WEST-FAERÛN
the sword coast


Map is clickable


The Sword Coast is an expansive tract of wilderness, dotted with independent cities and overrun by bands of monstrous creatures, that some see as merely a place through which you have to travel in order to reach an actual meaningful destination. It is much more than that of course, a rich and vibrant land with a long and storied history that encompasses some of the most important cities in all the Realms.

BELANGRIJKE PLEKKEN

belangrijke landschappelijke locaties
Waterlichamen: Rivier Chiontar, Lizard Marsh, the Sword Sea, Winding Water, Lykortha Expanse
Bossen: Cloakwood (met Cloakwood Academy), Trollbark Forest
Heuvels en bergen: Sword's Teeth, Troll Hills, Trollclaws, Wild Hills


grote steden
Luskan: Is een havenstad aan de monding van de rivier de Mirar aan de Noordelijke Sword Coast. Luskan wordt, ondanks de aanwezigheid van de Ten Towns, door velen beschouwd als het verste bereik van de beschaving. Hoewel het ooit een bruisende stad was, zou de stad in de dagen voorafgaand aan de Spellplague enorm lijden onder de handen van Arklem Greeth. De resulterende ramp zou de Spellplague in staat stellen de stad bijna volledig te vernietigen, waardoor slechts een fractie van de voormalige bevolking overbleef.
Neverwinter: Is een bruisende, gecultiveerde en kosmopolitische stadstaat in het noordwesten van Faerûn. Neverwinter wordt beschouwd als de meest kosmopolitische en beschaafde stad in heel Faerûn. Bekend om zijn ambachtslieden en tuinmannen, zorgen de meerkleurige glazen lampen, nauwkeurige waterklokken, verfijnde sieraden en prachtige tuinen ervoor dat de warme winters kleurrijk zijn en de zomers rijk aan vers fruit.
Waterdeep: Is de belangrijkste en meest invloedrijke stad in het Noorden en misschien wel in heel Faerûn. Het is een schitterende kosmopolitische stad van grote cultuur die de meest getalenteerde ambachtslieden, kunstenaars en geleerden uit alle Rijken aantrok, evenals een commercieel knooppunt voor financiële belangen langs de kust en daarbuiten.
Daggerford: Een klein, ommuurd hertogdom omgeven door een aantal landbouwdorpen. Hoewel het wordt geregeerd door een enkele leider, een Hertog of Hertogin, worden de dagelijkse operaties beheerd door de Council of Guilds.
Baldur's Gate: De havenmetropool bijgenaamd "the Gate" is het handelscentrum van de Sword Coast, en nu is het een van de dichtstbevolkte en invloedrijkste steden in heel Faerûn geworden.

INWONERS
Aan de Sword Coast vindt je vooral avontuurlijke individuen terug, zoals zeerovers, piraten, huurlingen, reizigers, ... Avonturiers die het geluk hebben om met pensioen te gaan, worden vaak gevonden in een tweede leven als ambachtsman of handelaar. In de steden vind je meer 'gecultiveerde' mensen en mensachtigen terug, die zich aan een heel scala van specialisaties wijden. Onder hen, maar ook onder de avonturiers, vind je studenten van de Cloakwood Academy terug.



BEKENDE ORGANISATIES
Harpers: De Harpers, ook bekend als Those Who Harp, zijn een semi-geheime organisatie die zich inzet voor het behoud van historische kennis, het handhaven van het evenwicht tussen natuur en beschaving, en het verdedigen van onschuldigen tegen de krachten van het kwaad in de Realms. De Harpers zijn betrokken bij veel wereldveranderende gebeurtenissen die hebben geholpen bij het vormgeven van het lot van Faerûn. Hun macht en invloed fluctueren door de jaren heen, aangezien hun orde verschillende keren instort en hervormd wordt. Hun reputatie onder de mensen van de Realms varieert net zo sterk. Ze worden vaak gezien als idealistische dromers, maar ook net zo vaak als onuitstaanbare bemoeials die zich niet buiten andermans zaken kunnen houden. De leider van de Harpers is High-Harper Jaheira.
Zhentarim: De Zhentarim, eerder bekend als de Black Network, is een huurlingenbedrijf en grote handelsorganisatie in Faerûn. Over hun 200-jarige bestaan hebben ze een bewogen geschiedenis als een groep zelfzuchtige dieven, spionnen, huurmoordenaars en kwaadaardige tovenaars. Er zijn geruchten dat de groep duistere goden als Bane en Cyric dient. In de loop der decennia heeft de organisatie verschillende successen geboekt, zoals het uitroeien van de Guild in Baldur's Gate. Niemand is er zeker van hoe het netwerkt precies opereert.
The Guild: The Guild was een criminele organisatie die grote controle en invloed had in de stad Baldur's Gate tot een paar jaar geleden. Ze hielden toezicht op bijna alle aspecten van de georganiseerde misdaad, van laaggeplaatste boeven, inbrekers en oplichters tot de kopstukken die de macht hadden over elk district en hun geheimzinnige gildeleider, Ninefingers Keene. Een paar jaar geleden werd de organisatie overgenomen door de Zhentarim, omdat die ook in Baldur's Gate invloed wilden over georganiseerde misdaad.
Emerald Enclave: The Emerald Enclave is een organisatie van druïden en andere natuuraanbidders die hun basis hebben op het eiland Ilighôn, voor de kust van de Vilhon Reach. Ze worden door velen met verschillende namen aangeduid, waaronder Caretakers, Nature's Chosen, the Circle en the Chosen of Silvanus. Ondanks de macht van de Vilhonese naties, ondernemen zij niets met betrekking tot het land en de natuur zonder de goedkeuring van de Enclave. Ze worden geleid door de Elder Circle.
Flaming Fist: The Flaming Fist is een huurlingenbedrijf gevestigd in de stad Baldur's Gate aan de Sword Coast, waar de leden dienstdoen als stadswachten. Ze behoren tot de meest krachtige en dure strijdkrachten in alle Realms voornamelijk gemotiveerd door de belofte van rijkdom en de glorie van de overwinning, hoewel ze ook de neiging hebben om orde in de Realms te bevorderen.
Acquisitions Incorporated: Acquisitions Incorporated is een avonturiersbedrijf van de Sword Coast. De organisatie bestaat uit verschillende groepen avonturiers die voor huur beschikbaar zijn en min of meer onafhankelijk opereren onder het charter van het bedrijf. Hun leider is Omin Dran.
Order of the Gauntlet: The Order of the Gauntlet is een coalitie van moreel hoogstaande krijgers, ridders, paladijnen en clerics die zich wijden aan de vernietiging van het kwaad in Faerûn in de 15e eeuw DR. Ze zijn een hechte groep, verbonden door hun vurige religieuze overtuigingen of hun sterke toewijding aan het handhaven van gerechtigheid in de rijken. Voor deze broeders en zusters in de strijd moet kwaad worden aangepakt en kan het niet worden genegeerd. Leden van de orde zijn sterk in hun geloof en gebruiken dit om tegen kwade krachten te vechten. Dit geloof varieert van het geloven in hun persoonlijke god tot het vertrouwen in goede vrienden en vooral in zichzelf. Ze hebben goede overeenkomsten met de Harpers
Many-Starred Cloak: De Many-Starred Cloak, soms ook de Orde van de Many-Starred Cloak genoemd, is een gilde van arcane magiërs in de stad Neverwinter aan de Sword Coast. Hun leider is Gyrion Farseeker.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen