24 januari 2010

vrienden, wat zou je zonder ze moeten? Ze houden je overeind als je op in storten staat. Gisteravond heb ik uren liggen denken over mijn vrienden. Wie zijn je vrienden? Hoe weet je wie je vrienden zijn? Wie kan je vertrouwen en wie niet? Bij wie kan je met je problemen terecht en bij wie moet je dat eeuwige lachende gezicht opzetten? Ik heb al mijn vrienden, stuk voor stuk, vergeleken met mijn ideale vriendin. En weet je? Mijn ideale vriendin bestaat niet, ze is een verzinsel. Je vrienden zijn niet perfect, geen enkel mens is perfect, ook jij niet. Dus waarom verwachten wij dat vrienden er altijd voor ons zijn? We verwachten veel te veel van hen. We verwachten dat ze er altijd zijn, dat ze met ons mee huilen, dat ze lachen om iets dat wij grappig vinden, dat ze dezelfde mening als ons hebben. Maar geen enkel mens heeft dezelfde gedachten, dezelfde meningen, hetzelfde gevoel voor humor, enz. Je kan mensen niet dwingen om precies hetzelfde te zijn als jou. Stel je voor dat je vriendin precies hetzelfde was als jou, dat zou irritant zijn niet? Terug naar mijn vrienden, Ik hou van ze. Ik hou van hun goede maar ook van hun slechte capaciteiten. Ik hou van de eeuwigdurende discussies, van hun gelach, van hun woede. Ik kan niet zonder ze. Ze maken mijn leven een kleurrijke boel met slechts een paar woordjes en een simpele glimlach. Ik denk dat vrienden die je dit gevoel geven, je echte vrienden zijn. Dat dat de vrienden zijn waar je op kunt bouwen, waar je later nog altijd mee afspreekt. Als je zo iemand gevonden hebt ben je waarschijnlijk een van de gelukkigste mensen die er op dat moment leeft. Vrienden zijn onbetaalbaar, ze zijn meer waard dan wat dan ook. Zonder vrienden zal je niet overleven in deze harde en koude wereld. In deze wereld overleven alleen de sterkste. En zeg nu zelf, wie is nu niet sterk met zijn vrienden aan zijn zijden?

Percaya

Reageer (5)

  • Greyback

    een paar goede vrienden van mij leven alleen in mijn fantasieen, ik ben een persoon die zich goed kan vermaken met mijn fantasie vrienden, al is dat natuurlijk niet echt. ik kan alles opnieuw doen en aanpassen in mijn fantasieen, bovendien hebben die vrienden geen karakter. dat is het leukste aan mijn eigen vriendinnen, ze lachen om andere dingen, vinden andere dingen leuk en zijn gezellig.
    (H)

    1 decennium geleden
  • CherryPoppin

    Vriendschap is een illusie!

    1 decennium geleden
  • liesjewanted

    Als ik bij mijn vrienden ben voel ik mij meestal(!) ongelofelijk goed. Maar vanaf ik thuis kom of onderweg ben naar huis voel ik mij dan ook meestal super slecht. (Of juist fantastisch opgewekt.) Dit komt dan meestal door dingen dat ik gezegd heb. En ik ben gewoon altijd zo onzeker over vanalles. Ik vind ook dat ik altijd zo'n stomme dingen doe. Maar ook al weet ik het, toch blijf ik het doen en ... Dan weet ik het gewoon niet meer...

    1 decennium geleden
  • lauraXx

    Jij schrijft echt gwoon zoo diepzinnig, maar toch is het zoo waar. Het komt er helemaal compleet uit zoals jij het opschrijft. Als ik het lees dan denk ik van hé ja dat is waar, en tóch had ik er nog nooit zo over nagedacht.

    1 decennium geleden
  • poisonthorn

    Ik denk ook wel eens na over mijn vrienden, maar ik ben een eenling, ik houd ervan om op mezelf te zijn. Dat zegt niet dat ik geen vrienden heb, of nodig heb, want alleen lol hebben is af en toe toch lastiger dan met zijn tweeën. Ik houd van ze, maar af en toe is de stilte die ze achterlaten ook prettig.

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen