Ik rende zo hard als ik kon, het onweerde zo hard, als nooit te voren, de bliksem verlichte alles in New York, het begon ook al te regenen mijn korte jurkje werd helemaal nat, maar dat maakte me niet uit, alles wat er vroeger gebeurde herhaalde zich weer, maar deze keer was het sterker, alles wat er was gebeurd vroeger flitste door mijn hoofd, van onschuldige dingen zoals, met het wind spelen tot erge dingen van kleine tornado's maken, ik wist dat ik anders was, niemand kon tornado's maken of met de wind spelen, maar dit keer had ik iets nieuws erbij, en dit was niet onschuldig, dit keer voelde ik me machter. Mijn tranen versmelten zich met de druppels van de regen, en ik rende harder, ik hoorde paar keer mijn naam, maar ik lette er niet op ik rende ons flat in en nam niet de lift maar ging via de trap en deed halfsnikkend de deur open. "Lieverd? ben je nou al thuis?" hoorde ik mijn moeder zeggen. "Jhaa, " zei ik en liep mijn kamer in. Ik ging met een plof achter mijn bureau zitten en ik keek naar buiten.
"Pap, was je maar hier.. ik heb zoveel te vragen aan jouw, maar jij laat me in de steek, ik zou je dolgraag gekent willen hebben, zodat ik je kon herinneren, en die herineringen gebruiken als troost.' fluisterde ik zachtjes.
Ik pakte mijn agenda en keek wat voor les ik morgen had. Oh Fuck ik moet nog dat griekse geval maken. mischien vind ik de betekenissen van mijn naam ook wel, ik heb er nooit naar gekeken, mischien zijn ze wel grappig. Maar wat voor god ga ik eigenlijk doen? Ik doe wel, uh.. Ares? Hades? Poseidon?? Nee ik doe wel Zeus hij was toch de machtigste? en jaa, hij was god van de hemel, hij heeft wel iets gemeens met me.

Zeus is een figuur uit de griekse mythologie.
Hij 1 van de 12 zonen en dochters van Kronos.
Zeus was een oppergod, hij heerste over de Olympus berg.
Zijn naam betekent "De stralende" dit heeft te maken dat hij een hemelgod was, alles wat met de natuur te maken had hoorde tot hem toe, hij kon bliksemschichten maken, en wolken bij elkaar zetten.
Zeus heeft een zware strijd gehad met zijn vader Kronos, Zeus eiste zijn broeders en zusters terug,die door zijn vader waren opgegeten.
Zeus heeft veel kinderen op aarde gebracht, met godinnen en stervelingen.


"Okee, dat is nu af, nu nog waarom ik voor hem heb gekozen, maar eerst even de betekenissen van mijn naam zoeken, dat is veel interesanter."
Asteria = Ster ..
Cleopatra = Roem van de vader...
Olympia = Van Olympus..
Zenovia = Leven van Zeus..
"Wat een vreemde betekenissen.." zei ik tegen mezelf. "Hee, wat ben je aan het doen?" zei mijn moeder en kwam naar me toe. "Oh ben huiswerk aan het maken, en ben even aan het opzoeken wat mijn namen eigenlijk wel niet betekenen.. Moet je is zien wat een rare betekenissen" zei ik en liet het haar zien.
"Er ontbreekt nog 1 naam" zei ze en keek me aan. "Hoebedoeel je? dit waren ze toch? heb ik er nog 1 dan??" zei ik en keek haar ongelovelijk aan. "Ja, je vader wou deze naam perse geven, zodat iedereen zou weten dat je van hem was." zei ze en keek me verdrietig aan.
"Om te laten zien dat je zijn dochter was" zei ze. "En wat was die naam dan?" zei ik .
"Phoebe, betekent de stralende" zei ze en keek me met vochtige ogen aan.
"Mam, weet je nu wat mijn hele betekenis is..
Ster, roem van haar vader, olympus en leven van zeus en nu komt er ook nog de stralende erbij, en mijn bijnaam is ook nog is Stormy, ik zou bijna denken dat mijn vader addicted was voor Zeus ofso "zei ik lacherig, mijn moeder lachte zenuwachtig mee, en keek me aan.
Ik lachte nog steeds, niet wetend dat er iets mis was.

Reageer (2)

  • Awrighter

    oiehhhhhhhhhhhhhhhhhhh ik heb al een ideetje whahahhahahahhaha verderrerrrrr:D:D

    1 decennium geleden
  • hallootjes

    vet ik wil meeer(6)
    hahah nee het is geweldig ga snel verder alsjeblieft(H)(H):D:D

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen