Is goed.." stemt ze in.
Iets later op het station, loop ik naast Kathie, die zenuwachtig m'n hand vast heeft. Haar lange nagels priemen in mijn huid, met haar andere hand haalt ze een lok zwart haar voor haar ogen weg, en laat ze hem in haar broekzak glijden. We lopen de apotheek binnen, en gaan naar de juiste afdeling. Kathie kijkt me even aan als jullie voor het rek met de zwangerschaps testen staan, en steekt daarna haar hand uit en pakt een doosje. Ik zag dat ze het moeilijk had. Ik zelf ook.. We rekende het doosje af en liepen naar onze trein. Eenmaal in de trein, pakte ik mijn iPod, en zette muziek op.. Op shuffle. Het nummer Twarres - She Couldn't Laugh begon te spelen. De tranen springen in mijn ogen, dit nummer draaide toen hij me vroeg.. Al huilend met hem in mijn gedachte val ik in slaap.. "Kimi, we zijn er" fluisterd Kathie zachtjes.. Langzaam word ik wakker. Ik kijk in Kathie's lieve ogen.. Samen stappen we dr trein uit.. Het is donker op het station.. We zien 2 mensen staan. Een van hun draait zich om, waarna hij de ander aantikt en ze in onze richting lopen. Kathie kijkt me aan en glimlacht "Rustig, alles zal goed komen.." Ik lach flauw, en laat mijn ogen neer en staar naar de grond...

...

Twee sterke handen vouwen zich om die van mij. Ik kijk eerst naar de handen.. Ja, hij is het. Ik kijk voorzichtig omhoog en kijk hem aan.. Zijn ogen staan verdrietig, net als de mijne. Hij wil me zoenen, maar ik draai mijn hoofd weg, waarna hij het zijne teleurgesteld terug haalt en naar beneden staart. Naast ons staan Tom en Kathie, die elkaar innig zoenen. Zijn handen gaan over haar rug, en knijpen zich samen. Hij streelt haar haar en zij speelt met zijn dreads.. Ik krijg opeens een verdrietig gevoel. Ik mis het.. Ik draai mijn hoofd naar hem, en kijk hem in zijn ogen, zijn prachtige grote bruine ogen.. Ik mis hem..
Met z'n vieren lopen we naar Tom's auto. Kathie gaat gelijk op de bijrijders stoel zitten waardoor hij en ik samen achterin moeten zitten.. Tom en Kathie praten zacht met elkaar, af en toe hoor je zijn naam vallen .. en die van mij.. "Kimi, hoe gaat het met je ? We hebben je allemaal gemist !" zegt Tom opeens vrolijk "Het gaat.. Ik jullie ook" zeg ik op een zachte toon. Tom kijkt me argwanend aan. Hij wil me spreken straks.. Zeker.
De auto stopt. Kathie en Tom stappen uit. Ik open het portier, en stap uit. Hij zit daar nog, en staart naar de vloer.
zijn pov

Ik wil haar zoveel zeggen.. Maar ik durf niet. Ik heb zoveel spijt van wat ik heb gedaan.. Ik mis haar, hoe ze lacht, hoe ze mijn naam zegt, hoe ze loopt, hoe ze me aanraakt .. hoe ze me zoent .. haar zachte lippen tegen de mijne .. Haar aanwezigheid..
ik hou van haar.








Laat me weten als je t goed vind, of laat een comment achter ?
Xoxo EvieEviscerate


btw. luister Twarres - She couldn't laugh - zo mooi -

Reageer (2)

  • BLOODYEYE

    SNel verder :D
    Abo!

    1 decennium geleden
  • DirtyGame

    Mooi geschreve! (H)
    Ga je snel verder? (A)
    xx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen