Ik lag te woelen in het ziekenhuisbed, omringd door het monotone geluid van de medische apparatuur en het zachte gezoem van de TL-verlichting. Mijn gedachten draaiden als een draaikolk in mijn hoofd, en ik voelde me verstrikt in een web van angst en onzekerheid. Straks had ik een Skype-gesprek gepland met Bill, maar ik kon het niet aan om hem al te vertellen wat er aan de hand was. Het idee om hem bezorgd te maken, voelde als een loden last op mijn schouders. Misschien moest ik Tom bellen? Vragen of hij Bill kon bezighouden zodat ons Skype-gesprek niet kon doorgaan? Maar zou dat niet als verraad aanvoelen?
Ik pakte mijn GSM en staarde naar het scherm, terwijl ik worstelde met mijn innerlijke strijd. Nee, ik bel Tom niet op, besloot ik uiteindelijk. Ik legde mijn GSM terug aan de kant, maar de minuten bleven genadeloos wegtikken op de klok. De druk om iets te doen werd ondraaglijk, en uiteindelijk nam ik de beslissing om Tom te bellen. Mijn vingers trilden terwijl ik zijn nummer intoetste. Het duurde niet lang voordat hij opnam, zijn stem klonk vrolijk en herkenbaar aan de andere kant van de lijn.
"Aaaah, hier is mijn schoonzus," begroette hij me met een lach. "Ik dacht eigenlijk niet dat je mij ook ging missen." ging hij verder. Ik probeerde mijn eigen stem stevig te houden terwijl ik hem wilde vertelde over mijn situatie. "Tom," begon ik, mijn stem iets scherper dan ik bedoelde, "ben je alleen momenteel?" De vrolijkheid in zijn stem viel plotseling weg, vervangen door bezorgdheid. "Alles goed, Elise?" vroeg hij, en ik kon de oprechte bezorgdheid in zijn stem horen.
"Wel, euh," vervolgde ik. "Vertel me niet dat je Bill deze nacht bedrogen hebt tijdens het uitgaan, hè!" dreigde hij. "Nee, Tom, natuurlijk niet. Dat zou ik nooit doen," verzekerde ik hem. "Wat is er dan aan de hand?" vroeg hij, en ik begon beknopt mijn verhaal te doen.
Ik vertelde hem wat er was gebeurd, hoe ik door David was gedrogeerd en in het ziekenhuis belandde voor observatie. Er viel een stilte aan de andere kant van de lijn, gevolgd door het geluid van Tom die slikte. "Jezus, Elise. Wat een gedoe. Ben je echt okay?" vroeg hij uiteindelijk, zijn stem gevuld met bezorgdheid en frustratie.
Ik haalde diep adem en probeerde mijn emoties onder controle te houden terwijl ik hem verzekerde dat ik fysiek in orde was, maar nog steeds geschrokken van wat er was gebeurd. "Dat is begrijpelijk," zei Tom, zijn stem verzachtend. "Wat een klootzak, die David."
Toen vroeg hij naar Bill. "Je hebt nog niets tegen Bill gezegd?" vroeg hij voorzichtig. Ik zuchtte diep voordat ik antwoordde. "Nee," zei ik, mijn stem bijna fluisterend vanwege de angst. "Ik ben bang dat als ik het hem vertel, hij het eerste vliegtuig terugneemt naar Berlijn. En ik wil eigenlijk gewoon dat jullie je videoclip kunnen afwerken."
"Als Bill erachter komt, kunnen we de videoclip van 'Automatic' wel op onze buik schrijven," voegde hij serieus toe, zijn stem doordrongen van bezorgdheid. Ik kon de spanning in zijn woorden voelen terwijl hij de ernst van de situatie onderstreepte.
"En hij gaat David iets aandoen, daar ben ik zeker van," vervolgde Tom, zijn stem doordrenkt van vastberadenheid. "En ik zal er alles aan doen om mijn broer te beschermen tegen zijn stommiteiten." Zijn woorden gaven me een sprankje hoop te midden van de chaos die David had veroorzaakt.
Ik knikte langzaam, wetende dat geweld geen oplossing zou bieden. "Ik ben bang dat ik hetzelfde denk," gaf ik eerlijk toe, mijn stem bijna fluisterend vanwege de angst die me nog steeds omringde. "Maar geweld zal de situatie alleen maar erger maken, vooral nu de politie al aan de kant van David staat."
Tom leek het met me eens te zijn. "Je hebt gelijk, Elise. We moeten slim zijn in onze aanpak," zei hij vastberaden. "Maar geloof me, David zal zijn verdiende straf niet ontlopen." Zijn woorden brachten een vleugje geruststelling in mijn angstige gedachten.

"Tom," begon ik met een lichte trilling in mijn stem na een korte stilte, "zou je alsjeblieft Bill kunnen afleiden? Ik ben bang dat een Skype-gesprek met hem op dit moment meer vragen zal oproepen dan antwoorden zal bieden." Mijn hart bonkte sneller terwijl ik mijn zorgen met hem deelde.
Tom reageerde begripvol. "Ik snap het, Elise. Ik zal mijn best doen om hem bezig te houden," verzekerde hij me. Zijn stem klonk vastberaden, alsof hij vastbesloten was om me te helpen.
"Maar ik vind wel dat we Bill op een zekere mate op de hoogte moeten brengen. Hij moet toch weten wat er aan de hand is?" zei Tom, zijn stem doordringend van redelijkheid en zorg voor zijn broer.
Ik zuchtte, terwijl ik de waarheid van zijn woorden erkende. "Ja," gaf ik uiteindelijk toe, mijn stem een fluistering van twijfel. "Ik weet alleen nog niet hoe ik het hem allemaal moet vertellen." Mijn gedachten waren een warboel van angst en bezorgdheid, niet wetend hoe Bill zou reageren op het nieuws van wat er was gebeurd.
Tom leek mijn aarzeling te begrijpen. "Het zal niet gemakkelijk zijn, Elise," antwoordde hij met medeleven in zijn stem. "Maar we moeten eerlijk tegen hem zijn. Hij heeft recht om te weten wat er aan de hand is." Zijn woorden raakten me diep, herinnerend aan de noodzaak van openheid, zelfs in moeilijke tijden.
Ik knikte langzaam, wetende dat hij gelijk had. "Je hebt gelijk, Tom," zei ik, een vleugje vastberadenheid in mijn stem. "Ik zal hem vertellen wat er is gebeurd, hoe moeilijk het ook zal zijn." Het besluit voelde als een zware last, maar ik wist dat het de enige juiste keuze was om Bill te betrekken bij wat er was gebeurd.
Hij begreep mijn dilemma en zuchtte ook. "Vertel het hem alsjeblieft nog niet," smeekte ik, hopend op begrip van zijn kant. Ik moest dit op mijn tempo kunnen vertellen aan hem. "Nee, natuurlijk vertel ik niet dat jij in het ziekenhuis ligt," verzekerde Tom me, zijn stem vol met geruststelling. Maar net op dat moment hoorde ik aan de andere kant van de lijn een deur opengaan en Bill binnenstappen, en Tom moest abrupt ophangen.
Het voelde als een klap in mijn gezicht, wetende dat Bill nu vragen zou hebben die ik niet kon beantwoorden. Ik liet mijn telefoon zakken en staarde naar het plafond, met een gevoel van hopeloosheid dat me overviel.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen