Foto bij OO7 - Donderslag

Hallo chocokikkers!
Hier is er weer een (:

Ik word echt megavrolijk en blij van jullie de hele dag, haha!
Heel erg bedankt voor al jullie support, de abo's, de reacties, de kudo's!
Ik ben er ontzettend blij mee ^^

Zo fijn dat jullie er zijn! <3 xxx

Door onze ontmoeting met de Dementor lag er een sluier van stilte over de koets. Niemand keek elkaar aan. Niemand keek naar buiten. Zelfs de ouderejaars leken het onheil tussen de bomen te ontwijken. Na wat ongemakkelijk minuten brak iemand eindelijk de stilte. Het was een jong meisje in Hufflepuff gewaad, zittend aan de rand van de koets. Ze frunnikte aan haar rok en leek meer ontdaan dan de anderen.
‘Wil… Wil iemand ruilen?’
‘Ik zit hier prima,’ was een kort antwoord.
De anderen mompelden beamend, waarop het meisje teleurgesteld knikte. ‘Oké.’

Graag was ik opgestaan. Kleine moeite, toch? Liefst was ik dramatisch opgesprongen, mijn armen gespreid, roepend dat ik me ‘aanbood als tribuut’. Maar ik mocht niet opvallen. Ik kon het niet riskeren de held uit te hangen, zelfs niet bij zoiets kleins. En dus deed ik wat de rest deed. Ik keek de andere kant op en negeerde het.

Nu het bos uitdunde, werd ook de weg hobbeliger. Bij iedere kuil werd ik een paar centimeter opgelift en stootte mijn stuitje tegen de bank. Ik dacht dat ik het epitome van even doorbijten had bereikt, maar mijn buurman deed er nog een schepje bovenop. Hij kreeg het voor elkaar bij iedere hobbel zijn ellenboog in mijn zij te poken. Mijn koets-les was simpel: kussens en ductape.
Ineens schrok ik wakker uit mijn gejammer. Er stonden geen bomen meer langs de weg. Er stond niets meer om de uitkijk te belemmeren. Direct boog ik voorover, starend door de regen. Glunderend zag ik het uitzicht waar ik al die jaren van gedroomd had. Hogwarts.

Ik zag het uitgestrekte Schotse berglandschap, donker afstekend tegen een sporadisch oplichtende hemelbaan. In de armen van de bergen lag het donkere meer. De regenval maakte kringen in het water en liet de weerspiegeling van lichtjes dansen als gloeiende sintels. Het water werd door de wind in zweepslagen tegen de rotsen geslagen, schuimend en gutsend.
Met razende adrenaline keek ik omhoog, naar het meest indrukwekkende bouwwerk dat ik ooit had gezien. Metershoge torens staken uit boven de stormvloed, rijen kantelen en onomstotelijke borstweringen. De regen stroomde als kleine cascades over de dakpannen, de lichten van de ramen omlijstend met water. Het kasteel ademde eeuwenoude magie uit. Geschiedenis en vertellingen cirkelden rond de stenen, wachtend op iemand die bereid was te luisteren.

Terwijl het onweer op de achtergrond verder rolde, reden de koetsen omhoog naar de brug. De sensatie was moeilijk te beschrijven. Ik voelde een warmtegolf uit mijn onderbuik, vollopend in de leegte van mijn borstkas. Het wikkelde zich om als een deken, omarmend en beschermend. Pas nu begreep ik wat het met je deed. Het was niets minder dan waar ik al die jaren op had gehoopt. Ik was als een puzzelstukje, perfect vallend op de laatste open plek. Ik was thuis.



.

Reageer (13)

  • ProngsPotter

    Waauw!

    6 jaar geleden
    • Stag

      Bedankt voor je reactie! En het volgen van het verhaal ^^ Vereerd om de bekende Gilderoy Lockhart bij mijn nederige story te vinden! ^^

      6 jaar geleden
    • ProngsPotter

      *Hairflip* Ik ben dan ook zó geweldig

      6 jaar geleden
  • Pour

    Echt heel mooi (H)

    6 jaar geleden
    • Stag

      Bedankt!! <3

      6 jaar geleden
  • SadPotato

    Net deze story ontdekt, heb nu al alles gelezen! Supermooi verhaal! Snel verder!

    6 jaar geleden
    • Stag

      Aaa, bedankt!! ^^ Goed om te horen! En leuk om je erbij te hebben als nieuwe lezer!

      6 jaar geleden
  • EDGEofGLORY

    Heel mooi omschreven, ja ik blijf heel nieuwsgierig hihi (:

    6 jaar geleden
    • Stag

      Dankjewel!! Bedankt voor dat compliment, je nieuwsgierigheid en het blijven volgen van de story!!! ^^

      6 jaar geleden
  • Pour

    Wauw!

    6 jaar geleden
    • Stag

      Bedankt voor je enthousiasme en het volgen van de story!

      6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen