Foto bij 18. We go camping in the backyard

Als ik wakker word is het s’ middags half 4. Ik zie twee koffers staan en Tessa staat ernaast.
‘ik heb net met j moeder gepraat, en we zetten ons kampeertripje nu op in mijn achtertuin. Even afkoelen lijkt me een goed idee, en een weekje kamperen in mijn eigen achtertuin samen met jou leek me een goed idee om jou even de stress te laten afnemen. En dan praten we er gewoon even niet over.’ Ik kijk nog een beetje slaperig, maar knik goedkeurend.
‘ja dat lijkt me wel een goed idee ik heb ook geen zin om ze hier de hele tijd zien klef doen.’
‘dus blijkbaar houd niets je tegen, dus pak wat je nodig hebt ik zie je op beneden.’
Ik trek mijn kast los en pak snel wat kleren van alles wat. Ik gooi het in mijn koffer pak nog een paar roddel bladen en mijn make-up haal ik uit de douche, ik loop snel terug naar mijn kamer en pak mijn sport kleren. Ik pak nog snel mijn bortsel en tandenborstel ik kijk nog snel even in mijn koffer en denk er nog even over na wat ik mee moet nemen en hou het hier maar bij ik druk mijn koffer dicht en sleep hem mee naar beneden waar Tessa al op me wacht. En mijn moeder met Kevin staat te praten met een verontrustende blik.
‘zo Tessa ben je er klaar voor? Want die koffer is echt zwaar.’ Me moeder loopt naar me toe en geeft me een knuffel.
‘nou meid, dan zie ik je volgende week weer. Veel plezier he.’
‘ja, dankje.’ Zeg ik droogjes en ik loop gewoon langs haar heen alsof ik haar niet eens ken. Mijn woede is nog steeds erg. Maar ik maak me er verder geen zorgen om.
Als we bij Tessa thuis zijn lopen we naar de zolder om de tent te halen. Als we in de tuin zitten lezen we meteen de instructies te lezen.
‘nou ik heb nog nooit een tent opgezet maar volgens mij.. is het niet zo moeilijk laten we gewoon naar het plaatje kijken.
‘ja zo heel moeilijk ziet het er allemaal niet uit. Een kind kan de was doen.’ We beginnen lachend de tent op te bouwen. We steken de palen gewoon in de grond en gooien het ‘’ kleed’’ er een beetje zoals het op het plaatje eruit overheen.
‘hmmm.. volgens mij klopt er iets niet hoort zo’n doek er niet .. strak over heen?’
Ik kijk er nog eens goed naar.
‘kijk een meisjes wat te drinken. Het is best wel warm hoor om een tent op te zetten .. ohw.’ Zegt de moeder van Tessa op een sarcastisch toontje. Volgens mij is dat niet helemaal zoals het hoort. Laat ik jullie maar even helpen.

Als de tent eindelijk staat als een echte tent, mede dankzij de moeder van Tessa maken we de tent lekker gezellig met een tweepersoons matras en compleet met een laptop zodat we s’ avonds een filmpje kunnen kijken. Een mini koelkast kan natuurlijk nu niet ontbreken en we gooien de tent vol met chips koekjes en andere lekkere dingen. Zodat we een goede week tegemoet komen in onze mega vijf sterren tent. Gevuld met al onze ideale wensen voor een fijn verblijf in de achtertuin van Tessa.

Reageer (1)

  • LunaMar

    oeh heel leuk, snel verder, kan je melden wanneer de volgende er is? thanks, xx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen