De ochtendzon drong door de grote ramen van het hotelrestaurant, waardoor de ruimte baadde in een warme gloed. Gustav en ik zaten aan een tafeltje bij het raam, genietend van ons ontbijt. De rustige ambiance werd plots doorbroken toen Georg, met zijn typische energieke houding, aan onze tafel verscheen.
"Goeiemorgen!" begroette hij ons vrolijk, terwijl hij plaatsnam op de stoel tegenover mij. "Jij bent er vroeg bij vandaag, Bill," merkte hij op, zijn blik vol nieuwsgierigheid.
Ik knikte terwijl ik een slok nam van mijn dampende koffie. "Ja, mijn Skype-gesprek met Elise ging niet door," mompelde ik, mijn teleurstelling nauwelijks verbergend.
Georg leunde achterover in zijn stoel, een grijns van oor tot oor op zijn gezicht. "Ooh, ik heb heel de nacht met Valerie liggen chatten," deelde hij enthousiast mee, zijn ogen twinkelden bij de gedachte.
Een lichte zucht ontsnapte aan Gustavs lippen, een teken dat hij Georgs opmerkingen over zijn nachtelijke escapades met een korreltje zout nam. "Je moet wel wat slapen, Georg," merkte ik op, terwijl ik Georg een bezorgde blik schonk.
"Ik leef van de liefde," verkondigde hij met een overdreven romantische toon, die bijna komisch klonk in deze nuchtere setting.
"Ik meen het," herhaalde ik iets strenger. "Deze opnames zijn belangrijk, Georg, en jij hebt ook rust nodig."
Georg wuifde mijn bezorgdheid weg met een nonchalant gebaar. "Jeetje, wie heeft jou gebeten vanochtend," plaagde hij me met een grijns.
"Gustav, heb jij mij weer stiekem liggen bijten?" vroeg ik, met een ondeugende blik in zijn richting, terwijl ik hem met opgetrokken wenkbrauwen aankeek.
Het gelach aan onze tafel vulde de ruimte, een welkome afwisseling van de serieuze gesprekken die vaak de boventoon voerden. Het was alsof de luchtige sfeer ons allen even liet ontspannen en de spanning van de aankomende opnamedag verzachtte.
Niet veel later voegde Tom zich bij ons, zijn glimlach een geruststellend teken dat we klaar waren om aan onze opnamedag te beginnen.

Na het ontbijt stapten we in de wagens die ons naar de locatie van de eerste opnames brachten: een uitgestrekte woestijnvlakte, perfect voor de spectaculaire scènes die gepland stonden. De zon stond hoog aan de hemel en verwarmde het zand onder onze voeten terwijl we ons voorbereidden op de eerste take. Vandaag stond er een spectaculaire scène op het programma waarin we met auto's door de woestijn zouden racen, een van de hoogtepunten van onze videoclip.
De hitte van de zon brandde op onze huid terwijl we ons klaarmaakten voor de opnames. Het geluid van ronkende motoren vulde de lucht terwijl de crew de laatste voorbereidingen trof. De adrenaline gierde door mijn aderen terwijl ik plaatsnam achter het stuur van mijn auto, klaar om te racen tegen mijn bandleden.
Met een luide 'actie!' van de regisseur trapten we het gaspedaal in en scheurden we over de uitgestrekte vlakte, het zand opstuivend in onze achtervolging. De sensatie van snelheid en vrijheid was overweldigend terwijl we ons voortbewogen door het adembenemende landschap. De camera's volgden ons vanuit alle hoeken, vastleggend hoe we met verbluffende snelheid door de woestijn raasden.
Maar net toen we dachten dat alles perfect verliep, veranderde de hemel plotseling. Donkere wolken verzamelden zich snel boven ons hoofd, en voordat we het wisten, begon een stortbui van epische proporties neer te dalen op de woestijn.
Verbijsterd keken we om ons heen, onze snelheid vertraagde terwijl we probeerden te navigeren door de plotseling modderige en gladde ondergrond. Het geluid van de regen vermengde zich met het gebulder van de motoren terwijl we ons een weg baanden door de storm.
Met de camera's nog steeds rollend, probeerden we wanhopig de scène te voltooien, maar de stortbui was te intens. Het zand veranderde in modderige plassen en de auto's gleden alle kanten op, waardoor de opnameschaos alleen maar toenam.
"Knip! Stop de opname!" riep de regisseur boven het geluid van de regen uit, en we stopten abrupt, onze auto's tot stilstand komend in de verzopen woestijn.
Verbaasd en verward keken we elkaar aan, ons afvragend wat er was gebeurd. Dit was niet hoe we ons de opnamedag hadden voorgesteld. De regisseur riep ons bij elkaar, zijn gezicht vertrokken in een grimas van frustratie.
"Sorry jongens, we zullen de scène moeten uitstellen," kondigde hij aan, zijn stem nauwelijks hoorbaar boven het geluid van de stortregen uit. "Het is te gevaarlijk om door te gaan in deze omstandigheden."
Teleurgesteld en verkleumd keerden we terug naar de set, onze racewagens achterlatend in de modderige woestijn. Het was een tegenslag waar we niet op hadden gerekend, maar we wisten dat we flexibel moesten zijn in de wereld van het filmmaken.
Terug op de set werden we begroet met warme handdoeken en kopjes hete koffie, een welkome troost na de teleurstelling van de verregende scène. We verzamelden ons rond de cateringtafel, onze gedachten nog steeds vol adrenaline en opwinding van de geannuleerde race.

De sfeer aan tafel werd gespannen terwijl de regen tegen het raam tikte en we gevangen zaten in onze teleurstelling. Tom's zucht sneed door de stilte, zijn frustratie duidelijk hoorbaar. "Pff, we hadden al zo'n strak schema. Nu gaan we langer hier moeten blijven," mopperde hij, zijn stem doordrenkt van teleurstelling. Ik rolde met mijn ogen, het vooruitzicht van nog langer in Zuid-Afrika moeten blijven was allesbehalve aanlokkelijk.
Gustav probeerde optimistisch te blijven, een eigenschap waar ik vaak bewondering voor had. Hij stelde voor dat de regen misschien zou stoppen en we onze opnames toch nog konden afronden. Zijn woorden brachten een sprankje hoop, maar ik kon de twijfel niet van me afschudden.
Mijn blik gleed naar Georg, die weer verdiept was in zijn telefoon, zijn vingers vliegensvlug over het scherm glijdend. "Moet Valerie niet slapen?" vroeg ik hem, mijn toon licht spottend. Hij keek op, zijn blik vermoeid en geïrriteerd tegelijk.
"Ik kan er ook niet aan doen dat jouw lief niet heel de dag met jou ligt te sturen," kaatste hij terug, zijn woorden als een steek in mijn zij.
Een golf van frustratie overspoelde me. "Elise is bezig met haar carrière op te bouwen," verdedigde ik haar snel, mijn stem vastberaden. "Misschien zou je wat meer begrip moeten tonen voor haar situatie."
Maar Tom wilde geen conflict en mengde zich meteen in het gesprek. "Jongens, laten we alsjeblieft geen ruzie maken," smeekte hij, zijn stem een kalmerende kracht te midden van de oplopende spanning.
Georg draaide met zijn ogen, maar leek toch te bezwijken onder de druk van de groep. "Ik wilde net vragen of jullie haar willen ontmoeten als we terug zijn in Berlijn," mompelde hij, zijn woorden bijna onhoorbaar boven het geluid van de regen.
Het idee om Valerie te ontmoeten bracht een mix van emoties naar boven. Aan de ene kant was ik nieuwsgierig om het meisje te leren kennen waar Georg zoveel tijd aan besteedde, maar aan de andere kant voelde ik me ook ongemakkelijk na onze aanvaring.
Met een diepe zucht probeerde ik mijn emoties onder controle te houden. Het was duidelijk dat er wat lucht geklaard moest worden tussen ons, maar op dit moment was het misschien niet het juiste moment. Ik knikte naar Tom als teken van waardering voor zijn tussenkomst, en besloot om het onderwerp voorlopig te laten rusten. Er was genoeg om ons op te concentreren zonder ons bezig te houden met persoonlijke strubbelingen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen