POV Bill

De avond was gevallen en de rust keerde langzaam terug in het appartement. Andreas was naar huis gegaan en Tom was ook terug in zijn eigen bed gekropen, waarschijnlijk om zijn kater uit te slapen. Elise en ik hadden ons naar de slaapkamer verplaatst, waar we ons klaarmaakten voor een gezellige filmavond onder de lakens.
Terwijl ik bezig was met het gereedmaken van de slaapkamer voor onze filmavond, onderbrak Elise mijn bezigheden met haar vraag: "Heb jij ook toevallig dat popcornmachine in de keuken gezien?"
Ik keek op en glimlachte bij haar opmerking. "Denk jij ook aan wat ik denk?" plaagde ik haar met een knipoog. Haar gegrinnik vulde de kamer terwijl ze richting de keuken vertrok om de popcorn te maken.

Terwijl Elise zich in de keuken bezighield met het maken van popcorn, nam ik de gelegenheid om de slaapkamer om te toveren tot een knusse en gezellige ruimte voor onze filmavond. Met bedachtzame bewegingen begon ik de gordijnen dicht te trekken, waardoor het zachte licht van de straatlantaarns buiten werd buitengesloten en een intieme sfeer ontstond. De zachte stof viel soepel langs de ramen, waardoor de kamer gehuld werd in een zachte schemering.
Vervolgens richtte ik mijn aandacht op de verlichting. Ik stak enkele kaarsen aan en plaatste ze strategisch op nachtkastjes en dressoirs rondom het bed. Het warme, dansende licht dat ze uitstraalden zorgde voor een rustgevende ambiance, terwijl de subtiele geur van vanille zich langzaam begon te verspreiden en de kamer vulde met een geruststellende geur.
Met een zachte glimlach arrangeerde ik de kussens op het bed, zodat ze uitnodigende om erop neer te ploffen en te ontspannen. Ik wist dat Elise dit gebaar zou waarderen; er was iets magisch aan de manier waarop een zorgvuldig opgemaakt bed een gevoel van comfort en geborgenheid kon uitstralen.
Met een zucht van opluchting trok ik mijn broek uit, klaar om iets comfortabeler aan te trekken voor de avond. Mijn hand gleed in mijn broekzak en voelde het papieren kaartje dat Julie me eerder had gegeven. Een glimlach speelde om mijn lippen terwijl ik het kaartje eruit viste. Julie kon zeker nog een telefoontje van mij verwachten, dacht ik bij mezelf. Ik griste mijn telefoon van het nachtkastje en voegde haar nummer toe aan mijn contacten voordat ik het kaartje nonchalant in de vuilnisbak smeet.
Op dat moment kwam Elise de kamer weer binnen met een grote kom popcorn in haar handen. De geur van vers gebakken popcorn vulde de kamer en bracht een glimlach op mijn gezicht. Ze zag er stralend uit, haar ogen glinsterend van opwinding voor de filmavond die voor ons lag. Haar ogen gleden door de kamer en ik merkte een glimlach op haar gezicht terwijl ze rondkeek.
"Wauw, wat heb je de slaapkamer romantisch gemaakt," merkte ze op, haar stem warm en vol bewondering terwijl ze naar de kaarsen en de zachte verlichting keek die de kamer vulden. Het compliment deed me glimlachen en ik stak mijn hand uit naar haar, nodigend haar uit om naast me te komen zitten op het bed.
"Klaar voor een gezellige avond?" vroeg ze met een brede glimlach terwijl ze de kom popcorn op het nachtkastje plaatste.
"Altijd," antwoordde ik met een warme glimlach. Elise glimlachte en pakte de afstandsbediening van het nachtkastje. Ze scrolde door de selectie films op het scherm terwijl ik de kom popcorn pakte en me achterover liet zakken tegen de kussens van het bed.

Terwijl Elise door de selectie films scrolde op het scherm, viel mijn oog op de titel "Twilight". Ik herinnerde me dat deze film een enorme hype was en dat veel mensen erover spraken. Een film over vampieren en romantiek klonk als een interessante keuze voor onze filmavond.
"Hey, wat dacht je van Twilight?" vroeg ik, terwijl ik naar de titel op het scherm wees. "Ik heb gehoord dat het een geweldige film is en ik ben wel benieuwd."
Elise keek op van het scherm en begon te lachen. "Twilight? Serieus?" zei ze met een glimlach. "Het is toevallig een van de meest populaire films in mijn wereld. Er zijn zelfs vijf films in totaal. Ik heb ze allemaal al gezien, maar ik vind het geen probleem om het opnieuw te kijken, vooral niet met jou."
Ik voelde een warm gevoel van blijdschap door me heen stromen bij haar woorden. Het verbaasde me telkens weer hoe Elise zoveel wist over dingen die voor mij nieuw waren. Haar wereld leek gevuld te zijn met verbazingwekkende avonturen en verhalen, en ik was dankbaar dat ik een glimp mocht opvangen van dat alles.
Ik keek haar liefdevol aan en streek een plukje haar uit haar gezicht. "Dan is het besloten. Twilight word het," zei ik met een glimlach.

De film zoemde zachtjes op de achtergrond, terwijl ik Elise stevig omhelsde toen we samen op bed lagen. De gloed van het scherm verlichtte haar gezicht terwijl ze gefascineerd naar de film keek. Haar haren lagen als een zijdezachte sluier over haar schouders en ik kon haar zachte ademhaling voelen tegen mijn borst.
Na een tijdje voelde ik hoe Elise zich langzaam rechterop zette, haar donkere ogen die de mijne ontmoetten in het zachte licht van de televisie. Haar stem, zacht als een briesje, doorbrak de stilte. "Moet je eigenlijk morgen gaan werken?" Haar zorgzaamheid was voelbaar in elke lettergreep.
Ik liet een vermoeide zucht ontsnappen terwijl ik nadacht over de verplichtingen die op me wachtten. "Ja, we hebben maar één vrije dag," antwoordde ik, terwijl ik mijn hand zachtjes over haar arm liet glijden.
Ineens flitste het door mijn hoofd, als een bliksemschicht in een heldere nacht: het telefoongesprek van gisteren, het mysterieuze nummer van Tokio Hotel. Mijn vingers vonden de afstandsbediening en ik drukte op de pauzeknop, waardoor het beeld op het scherm bevroor en Elise me verbaasd aankeek, haar donkere lokken glanzend in het licht van de televisie.
"Jij had me beloofd om dat nummer te laten horen dat door Tokio Hotel is gemaakt in jouw wereld," zei ik, mijn stem doordrenkt met verwachting terwijl ik haar diep in de ogen keek, verlangend naar haar antwoord.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen