eind vorig deel:

“hey Tazy, ik heb cola voor je gehaald.. is dat oke?” vroeg Math mij. “jah lekkr, dank je.” Zei ik dankbaar terwijli k de cola aan nam. “nou, wat wil je eerst zien?” ik:“hhmm, zit ik met alles bij jullie??” marc: “ja... ik: nou eerst maar waar we morgen hebben dan, en de wc’s enzo..”. math: “oke goed.. we hebben morgen eerst gym.. dus dat hoef je niet mee te doen wss.. daarna hebben we.... ik heb geen idee... wat hebben we daarna?” marc: “hhmm dan hebben we scheikunde...” math: nou op naar het scheikunde lokaal dan..”

achterop bij math

dit is een deel van je kamer

Evenlater hadden ze me de hele school laten zien en waren onze blikjes cola op. Ik: nou jongens bedankt voor de rondleiding...” math: “nou graag gedaan hoor!” marc: “zullen we je dan maar naar huis brengen?” ik: “ja is goed, hoe dan?” marc: “wacht maar hier, wij komen er zo aan.” en de twee jongens liepen weg. Evanlater kwamen ze terug met twee brommers. Math: “nou kom maar achterop, geef je stokken maar aan marc” ik bleef een tijdje naar de scooters kijken. Marc: “nou meis kom je nog? Of blijf je hier tot morgen staan?” ik werd wakker en klom bij math achterop, daarna gaf ik mijn krukken aan marc en reden we de weg op.En binnen no-time waren we bij mij thuis. (reken maar op.. 15 minuten op scooter, 25 minuten fietsen). Ik stapte af en Marc gaf me mn krukken. Ik: “nou ehm.. bedankt... ik zie jullie morge..?” math: “jep we zien je morgen.. ehm.. goed.. naja doei dan he..” ik: “jep doei, en heel erg bedankt voor het thuis brengen he!” marc: “niets te danken hoor! Laters!” en hij reed weg. Math bleef nog even staan. hij keek mij aan, en ik zonk in zijn grijs-blauwe ogen. Beschaamd keek ik toen naar de punten van mijn schoenen. Ik voelde hoe iemand mijn kin omhoog tilde en hoe twee lippen mijn linker wang raakten. Math groette nog snel en zacht en reed snel weg. Ik bleef daarentegen verbaasd maar met een enorm geluksgevoel staan. als ik kon springen zou ik dat zeker gedaan hebben. maar in plaats daarvan draaide ik me om en liep mijn huis binnen. Ik liep de huiskamer in en vond mijn oma Ans breiend in haar oma-stoel en opa Kees en krant lezend op de luie bank zitten. “dag kind!” zei opa “hoe was je school?” “jah ging goed, ik heb de hele school gezien, en ik denk dat ik de eerste twee uur mis, want dan hebben we gym...” “oh oke dan, ga maar wat eten, heb je verder nog wat hulp nodig dan roep je ons maar he?!” “jah oke is goed opa.” Ik loop naar de keuken en pakte wat eten. Dan ging ik naar de achterdeur. Ik schoof ‘m open en liep het strand op. Bij een bankje ging ik zitten en at mn brood op.
Nadat ik mijn brood had op gegeten ging ik weer terug en zei dat ik ging douchen. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Na een week vond ik het nog steeds wennen. Eindelijk was ik dan klaar en ging voor mijn make-up spiegel-tafeltje zitten. (zie plaatje) ik kamde mijn lange haren en deed nacht creme op. Daarna liep ik naar beneden en keek samen met mijn opa en oma naar een grappige tv programma. Ik was nog niet zo moe, dus besloot ik een appeltaart te bakken. Ik zette de radio aan en begon de appels te schillen.
Evenlater zette ik het in de oven en ik wachtte in de keuken met een boek. Toen dat afgelopen was wenste ik opa en oma welterusten en ging slapen.



dat was tog best een lang deel?? reactie plz...

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen