Mijn inzending voor opdracht 1 van Romi's schrijfwedstrijd.

Eva p.o.v.

Ze staarde verveeld voor zich uit. Ze wist dat ze beter voor haar geschiedenis proefwerk kon gaan leren, maar ze had er gewoon geen zin in. Na vijf minuten niks te hebben gedaan besloot ze om toch maar op te staan en het boek te pakken. Ze ging zitten en sloeg het boek open op pagina 67 en keek waar de tekst over ging. Het ging over de godsdienstige ideeën van de 21e eeuw. In die tijd geloofden mensen dat er maar een god was, en de meeste mensen geloofden zelfs niet meer in een of meerdere goden, maar juist in evolutie. Nu was dat niet meer zo, de mensen geloofden tegenwoordig in de goden die in de tijd van de Grieken werden aanbeden, dit kwam door bepaalde wetenschappelijke ontdekkingen. De belangrijkste families uit de 21e eeuw lieten DNA-testen uitvoeren om te bewijzen dat ze van belangrijke goden of halfgoden afstamden, zij werden hierdoor nog machtiger. Haar familie kon geen DNA-test betalen en kreeg zo de stempel 'stamt van geen van de goden af'. Ze had er vrede mee gezien de meeste mensen van het lagere volk niet geloofden dat de Griekse goden werden aanbeden uit geloof maar meer uit macht.

Simone P.O.V.

Ze kon het niet geloven toen ze hoorde wat haar vader haar vertelde, de regering had besloten dat al het inkomen van de normale mensen geofferd moest worden, terwijl die al de helft moesten offeren. Ze had uit pure frustratie zelfs de antieke vaas kapot gegooid die al jaren op haar kamer stond. Haar ouders vonden dat ze zich niet moest aanstellen, zij hadden het geluk om van de goden af te stammen en de arme mensen niet, het was dus ook logisch dat die mensen veel moesten offeren. Haar familie zou van Zeus afstammen, maar zelf geloofde ze daar niks van en wist ze dat dit geloof vooral een manier was om macht te krijgen over het volk. Ze wist dat ze nu iets moest doen voor het te laat was, maar ze wist niet wat. Plots schoot haar iets te binnen, ze had weleens gehoord van een meisje dat enorm populair was onder het gewone volk door haar zangtalent, maar hoe heette ze ook al weer? Eva, dat was het, Eva de Visser.
Ze pakte papier en een pen en begon te schrijven.

Eva p.o.v.
Na tien minuten was ze wel klaar met het geschiedenisboek dat vol leugens stond en besloot ze er maar mee te stoppen. Ze pakte een boek en begon te lezen. "Eva, er is post voor je!" riep haar moeder naar boven. Ze zuchtte en stond op. Terwijl ze naar beneden liep vroeg ze zich af van wie de brief zou zijn aangezien bijna niemand tegenwoordig nog brieven schreef. Ze opende de brief en begon te lezen.

Beste Eva,

Je weet waarschijnlijk niet wie ik ben, maar dat maakt niet uit.
Ik zou niet snel contact met je hebben opgenomen, maar omdat ik niet meer kan aanzien hoe onze wereld veranderd doe ik dit toch.
Je weet waarschijnlijk dat de goden niet echt zijn en dat dit alleen maar een smoes is om meer macht te krijgen en jullie uit te melken.
De leiders hebben besloten dat jullie voortaan niet de helft van jullie inkomen, maar het totaal moeten gaan offeren en alleen het voedsel en de spullen krijgen die de regering uitdeeld.
Ik vind dit niet kunnen en heb besloten dat ik hier tegenin wil gaan. Ik heb met de mensen uit mijn omgeving erover gepraat, maar zij lachen me uit en zeggen dat ik blij moet zijn met alle extra's die we gaan krijgen.
Ik vraag je daarom om steun zodat we kunnen voorkomen dat onze regering nog machtiger wordt en de arme mensen nog armer.
Ik zou je graag morgen willen spreken om 17:00 bij de fontein op het plein.

Met vriendelijke groet,
Simone van Dijk


Ze las de brief opnieuw en opnieuw, terwijl ze niet kon geloven wat er stond. De familie van Dijk was een van de belangrijkste families in haar stad en zelfs van het land omdat zij zouden afstammen van Zeus. Ze hadden twee dochters en een zoon en voor zover ze wist was Simone de oudste van de kinderen. Ze vond het raar dat ze een brief van haar had gekregen en de inhoud was nog vreemder. Ze vroeg zich af wat het iemand als van Simone van Dijk boeide hoe het met normale mensen zou gaan. Ze vertrouwde de brief totaal niet, omdat de regering de laatste tijd vaak mensen oppakt die ervan verdacht worden een opstand voor te bereiden. Ze was zelfs bang geworden van de brief, want dit kon betekenen dat zij ervan werd verdacht plannen te hebben voor een opstand. De regering zou deze brief gestuurd kunnen hebben om haar uit te lokken en vervolgens, terwijl zij op Simone aan het wachten zou zijn, haar op te pakken. Maar er was iets aan het verhaal wat geloofwaardig klonk, dat niet verzonnen zou kunnen zijn. De regering zou zelf nooit in een brief zetten dat het systeem niet klopt en dat de goden nep zijn. Ze was er redelijk zeker van dat Simone deze brief zelf had geschreven, maar waarom had ze hem juist aan haar gericht?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen