Een aantal dagen later was het tijd voor Coby’s verjaardag. Anna had een grote taart gebakken, maar toen ze deze uit de oven haalde ontplofte die in haar gezicht. ‘Nee!’ zei Anna. ‘Weer mislukt! Dit is al de vierde taart die in mijn gezicht ontploft! Wat hebben taarten tegen mij?’ Monferno zat de hele tijd te kijken, en lachte zich helemaal kapot. ‘Niet grappig!’ zei Anna. ‘Het is vandaag Coby’s verjaardag, en ik heb de taart nog niet eens klaar! Ik moet weer overnieuw beginnen! Zucht… laat ik eerst maar beginnen met de ingrediënten te verzamelen…’ Op dat moment kwamen Hero en Mewtwo binnen met een taart uit de bakkerij. ‘We hebben de taart!’ zei Hero. ‘Wat?’ zei Anna. ‘Ik dacht dat we afgesproken hadden dat ik de taart zou regelen!’ ‘Ja, maar we wisten dat jij dat niet kunt.’ zei Mewtwo. ‘Niet om je te beledigen, maar je kunt echt niet koken.’ ‘Hé!’ zei Anna. ‘Nou, dan zorg ik wel voor de cadeautjes. Wat wil Coby graag hebben…’ ‘Ik weet wel iets!’ zei Hero. Ze fluisterde iets in Anna’s oor. ‘Dat is een geweldig idee!’ zei Anna. ‘Ik weet zeker dat Coby dat leuk zal vinden! Ik ga er meteen naartoe!’ ‘Wij zorgen wel voor de versieringen.’ zei Mewtwo. ‘Goed!’ zei Anna. ‘Ik ben zo terug!’

Terwijl Anna naar de vrouw liep leek het haar een goed idee om haar Pokémon wat frisse lucht te geven. Het leek allemaal goed te gaan, totdat Plusle erachter kwam dat Buneary en Piplup weg waren. ‘Huh?’ zei Anna. ‘Wat is er Plusle?’ Plusle keek boos naar Anna, en liet haar zien dat er nog maar vier Pokémon waren. ‘Oeps…’ zei Anna. ‘Misschien moet ik maar eens beter op mijn Pokémon gaan letten…’ Ze keek om zich heen, maar de twee missende Pokémon waren nergens te bekennen. Anna en haar andere Pokémon besloten daarom te gaan zoeken.

Het duurde niet lang voordat ze Buneary en Piplup hadden gevonden. Ze waren gevangen genomen door Cassidy en Butch. ‘Niet jullie weer!’ zei Anna geïrriteerd. ‘Serieus, hoe vaak gaan jullie dit nog proberen? Ik begin er zat van te worden!’ ‘We stoppen pas totdat we jullie Pokémon naar de baas hebben gebracht!’ zei Cassidy. ‘Hij zal vast de Pokémon van de kampioen van Kanto en Johto en die van de Top Coördinator Anna willen hebben!’ ‘Kreun…’ zei Anna. ‘Laten we gewoon gaan vechten. Ik heb een beetje haast, dus… kan dit snel?’ Cassidy en Butch lieten Raticate weer vechten. Maar het was één tegen vijf, hij had geen kans om te winnen. Plusle deed Thunder, en dat veroorzaakte een gigantische explosie. Die zorgde ervoor dat Cassidy, Butch en Raticate de lucht in werden geslingerd, en ver weg weer op de grond belandden. ‘Zo!’ zei Anna. ‘Dat is ook weer voorbij!’ Plusle haalde Buneary en Piplup uit het net waarin ze vastzaten en ze gingen weer verder.

Alles ging goed met het halen van Coby’s cadeau. Maar toen Anna en haar Pokémon weer op de terugweg waren hadden ze niet door dat ze door het territorium van een groep Ariados wandelden. Plusle begon een raar gevoel te krijgen en wist dat er iets mis was. Dit liet ze weten aan Anna. ‘Wat nou weer?’ vroeg Anna. ‘Zeg alsjeblieft niet dat er wéér iets mis gaat!’ Plotseling bleef Plusle stil staan, en keek ze angstig omhoog. ‘Waarom kijk je zo raar?’ vroeg Anna. Plusle wees naar achteren, en toen Anna zich omdraaide zag ze waarom Plusle zo geschrokken keek. Er zaten wel tien Ariados in de boom achter haar, waaronder een paarse. Ze keken niet blij. ‘Dit kun je niet menen…’ zei Anna. ‘WEGWEZEN!’ Zij en Plusle renden voor hun leven. Maar ze kwamen vast te zitten in een web. ‘We zijn verdoemd.’ zei Anna. De paarse Ariados liep het web in, en kwam dreigend op Anna en Plusle af. ‘Dat ding gaat ons opeten!’ zei Anna. Opeens verscheen er uit het niks een Ultra-ball, die de paarse Ariados ving. Daarna hoorden Anna en Plusle een bekende stem. ‘Mewtwo, gebruik Psystrike op die andere Ariados!’ En voordat ze het doorhadden waren alle Ariados weg. Coby en Mewtwo kwamen naar Anna en Plusle toe. ‘Man, die Ariados had jullie bijna te pakken!’ zei Coby. ‘Ja...’ zei Anna. ‘Eh… Bedankt voor het redden.’ ‘Geen probleem!’ zei Coby. ‘Maar misschien moet je de volgende keer beter kijken voordat je weer Ariados territorium in loopt. Zag je de vele webben dan niet?’ ‘Niet op gelet.’ zei Anna. ‘Maar ik ben blij hier weer te zijn. Alles gaat vandaag verkeerd.’ ‘Laten we teruggaan naar het kamp.’ zei Coby. ‘Dan gaan we taart eten!’

Eenmaal terug bij het kamp hadden de rest van de Pokémon alles klaargezet. Het zag er nu echt uit als een verjaardagsfeest. Iedereen zong voor Coby en at van de taart, die heerlijk was. ‘Deze taart is veel beter dan degene die Anna probeerde te maken!’ zei Hero. ‘Dat hoorde ik!’ zei Anna. ‘Eh…’ zei Hero. Daarna bleef ze maar stil. ‘Oké!’ zei Anna. ‘Nu is het tijd voor je cadeautje! De reden dat ik in dat Ariados bos was, was omdat ik iets opgehaald heb.’ Ze gaf Coby een Poké-ball, waar een witte Eevee in zat. ‘Wow!’ zei Coby. ‘Een Eevee! Bedankt! Ze komt van die vrouw die gratis Eevee’s weggeeft, toch?’ ‘Inderdaad!’ zei Anna. ‘Ik heb er zelf ook één! Kijk!’ Ze liet haar nieuwe Eevee uit haar Poké-ball komen. Ze was wit, net zoals Coby’s Eevee. ‘Leuk!’ zei Coby. ‘Ik moet nog even nadenken welke evolutie ik voor haar wil, maar het gaat zeker een leuke worden! Dit was een geweldige verjaardag!’ De rest van de dag feestten ze er op los, tot diep in de nacht. Het was een moeilijke dag voor Anna, maar ze is er goed doorheen gekomen!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen