De zon scheen fel door de gordijnen toen ik mijn ogen opendeed, terwijl mijn hoofd bonkte van de overdaad aan wijn van de vorige avond. Het duurde even voordat de herinneringen aan de avond ervoor terugkwamen: Bas en ik die een tweede fles wijn opentrokken, lachend en pratend tot in de late uurtjes. Ik glimlachte bij de gedachte aan de gezelligheid, maar kon niet ontkennen dat mijn hoofd het er nu behoorlijk moeilijk mee had.
Ik reikte naar mijn nachtkastje en pakte mijn telefoon, mijn hartslag versnelde toen ik zag dat ik een berichtje van Bill had ontvangen. Een gevoel van opluchting overspoelde me toen ik las dat ze veilig waren aangekomen in Zuid-Afrika en dat ze een prachtig hotel hadden. Mijn glimlach werd breder toen ik las dat hij vanavond graag een Skype-gesprek met me wilde hebben. Ik beantwoordde zijn berichtje meteen, opgewonden bij het vooruitzicht om hem te zien, zelfs als het alleen maar via een computerscherm was.
Na het beantwoordden van zijn berichtje met een glimlach op mijn gezicht klom ik vervolgens uit bed, vastbesloten om de dag te beginnen. Ik voelde me nog steeds een beetje groggy, maar de gedachte aan het gesprek met Bill gaf me nieuwe energie.
Met lood in mijn schoenen stond ik op en begaf me naar de woonkamer, waar ik Bas aantrof op de bank. Hij leek ook niet al te best te zijn, maar zijn aanwezigheid bracht me toch een gevoel van comfort. "Goedemorgen," mompelde ik terwijl ik naast hem neerplofte.
Bas keek op van zijn telefoon en glimlachte zwakjes. "Goedemorgen," antwoordde hij, zijn stem schor van de vermoeidheid. "Hoe voel je je?"
Ik haalde mijn schouders op, terwijl ik een pijnlijke grimas trok. "Niet al te best," bekende ik. "Maar het was het allemaal waard."
Bas knikte begripvol, zijn blik vol medeleven. "Zeker weten," zei hij. "Maar laten we hopen dat de koffie zijn werk doet."
Met een glimlach stond ik op en begon koffie te zetten, dankbaar voor het gezelschap van mijn goede vriend.

Later die dag in de opnamestudio was de sfeer gespannen maar opgewonden. We stonden op het punt om het laatste nummer van onze CD op te nemen, "Echoes of Tomorrow". De adrenaline gierde door mijn aderen terwijl ik me voorbereidde om mijn stem te laten horen in dit belangrijke lied.
Bjorn, onze toegewijde producer, stond achter de mengtafel met een geconcentreerde blik op zijn gezicht. Zijn instructies werden nauwlettend gevolgd door het technische team terwijl ze de laatste hand legden aan de opstelling.
Ik kreeg een hoofdtelefoon op en Bjorn begon me instructies te geven, zijn stem helder en duidelijk door de koptelefoon. "Oké Elise, we gaan beginnen met de eerste take," klonk zijn stem. "Ik wil dat je je helemaal inleeft in de tekst. Geef het gevoel van hoop en verwachting weer dat 'Echoes of Tomorrow' belichaamt."
Ik knikte, mijn hartslag versnelde bij de gedachte aan het moment dat ik mijn stem zou laten horen in dit krachtige nummer. De muziek begon te spelen in mijn hoofdtelefoon, de melodie meeslepend en hypnotiserend.
Terwijl ik begon te zingen, voelde ik mezelf helemaal opgaan in de emotie van het lied. Mijn stem vulde de ruimte terwijl ik de woorden met passie en intensiteit uitte, mijn emoties gevangen in elke noot.
Bjorn gaf af en toe aanwijzingen, aanmoedigend en geruststellend. "Prachtig, Elise, je zit er helemaal in. Maar probeer nog wat meer dynamiek toe te voegen in het refrein," instrueerde hij. Zijn woorden waren als een kompas, leidend en richtinggevend terwijl ik mezelf verloor in de muziek.
We namen verschillende takes op, elk met zijn eigen unieke energie en emotie. Telkens weer probeerde ik mijn stem te perfectioneren, elke nuance vastleggend terwijl ik streed om het perfecte geluid te bereiken.
Na een aantal takes knikte Bjorn tevreden. "We hebben het, Elise. Geweldig werk," zei hij met een glimlach. Ik voelde een golf van opluchting en voldoening over me heen spoelen. We hadden het laatste nummer opgenomen, en het voelde als een triomf.
Terwijl ik de koptelefoon afdeed, voelde ik een diep gevoel van trots. Dit nummer, deze ervaring, zou voor altijd in mijn geheugen gegrift blijven als een van de hoogtepunten van mijn muzikale reis.
Ik knikte naar de producers als bedankje en liep naar de rest van de band, die aan een tafeltje zaten te wachten. Bas keek op toen ik binnenkwam en gaf me een bemoedigende glimlach. "Hoe ging het?" vroeg hij.
Ik haalde mijn schouders op en glimlachte zwakjes. "Het ging wel," antwoordde ik. "Het is gewoon altijd een beetje onwennig voor me, dat hele opnameproces."
Bas knikte begripvol terwijl hij een slokje nam van zijn koffie. "Je hebt het geweldig gedaan," zei hij. "En weet je, het wordt alleen maar makkelijker met de tijd."

De tijd leek voorbij te zijn gevlogen, en het besef dat het al laat was drong langzaam tot me door toen ik naar de klok keek die aan de muur hing. Een kleine zucht van vermoeidheid ontsnapte uit mijn mond. Bas merkte mijn vermoeidheid op en vroeg lachend: "Je wilt naar huis, he?" Ik knikte terwijl ik mijn hoofd langzaam bewoog, de naweeën van de kater nog steeds voelend.
Bas begreep mijn hint en knikte begrijpend. "Ik heb mijn kater nog niet helemaal verwerkt," grapte ik, terwijl ik mezelf probeerde op te peppen om de rest van de dag door te komen. Bas gaf me een instemmende knik, wetende hoe het voelde.
Plotseling zag ik Paul onze richting uitkomen en voelde ik een diepe zucht opkomen. Paul begroette ons met een brede glimlach. "Goed werk jongens," riep hij terwijl hij naar ons toe liep. "Ik heb gehoord van Bjorn dat 'Echoes of Tomorrow' ook is opgenomen," vervolgde hij.
Bas antwoordde bevestigend, en ik kon niet voorkomen dat er een vermoeide glimlach op mijn gezicht verscheen. "Heb je ons nog nodig vandaag?" vroeg ik, hopend op een vroege vrijlating uit de studio. Paul leek even na te denken, maar schudde toen zijn hoofd. "Nee, ga maar naar huis," zei hij uiteindelijk. "Vergeet niet dat we morgen de fotoshoot hebben! Optijd zijn he, jongens!" voegde hij eraan toe voordat hij zich omdraaide en wegliep.
Bas en ik keken elkaar opgelucht aan. Het was alsof er een last van onze schouders viel. We hadden de dag overleefd en mochten nu eindelijk naar huis. "Laten we gaan," zei ik tegen Bas, terwijl ik richting de uitgang liep.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen