Vele zullen mijn menig in dit stukje niet begrijpen. Maar ik schreef het en vind dat het gelezen moet worden. Als je niet tegen mijn mening kan is dat niet mijn probleem.

25 januari 2010

Vraag je jezelf soms af wat je zou wensen als je één wens mocht doen? Ik had er vanmorgen eens diep over nagedacht en kwam tot de conclusie dat één wens niet genoeg was voor alles wat ik wou. Die ene wens zou geen wereldvrede kunnen brengen, die ene wens zou de armoede de wereld niet uit helpen en die ene wens zou het milieu niet kunnen helpen. Maar wat zou ik met die ene wens wel kunnen wensen? Wat zou de wereld een beetje vooruit helpen? Ik wist het niet, om eerlijk te zijn weet ik het nog steeds niet. Misschien zou ik dan wensen dat alle mensen aan elkaar gelijk zijn. Dat men elkaars keuzes zal respecteren. Of misschien dat de mensheid geen armoede meer zal kennen. Maar dat zal geen verandering maken in het feit dat we de aarde verwoesten, het zal geen verandering maken in het feit dat mensen elkaar afmaken om een mp4-speler. Ik denk dat als ik een wens doe en alles nog erger wordt dan het nu is, ik zal wensen dat de mensheid zou verdwijnen, niet omdat ik een hater ben, maar omdat alles om ons heen, al het moois dat de aarde ons biedt, verwoest wordt. We zijn een gevaar voor elkaar en voor de aarde geworden. En wat heeft het dan nog voor een zin om te leven? We maken elkaar toch alleen maar af en de aarde wordt er niet beter op. Overal waar je kijkt zie je menselijke beïnvloeding, nergens zie je meer hoe het vroeger was en persoonlijk vind ik dat vreselijk. Ik wou dat ik er iets tegen kon doen, dat ik al het groen terug kon toveren, dat de winters weer koud werden en de zomers weer warm. Dat de mensen in vrede en in harmonie zouden samenleven. Maar ik ben geen God, ik verricht geen wonderen en dat zal ik ook nooit doen. We zullen het allemaal samen moeten doen en als iedereen zijn best doet, als we allemaal onze koppen bij elkaar steken, zal het ons lukken om te overleven, om de wereld weer mooi te maken en samen in vrede verder te leven.

Percaya

Reageer (2)

  • poisonthorn

    Ik denk dat je ergens wel gelijk hebt, maar mijn mening verschilt ietsjes van de jouwe. Ik denk dat als ik één wens kan doen, ik niks zou wensen. Ik zie het nut niet. Als je niet voor iets kan werken, niet kan werken om wat te bereiken, hoe kan je er dan trots op zijn?

    Daarnaast geloof ik dat mensen niet snel tevreden zijn met dingen. Wanneer zijn we zo verwend geworden? Wanneer is het principe van eenvoudig geluk verloren gegaan? Dat soort dingen vraag ik me wel eens af. Ik kan me echt verbazen over mensen die klagen, terwijl ze net een wii ofzo hebben gekregen. Waarom kan je niet gewoon blij zijn met wat je hebt? Waarom is dat zo moeilijk voor ons mensen? Misschien omdat we geraffineerde wezens zijn, misschien ook wel niet..

    We kunnen niet meer dan wensen dat er wereldvrede is, want dat zal er nooit komen. Er zal altijd wel iemand opstaan die anderen boos maakt. En dat hoeft maar om de kleinste dingetjes te gaan, maar het kan altijd uitlopen op een wereldoorlog.

    Soms ben ik echt jaloers op mijn opa en oma. Die konden tenminste ECHT gelukkig zijn met iets kleins. Een klein gebaar, of een klein woordje. Daar kan ik dan jaloers op zijn..
    Want ik ben ook maar een mens..

    1 decennium geleden
  • Greyback

    Ik heb hier ook even over nagedacht, maar met een ander standpunt. het standpunt van het nut van oorlogen, als er geen oorlog is kan niemand erop vooruit. leven is hard, niet iedereen kan er alleen tegen. als er ongelijkheid is kan ieder doen wat die persoon goed in is en daarop krijgen wat ze willen berijken. survival of the fittest. zo is het in de natuur ook. alles is ongelijk. alles is oneerlijk. mieren en bijen zijn de grootste dictaturen, echte totalaire dictaturen zoals het derde rijk, de opvolger van de grootmachten Het oude Roomse Rijk en het Heilige Roomse Rijk in de tijden van de middel eeuwen.
    altijd, vroeger en nu, mensen onder elkaar, dieren onder elkaar, natuur onder elkaar, is er oorlog. oorlog vernietigde en maakt ruimte voor nieuwe dingen om te ontstaan.
    mensen, groepen en landen, ze werken om wat te bereiken, of niet, dan blijven ze van andere afhankelijk. iedereen moet zijn eigen dingen bereiken en daarvoor. dan zijn er nog mensen die voor eenheid zijn, die willen niet vechten voor alles, die willen niet dat de een gewoon beter is dan de ander, ik vind die personen eerlijk gezegd zwak. Ik ben een aanhanger van het liberalisme mocht je het je afvragen.

    Percaya, Jou doel is bereikt, ik denk na over jou woorden, en ik ben oneens met dat ieder gelijk moet zijn. ieder moet vechten, dat is wat ik vind.

    Ik respecteer ieders mening hoor, maar dit is de mijne. misschien omdat ik een persoon ben met een goede opleiding en een goede toekomst en omdat ik gewoon niet wil worden uitgebuit om de werkloze mensjes te voeden, hadden ze maar hun best moeten doen.

    omg, überlange reactie Oo

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen