'Hervat je verhaal van gister avond nou nog eens'. Zegt Pein terwijl we de badkamer uit lopen.'Nou ik had dus een blad zien hangen in de apotheek waarop stond dat een transplantie van een baarmoeder mogelijk was en zo vrouwen zonder baarmoeder weer een konden krijgen en dus ook kinderen'. Zeg ik samengevat en trek nog een vestje over mijn topje aan.'Dan gaan we straks toch even het centrum in voor meer informatie?' Ik draai me om en sla mijn armen om zijn middel.'Maar ik wil dan wel eerst weten of jij het ook wilt, anders doe ik het niet'. Even kijkt Pein weg, maar kijkt me dan glimlachend aan.'Tuurlijk'. Ik druk een zoen op zijn lippen en samen lopen we naar de eetzaal toe waar we al verschillende van onze groep zien zitten.

In de middag lopen Pein en ik de apotheek in waar we om informatie vragen.We krijgen een kaartje mee waar een nummer opstond zodat we een afspraak konden maken als we dat wilde.'Ik ga nog even opzoek naar een nieuwe mp-4' Zeg ik en kijk naar Pein in afwachting wat hij zou doen.'Is goed, ik ga terug naar het hotel'. We lopen beide een andere kant uit en als we elkaar niet meer kunnen zien steek ik een sigaret op.Na zeker vijf winkels te hebben bezocht vindt ik een goede mp-4 en reken deze af bij de kassa.

Terug in het hotel, in mijn kamer zie ik Pein op bed liggen met zijn armen gevouwen onder zijn hoofd.In de badkamer spuit ik wat deo om de rookgeur een beetje tegen te houden en loop dan naar het bed toe waar ik boven op Pein ga liggen.'Waar denk je aan?' Glimlach ik naar hem en hij laat zijn ogen afzakken naar die van mij.'Ik had in de lobby op internet nog wat gezocht over jou rode ogen.Het zijn gewoon jou clan-ogen maar wat er met jou ogen is, is niet goed'. Ik kijk Pein geschrokken aan en ga op zijn heupen zitten.'Z-zeg niet dat het iets ergs is'. Pein gaat ook zitten en strijkt langs mijn kaak met een trieste blik in zijn ogen, maar dan moest je wel door zijn blik weten heen te kijken, wilde je het zien.Ik laat mijn ogen zakken en voel me weer leeg worden.'Hey, ik zeg niet dat het iets ergs is'. Merkt Pein op.Ik schud mijn hoofd en kijk hem met tranen aan.'Nee, maar ik zag in je ogen dat het wel iets ergs is'. Fluister ik en strijk wat gelopen tranen weg.'Ik had gelezen dat, als dat voorkomt wat jij hebt, dat het ontwikkelingsproces niet goed is gegaan.Er kan dan een mogelijke, dodelijke, ziekte ontstaan'. Ik sla mijn handen voor mijn mond en knijp mijn ogen stijf dicht.Pein's armen sluiten zich stevig om me heen en ik leg me dicht tegen hem aan.Misschien was die ziekte wel een snelle dood, misschien was het iets als leukemie, of kanker.Verschrikkelijke ziektes die je je leven kunnen kosten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen