Daar waren alle eerste jaars dan, op zweinstein. Ze werden geleid naar de grote zaal door hagrid, groemp paste niet door de deuren van zweinstein.
En daar lag ie, voor proffesor anderling oftewel het schoolhoofd van zweinstein, de sorteerhoed. De hoed begon met een lied, wat volgens roos inhield dat je geen duistere tovenaar moest worden zoals marten vilijn dat destijds werd. Toen werden de afdelingen genoemd, huffelpuf, griffoendor, zwadderich en ravenklauw.
Het eerste meisje werd geroepen, trix van detta, ze leek wel op het meisje dat albus roos en lies tegen waren gekomen in de trein maar zij was het niet misschien een zus of tweeling zoveel leken ze op elkaar. Het meisje ging zitten, maar de sorteerhoed deed niet het gebruikelijke, deze keer zei hij niet de naam van de afdeling, zoals harry aan albus zei dat hij ging doen. De sorteerhoed bleef stil, even dacht anderling blijkbaar dat de sorteerhoed niet van plan was iets te zeggen totdat er een luid en duidelijke kreet "zwadderich" luidde en vervolgens hard applaus van de tafel van zwadderich.
"Albus potter" zei de sorteerhoed, even was de hele zaal stil , maar toen albus ging zitten, zei de hoed vrijwel direct dat albus in griffoendor moest komen. Albus was heel erg opgelucht dat hij in griffoendor kwam, stel je voor bij scorpius malfidus en die trix. Roos kwam vrijwel direct na albus en werd ook in griffoendor ingedeeld en toen kwam lies, zij werd in ravenklauw ingedeeld net zoals haar moeder loena.
Toen iedereen gesorteerd was kon het avondmaal beginnen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen