Foto bij [4.8] The Reason

Mia

“Waarom jij? Je nieuwsgierige aard trok me aan. Je praten en je zwijgen. Je had zelfs de lef om mij te proberen te duwen. Je zal een goede Engel des Doods worden. Was er nog een vraag?” Ik kan zo snel niets bedenken. Ik ben zo overdondert. Mijn stilzwijgen neemt ze aan als een nee. “Oké dan, ik laat je je kamer zien.” Ze staat op en doet geen moeite meer om te vragen of ik meekom. Ik loop meteen achter haar aan de trap op. Ze doet een deur open en gaat zelf het vertrek in. De kaarsen branden er al. “Er hangen al kleren in de kast. Dit huis gaat al eeuwen door aan engelen. Verbaas je niet aan de antieken kledij en meubelen. Ga nu maar slapen. Het zal waarschijnlijk wel een vermoeiende nacht geweest zijn.” Met die woorden verdwijnt ze uit de kamer, mijn kamer.

Ik bekijk de kamer nog eens goed. Een hemelbed staat in het midden, een twijfelaar. De donkeren houten palen zijn in contrast met het gebroken wit van de dekens. Ik ga erop zitten. Er staat een klein nachtkastje naast. Op het nachtkastje staat een brandende kaars. Verderop staat een openhaard. Zou hij nog werken? Erboven hangt een schilderij van een engel. Dicht bij de openhaard staat een boekenkast. Ik sta op en loop erheen. Sommige boeken zijn zo oud dat de kaft er bijna af is. Geen van de titels komt me bekend voor. Als ik de titels al kan lezen. De titels staan vaak in een andere taal, of de kaft is zo hard versleten dat ik ze niet meer kan lezen. Ik draai me om en zie een mooie donkerhouten kledingkast. Ik kijk er morgen wel even in. Er naast staat nog een kaptafel met een lange spiegel. Er ligt parfum, make-up, haarborstels,… alles wat een meisjeshart wil.

Ik doof bijna alle kaarsjes en ga terug naar het bed. Ik kruip onder de dekens en maak het me comfortabel. Het huis ziet er langs buiten vervallen uit, maar binnen heeft de tand des tijds weinig schade aangericht. Ik blaas het kaarsje op het nachttafeltje uit en sluit mijn ogen.

Er is veel gebeurd vandaag. Mijn moeder werd vermoord door degene waarmee ik nu vriendschap sluit. Dezelfde moordenaar heeft me bevrijd uit het home en weer een persoon vermoord. De moordenaar heeft me getransformeerd zodat ik ook een moordenaar zou worden. Wat ook bleek, de vriendelijke man die me ging helpen, heb ik zijn leven ontnomen.

Binnenkort gaat Kiara me net zo genadeloos maken als haar. Wat moet ik daarvan verwachten?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen