eind vorig deel

Mevrouw Klos zei ons dat de jaarlijkse modeshow dit jaar groots moest worden, want het was hun 20e jaar dat ze dit deden. Alleen de beste ontwerpen mochten meedoen. Ze wenste ons veel plezier met designen en liet ons aan het werk gaan.

there's a new leader in town!! be prepared!

Ik ging meteen aan het werk. Designen vond ik een van de leukste dingen om te doen. Na de les liep ze langs iedere tafel, om ieders ontwerp te zien. Ze kwam steeds dichter en dichter naar onze tafel. Ik werd een beetje zenuwachtig. Wat nou als ze mijn ontwerp helemaal niks vind en het dan door de hele klas gaat roepen? Maar voordat ik er iets tegen kon bedenken stond ze al bij mijn tafel. Ze keek naar mijn tekening en naar die van Yasuko. Ik keek op en zag haar diep nadenken. Plots klapte ze in haar handen en riep de aandacht op. "ik heb besloten dat de leiding naar Yasuko en Fantasy gaan, zij hebben de beste ontwerpen. Dus alle ontwerpen en vragen gaan naar hun. Nog vragen?" melissa stond op en zei "maar dat is niet eelrijk! Ik zou de leiding krijgen! Ik eis de leiding! Mijn pappie sponsert het, dus dan is het het eerlijkst als ik de leiding kreeg! Niet waar?!" haar vriendinnen knikten. "het boeit mij helemaal niets dat jou vader dit sponsert, zij hebben de beste ontwerpen, dus voor dit jaar hebben zij de leiding. Je moet leren het te accepteren als er iemand beter is dan jou, en niet alles kan je met geld kopen Melissa! Dat moet je ook leren! Verder nog vragen? Dan kunnen jullie je ontwerp aan Yasuko en Fantasy geven. En jullie twee, jullie blijven nog eventjes na. Ik moet nog wat dingen met jullie bespreken." Zei mevrouw Klos tegen ons. Ik knikte en we namen samen de ontwerpen van de anderen aan. Toen ik die van Melissa kreeg, kreeg ik er ook een dodelijke blik bij. Ik keek Yasuko aan, zij gebaarde dat ik het maar moest negeren.
Na de les bleven wij nog even zitten, zoals mevrouw Klos dat zei. Ze zei ons dat het onze taak was om de ontwerpen op een lijn te krijgen, het thema te verzinnen, modellen te regelen, de visagistes, maar ook de aankleding van de zaal moesten regelen. We mochten iedereen vragen die we maar wilden, zolang het maar op school terrein blijft. Zo niet, dan moesten we het eerst navragen of dat mag en kan. Hierna liet ze ons gaan.
"zullen we samen lunchen?" vroeg Yasuko mij. "ja leuk! Ehm.... vind je het erg als er twee jongens bij komen? Ik weet het niet zeker... maar waarschijnlijk wel..." "hangt er vanaf wie het zijn." Zei ze met een knipoog. Ik lachtte. "dat zie dan zo wel!" zei ik en ik stak plagend mijn tong uit. We lachten en samen liepen wij naar buiten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen