CLOAKWOOD ACADEMY
info & fields of study

Cloakwood Academy is een gerenommeerde school die is opgericht door de Society of Brilliance in de Cloakwood, gelegen in de weelderige en mysterieuze omgeving van de Forgotten Realms. Deze prestigieuze academie is speciaal ontworpen om jonge druïden, magiërs, onderzoekers en wapenexperts op te leiden.

De Society of Brilliance staat bekend om haar ongeëvenaarde toewijding aan kennis en de voortdurende zoektocht naar magische en intellectuele vooruitgang. Hoewel ze geen trouw zweren aan enige autoriteit behalve aan de verwerving van kennis zelf, hebben ze zichzelf verplicht om de volgende generatie van magiërs op te leiden. Sinds haar oprichting, is het aanbod dat de school heeft een heel stuk uitgebreider geworden. De focus ligt nu niet enkel meer op magie, maar ook op wetenschap en krijgsleer. Niet iedereen is het met die uitbreiding eens.

De locatie van de academie in de Cloakwood, diep doordrongen van wilde magie en omgeven door weelderige bossen, biedt een perfecte omgeving voor de leerlingen om te leren en te oefenen in harmonie met de natuurlijke wereld. Hoewel het curriculum grotendeels nog steeds een nadruk legt op de relatie tussen magie en natuur, waarbij waarbij studenten worden aangemoedigd om de geheimen van het woud te omarmen en te gebruiken in hun eigen magische praktijken, is lijkt die nadruk de laatste jaren te verminderen. De grootste focus is nu het aanbieden van een grote verscheidenheid aan disciplines, om zo van studenten veelzijdige, diepgaande mensen te maken.

GENERAL INFO
studierichtingen en regels

jaarlagen
De Academie hanteert een minimumleeftijd van 18 jaar, maar in principe kan iedereen er beginnen studeren als hun ingangsexamen goed genoeg is. Het is niet makkelijk om bij de Academie binnen te raken en het is nog moeilijker om een studie succesvol af te ronden.

Alle studies zijn vierjarige opleidingen. In het eerste jaar heeft iedereen dezelfde basisopleiding, waarin ze op zoek gaan naar hun talenten en interesses. In het tweede jaar worden ze verwacht om een specifieke studierichting te kiezen als magiër, onderzoeker, druïde of wapenexpert. In het derde jaar gaan ze dieper in op een specialisatie binnen hun studierichting. Het vierde jaar bestaat voornamelijk uit projectwerk en verdere specialisatie.


lessenroosters
Studenten hebben 5 dagen in de week les. Studenten uit hetzelfde jaar en dezelfde studierichting hebben steeds gezamenlijke lessen. Vanaf het derde jaar is dit enkel in de voormiddagen. De namiddagen zijn voorbehouden voor specialisatiewerk in kleine groepen. Bij het vierde jaar komt daar nog eens individuele begeleiding bij.

schoolregels
• Het verlaten van de Academy zonder toestemming van de Academy is ten strengste verboden.
• Vechten buiten de lessen om is niet toegestaan.
• Huisdieren of familiars zijn toegestaan en worden aangemoedigd.
• De studenten worden geacht zich niet in de privévertrekken van de professoren te bevinden.
• Gebrek aan respect voor de professoren kan leiden tot onmiddellijke schorsing. In het uiterste geval wordt de student permanent geschorst.
• Het is ten strengste verboden een persoonlijke religie aan anderen op te dringen. Aanbidding van niet-geaccepteerde goden kan leiden tot onmiddellijke schorsing.
• Bepaalde Conjuration spreuken en Transmutation spreuken, alle Evocation spreuken, alle Illusion spreuken, en de meeste Necromancy spreuken zijn enkel toegestaan tijdens lessen, hetzij het een medisch noodgeval betreft. Misbruik van magie kan leiden tot onmiddellijke schorsing. Bepaalde spreuken zoals Imprisonment (Abjuration), Meteor Swarm (Evocation), Power Word Kill (Enchantment), Storm of Vengeance (Conjuration), True Polymorph (Transmutation) en Wish (Conjuration) zijn volledig verboden

CLASSES
studierichtingen

magiërs
Magiërs onderscheiden zich door hun uitgebreide kennis van arcane magie, die ze verweven door rigoureuze, diepgaande studie van spreuken. Ze moeten vertrouwen op hun intellect, discipline en onderwijs om spreuken te leren en te gebruiken. Ze duiken in oude teksten, waarbij ze nauwgezet magische formules overnemen en memoriseren.

Sterktepunten: Magiërs zijn enorm intelligent en gedisciplineerd. Hoewel ze zich gewoonlijk specialiseren in één specifieke magische school, beschikken ze vaak over een breed scala aan spreuken.
Zwaktepunten: Door hun toewijding aan de arcane kunsten hebben magiërs weinig tijd voor andere hobby's. Fysieke strijdkunst en overtuigend spreken zijn gewoonlijk niet aan hen besteed. Ook zijn ze meestal niet zo goed in sociale situatie en leunen ze vaker op intelligentie dan op wijsheid.
Magie: Magiërs kunnen gebruikmaken van spreuken uit elke magische school (hetzij de spreuk aan de Academie is toegestaan).
Specialisatie: In hun derde jaar kiezen Magiërs twee magiescholen om zich in te specialiseren (zie hoofdstuk 'Magic in Faerûn). Een ervan wordt hun hoofdspecialisatie, de tweede is een ondersteunende specialisatie.


druïden
Druïden zijn nauw verbonden met de natuur en de elementen. Ze hebben een diepe connectie met de aarde, planten, dieren en elementen zoals water, lucht en vuur. Druïden ontlenen hun magische krachten aan de natuurlijke wereld. Ze gebruiken hun connectie met de elementen om spreuken te gebruiken die gerelateerd zijn aan natuurlijke fenomenen, zoals het controleren van het weer, genezing, het oproepen van planten en dieren, en het beïnvloeden van het terrein.

Sterktepunten: Druïden zijn dankzij hun connectie met de aarde enorm wijs en veelzijdig. Ze kunnen beroep doen op magie, hun fysieke kracht en elementen uit de natuur rond hen. Hierdoor zijn ze ook erg vindingrijk.
Zwaktepunten: Druïden blinken niet uit in magie zoals Magiërs dat doen, of in fysieke wapenbeheersing zoals Wapenexperts dat doen. Ze laten zich vaak meeslepen door hun emotie en zorg voor de wereld rond zich heen, waardoor ze andere zaken sneller uit het oog verliezen.
Magie: Druïden kunnen gebruikmaken van alle Transmutation spreuken en van bepaalde Evocation en Conjuration spreuken die te maken hebben met het oproepen van natuurlijke wezens en/of elementen. Ze hebben ook een beperkte kennis van helende magie en kunnen na voldoende oefening (gewoonlijk vanaf halverwege het tweede jaar) in allerlei soorten dieren veranderen.
Specialisatie: In hun derde jaar kiezen Druïden één van de onderstaande specialisaties.
- Droomnavigatie: hier ligt de focus op helende magie en het bijleren van de magieschool Enchantment. Studenten binnen deze specialisatie leren gebruik te maken van de dag-nachtcyclus. In hun laatste jaar leren ze hoe ze kunnen communiceren met anderen doorheen dromen, hoe ze hun eigen dromen kunnen beheersen en hoe ze zichzelf kunnen transporteren naar de dromenlanden.
- Wildvuur: Druïden die specialiseren in Wildvuur begrijpen dat vernietiging soms de voorbode is van creatie, zoals wanneer een bosbrand later groei bevordert. Deze druïden binden zich aan een oeroude geest die zowel destructieve als creatieve krachten bezit, waardoor de druïden gecontroleerde vlammen kunnen creëren die het ene verbranden maar het andere leven geven. Ze breiden hun kennis over helende en elementaire magie verder uit.
- Maanwandelaar: Studenten die deze specialisatie kiezen, zijn felle beschermers van de wildernis. Veranderlijk als de maan kan een druïde binnen deze specialisatie de ene nacht als een grote kat rondsluipen, de volgende dag als een adelaar over de boomtoppen zweven, en door het struikgewas breken in berenvorm om een indringend monster te verjagen. De wildernis zit in het bloed van de druïde. De focus van deze specialisatie ligt op het transformeren in dieren, waardoor de student na veel oefening in staat is om niet enkel in veelvoorkomende dieren te veranderen, maar ook in mythische wezens, of soms zelfs in elementaire wezens.
- Boomfluisteraar: Druïden die deze specialisatie kiezen, worden letterlijk één met de natuur. Ze kunnen de natuur naar zich roepen door (levende) planten op te roepen of zelfs delen van hun lichaam in planten te veranderen, of kunnen een natuurlijke omgeving rond hen naar hun hand zetten. Ze hebben een sterke connectie met de flora rond zich, wat ervoor zorgt dat ze als het ware met die flora kunnen spreken.


onderzoekers
Een Onderzoeker is een gespecialiseerde persoon die verantwoordelijk is voor het schrijven, onthouden en vastleggen van belangrijke informatie. Ze beheren de bibliotheken van het land en adviseren heersers bij het nemen van beslissingen. Onderzoekers worden gekenmerkt door hun spreukgebruik, fotografisch geheugen en bovennatuurlijke intelligentie. Velen van hen worden later leerkracht en een groot deel van de professoren aan de Academie zijn ook afgestudeerd als Onderzoeker.

Sterktepunten: Onderzoekers zijn erg intelligent en meestal ook goede sprekers. Ze zijn net als magiërs leergierig, maar neigen meer naar de fysieke, natuurlijke wereld dan naar de magische wereld. Ze zijn vaak manusjes-van-alles en leren het liefst zoveel mogelijk nieuwe dingen bij.
Zwaktepunten: Doordat Onderzoekers een heleboel verschillende skills vergaren, is er vaak niet een iets waar ze echt in uitblinken. Daarnaast kunnen ze soms hun emoties en die van anderen wat uit het oog verliezen omdat ze zo druk bezig zijn met het onderzoek.
Magie: Onderzoekers kunnen beperkt gebruikmaken van Illusion, Enchantment en Divination spreuken. Bij hun specialisatie wijden ze zich meestal toe op een specifiek type spreuken eerder dan een magieschool.
Specialisatie: In hun derde jaar kiezen Onderzoekers één van de onderstaande specialisaties.
- Spreker: Sprekers zijn charismatische studenten die vaak politieke posities ambiëren en zijn niet zelden getalenteerde manipulatoren. Ze wijden hun studie aan sociaal onderzoek en Enchantment spreuken.
- Dokter: Dokters bevinden zich meestal onder de meest intelligente studenten van de Academie. Het zijn harde werkers die zich toewijden aan plantkunde en begrip van de natuurlijke wereld. Ze vullen hun arsenaal aan kennis aan met helende magie uit verschillende magiescholen. De besten onder hen worden ook getalenteerde necromanen.
- Historicus: Historici zijn net als dokters harde werkers, maar hebben meestal andere interesses. Ze wijden zich toe aan folklore en geschiedenis, maar blijven in tegenstelling tot sprekers liever aan het werk achter de schermen. Ze hechten enorm veel belang aan het behouden van geschiedkundig erfgoed en leren diverse spreuken om hen daarbij te ondersteunen.
- Strateeg: Strategen zijn studenten die een militaire positie ambiëren. Ze studeren oorlogsgeschiedenis en schaven hun skill met zo'n beetje elk wapen zo goed mogelijk bij om multi-inzetbare leiders van militaire divisies te kunnen worden. Magie speelt hierbij een minder grote rol en afgestudeerde Strategen vind je vaak terug als adviseurs van politieke leiders of als leider van legereenheden.


wapenexperts
Wapenexperts zijn, zoals je waarschijnlijk al kan verwachten, experts met wapens. Ze zijn echte vechtersbazen en hebben veel vaardigheid met een heleboel wapens, al kiezen ze wel één wapen waar ze zich in specialiseren, in hun derde jaar. Een heleboel Wapenexperts die met glans van de Academie afstudeerden, werden later legendarische ridders of vereerde leerkrachten.

Sterktepunten: Wapenexperts onderscheiden zich door hun fysieke kunnen. Ze zijn atletisch en sterk en hebben een groot uithoudingsvermogen.
Zwaktepunten: Wapenexperts worden soms nog een beetje als het lelijke eendje van de Academie gezien, omdat het een vrij nieuwe richting is die niet helemaal binnen het originele uitgangspunt van de Academie past. Met dat ze niet echt in magie begaafd zijn en vaak ook als 'bruut' gezien worden door anderen, liggen Wapenexperts niet altijd goed in elke groep.
Magie: Beperkt gebruik van helende magie, ter ondersteuning tijdens gevechten.
Specialisatie: De specialisaties die Wapenexperts kunnen kiezen, hangen samen met hun vechtstijl.
- Scherpschutters: Wapenexperts die vooral vanop afstand vechten, met bogen of kruisbogen.
- Schildmeester: Zijn Wapenexperts die vooral met zware wapenrustingen en schilden vechten.
- Duellist: Wapenexperts die lichte wapenrustingen dragen en met het zwaard vechten.
- Cavalerie: Wapenexperts die te paard vechten, vaak met de lans of met het zwaard.
- Ongewapenden: Wapenexperts die van hun lichaam (en vooral hun vuisten) een wapen maken.
- Twee-wapen strijders: Wapenexperts die met twee wapens vechten, gewoonlijk een pareerdolk en een zwaard.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen