Ik kan niet iedere dag schrijven zoals jullie reeds al gemerkt hebben, maar ik doe mijn best.

3 Februari 2010

Waarom is men zo blind? Waarom moet men van alles zo'n probleem maken? Het zou veel gemakkelijker zijn als iedereen gelijk zag wat het probleem was. Het zou het voor mij duizend keren makkelijker maken. Mijn hoofd ontploft, mijn hart staat stil. Mijn longen weigeren te functioneren en een donkere mist stijgt naar mijn hooft terwijl mijn wangen donker rood kleuren. Mijn lichaam staat als een standbeeld, het enige wat ik kan doen is naar hem staren, mijn adem inhouden en naar hem staren. Mijn vrienden begrijpen het niet, hij is toch geen persoon voor mij? Hij is anders, niet goed bij zijn hoofd, hij is slordig. Maar waarom vindt ik hem dan zo schattig? waarom zou ik iedere keer als zijn hand door zijn haar gaat willen dat het niet zijn, maar mijn hand was die door zijn perfecte krullen streelde. Waarom kunnen zij niet begrijpen wat ik voel? Hebben ze nog nooit die extreme explosie in hun onderbuik gehad, zo ene waar je van verstijfd, waar je van vergeet te ademen? -vast niet. Alles is zo verwarrend, ongeordend. Geen zinnig woord wil mijn lippen verlaten als hij me aankijkt. Zijn ogen zijn warm, hazelnoot bruin, met om zijn pupil heen een beetje groen. Hij heeft een te grote neus, en een schattige lach. In de afgelopen twee weken heb ik hem beter geobserveerd dan ik ooit gedaan had. Hij is bijlange niet perfect, dat is niemand. Maar hij heeft mijn hart veroverd, zonder enig besef, slechts met een onschuldige glimlach rond zijn lippen gevouwen. Zoals ik al zei, mijn vrienden begrijpen me niet, volgens hem ben ik totaal van de wereld als ik hem zie. Ze kunnen dan niet mijn wereld binnendringen, ze kunnen mij niet uit mijn gedachte halen. Alsof mijn geest zich op dat moment op een onbekend eiland bevind, een eiland dat te klein is om op een kaart te zien. Maar net groot genoeg voor mijn perfecte wereld. Ik vertelde ze dat het me speet, dat ik er niets aan kon doen. Maar ze konden er geen begrip voor opbrengen, vonden dat ik overdreef. Het stelt me teleur dat mijn vrienden zo weinig geven om mijn geluk. Misschien is het waar dat vriendschap slechts een illusie is waar we ons aan vast klampen, opdat we er niet helemaal alleen voor willen staan in deze koude, kille en vooral gevaarlijke wereld vol onvoorspelbaarheid en verraad. Maar wat wil ik dan? een eenling worden, zonder vrienden en slechts dromen hebben, wetend dat deze nooit zullen waargemaakt worden of vrienden hebben die me niet gunnen gelukkig te zijn in mijn eigen wereld, die onbegrip hebben voor mijn fantasie, mijn verhalen en voorkeur qua jongens? Om eerlijk te zijn zou ik geen van beide aangenaam vinden. Maar mijn voorkeur bestaat enkel in mijn perfecte droomwereld. Daar waar mijn vriendinnen mijn keuze accepteren, waar ze me steunen en aan het lachen maken, daar waar alles kan.

Percaya

Reageer (2)

  • lauraXx

    Ik ken het gevoel ook...
    en ik heb zo'n vriendin...
    zo'n vriendin die het me gunt, die er alles aan doet om het mij tegen die jongen te zeggen. Maar ook een vriendin die me aan het lachen kon maken toen ik het gezegd had, ik me rot voelde.
    Jup... ik voelde me rot...

    1 decennium geleden
  • poisonthorn

    Hmmm.. is Percaya in love? Misschien wel.

    En ik ken het gevoel. Bij mij was het 10000 keer zo erg als jij net hebt beschreven. Ik greep mijn kans, was bij degene van wie ik hield en nog steeds houd, maar het duurde niet lang. 2 maanden en 3 dagen voor het fout ging. Het was noch mijn schuld, noch de hare. En nu mis ik haar meer dan wat dan ook.. Maar zij ging door en zette mij in minder dan 3 dagen aan de kant. Nu heeft ze al een ander en zit ik hier mijn hart te lijmen.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen