Er zullen verschillende personages in het verhaal:
Albus severus potter
James sirius potter
Lily loena potter
Roos wemel
Lies lubbermans
Bella van detta
Trix van detta
Scorpius malfidus
Melinde mergel
Juliann ratelberg

De trein naar Zweinstein was vertrokken, harry, ron, ginny en hermelien zwaaiden hun kinderen uit met de hoop dat zij een betere schooltijd zouden krijgen dan zij zelf. Een tijd zonder duistere tovernaars een tijd vol geluk.
Ondertussen in de trein naar Zweinstein zaten Roos, james en albus samen in een coupe. Voor roos en albus was het hun eerste jaar, maar james begon al aan zijn tweede jaar. Toen kwam er een meisje aanlopen, ze zag er nogal raar uit, blond haar en ze had een apart brilletje op en las uit de kibbelaar. Ondanks het meisje apsrt was kenden de drie haar wel het was lies, lies lubbermans de dochter van loena leeflang en marcel lubbermans. James zou uit zich zelf nooit vrienden zijn geworden met lies maar aangezien zijn ouders zowat beste vrienden zijn, komt lies vaak bij hen thuis en dan moet hij wel normaal doen. Maar aangezien hij nu geen zin had in verhalen over snottifanten of verhalen over kruidenkunde, ging james er maar eens van door. Er was namelijk een meisje die hij heel erg leuk vindt, het enige probleem is, dat ze bij zwadderich ziten haar tweelingzus echt onuitstaanbaar is. Maarja wie niet waagt wie niet wint dacht james.
Teon james net de hoek om was realiseerde albus zich pas dat het steeds dichterbij komt, de sorteerceremonie zijn vader had dan wel gezegd dat de sorteerhoed rekening hield met zijn keuze, maar toch als je de verhalen van james moet geloven.. Het leek haast wel alsof lies en roos zich lang niet zo druk maakten om de sorteerceremonie, lies zat de kibbelaar nig op zijn kop te lezen en roos was de boeken van zweinstein alvast aan het doornemen. Albus wist zeker dat er duidelijk drie generaties zowat hetzelfde waren, james-harry-james en albus, albus was nou echt niet van plan om de schoolboeken door te nemen.
Op dat moment kwam de snoepjeskar langs albus kocht wat chocokikkers en smekkies in alle smaken. Toen hij zijn eerste smekie proefde, bleek het kots smaak te zijn, om een betere smaak te krijgen pakte hij een chocokikker, met het plaatje van albus perkamentus toen hij dat plaatje zag moest hij direct aan zijn vader haarry denken, albus betekende veel voor hem.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen