Een paar uur later waren de drie vriendinnen nog steeds boven de oceaan. Coby bleef maar klagen dat ze weer aan land wou. ‘Hoe groot kan een oceaan zijn?!?’ vroeg ze geïrriteerd. ‘Dat is op aarde gewoon zo.’ zei Anna. ‘Ik weet niet hoe het in Elvenar is, maar ik ben blij dat er hier zoveel water is!’ ‘In Elvenar zijn er alleen maar kleine zeeën.’ zei Coby. ‘De meeste van ons hebben niet echt een connectie met water.’ ‘Dat kan ik me niet voorstellen.’ zei Anna. ‘Wie haat er nou water?’ ‘Ik?’ zei Coby. ‘Dat is waarom we op zoek zijn naar land!’ ‘Van mij mag het nog uren duren!’ zei Anna relaxt. ‘Ik zou zo in het water kunnen springen!’ Coby was Anna’s gedrag zat. ‘Als je zo graag wil zwemmen, waarom doe je dat dan niet?’ Nog voordat Anna kon reageren gooide Coby haar van Enders rug af. ‘Was dat nou nodig?’ vroeg Sarah. ‘Ja, ze wou niet ophouden met zeuren.’ zei Coby. ‘Maar jij deed dat ook.’ zei Sarah. Dit was de druppel. Coby gooide ook Sarah in het water en vloog samen met Ender snel verder.

Uiteindelijk kwamen Coby en Ender aan bij land. Er was een klein dorpje verderop. Coby verstopte Ender snel in een nabijgelegen grot. Ze wou niet dat hier hetzelfde zou gebeuren als in de vorige stad. Het eerste wat ze deed was naar het strand gaan om te zien of Anna en Sarah al aangekomen waren. Dat was zo. ‘Daar zijn jullie!’ zei Coby. ‘Ik dacht dat jullie verdronken waren!’ ‘Waarom deed je dat?’ vroeg Anna. ‘Je irriteerde me.’ zei Coby. ‘Zeg nooit meer dat je van water houd terwijl ik erbij ben!’ ‘Zucht…’ zei Anna. ‘Laten we maar verder gaan.’ Opeens kwam er een jongetje naar hun toe lopen. Hij had zijn mobiel in zijn handen en keek alleen maar op het scherm. ‘Hij moet hier ergens zijn…’ zei hij. ‘Ah!’ Het jongetje liep naar Anna toe en zei: ‘Ga eens aan de kant! Er zit een Krabby op je hoofd!’ ‘Waar?’ vroeg Anna bang. ‘Haal die krab van mijn hoofd af!’ ‘Nee, een Krabby!’ zei het jongetje. ‘Je weet toch wel dat dat een Pokémon is?’ ‘Wat?’ vroeg Anna verbaasd. ‘Wat is een ‘Pokémon’?’ ‘Echt?’ vroeg het jongetje. ‘Weet je dat niet? Ik ben hier weg. Jullie zijn zielig.’ ‘Nou dat was aardig.’ zei Sarah. ‘Ik wil weten wat Pokémon zijn!’ zei Coby nieuwsgierig. ‘Laten we dat jongetje volgen!’

Ze volgden het jongetje tot aan het dorp. Daar zagen ze dat alle bewoners achter hun mobiel zaten. ‘Ik heb een Ninetales gevonden!’ riep iemand. Iedereen liep snel naar de persoon toe. ‘Dit is bizar…’ zei Sarah. ‘Iedereen is verslaafd aan dat Pokémon spel!’ Coby graaide in haar tas en haalde er een mobiel uit. ‘Coby, waag het.’ zei Anna. ‘Ik wil alleen maar kijken wat dat spel nou precies is!’ zei Coby. Ze installeerde de app en begon te spelen. ‘Ik heb Squirtle gekozen als starter!’ zei ze. ‘Oké?’ zei Anna. ‘Laat ons zien wat de app is!’ Het was een spel waarin je rond moest lopen om Pokémon te vinden en vangen. Ook waren er gyms, die iedereen kon overnemen. Er waren drie verschillende teams waar je uit kon kiezen: Valor, Mystic en Instinct. Coby zat in team Mystic. ‘Oké, nu kun je de app wel weer verwijderen.’ zei Anna. ‘We weten nu wat het is, en je speelt het continu. Je bent binnen een uur van level 5 geworden!’ ‘Nee, dacht het niet!’ zei Coby. ‘Het is een leuke app! Ik ben niet zo verslaafd als al die andere mensen hier!’ ‘Een Gyarados!’ schreeuwde iemand. Iedereen, inclusief Coby, renden naar de plek toe. ‘Wow!’ ‘Eindelijk! Nu hoef ik geen Magikarp meer te vangen!’ ‘Geweldig!’ ‘Zo’n sterke Pokémon!’ ‘Nu kan ik die gym overnemen!’ De mensen waren helemaal enthousiast. Coby kwam even later weer terug. Ze had de Gyarados gevangen. ‘Ik snap niet waarom iedereen zo opgewonden was. Die Gyarados had maar 10 CP.’ ‘Wat is CP?’ vroeg Sarah. ‘Niet vragen.’ zei Anna. ‘Ik hoef niet weer een lange uitleg over hoe het spel precies werkt. Dit is een spannend avontuur, geen gamers handleiding!’ ‘Dat klopt.’ zei Coby. ‘Maar het is gewoon een leuk spel! Het is jammer dat zoveel mensen er zombies van worden.’ ‘Dat valt vast wel mee!’ zei Sarah. Coby wees naar de dorpelingen, die overal tegenaan liepen. Sommige vielen zelfs in het riool of water. ‘Oké, dit is ernstig.’ zei Sarah. ‘Laten we maar verdergaan.’ zei Anna. ‘Dit is vast weer één van die hypes. Als die over is zal niemand het meer spelen. Alleen degenen die het echt leuk vinden.’ ‘Ja, we gaan.’ zei Sarah. ‘Coby, jij komt ook mee.’ zei Anna. ‘Maar er is een Charizard in de buurt!’ zei Coby. ‘Maakt niks uit!’ zei Anna kwaad. ‘Ze is al weg.’ zei Sarah. ‘Nee hé!’ zei Anna. Kwaad rende ze achter Coby aan. ‘Dit gaat wel even duren.’ zei Sarah lachend en ze rende achter de twee vriendinnen aan.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen