Even later hadden Coby en Anna besloten om tegen elkaar te vechten om hun Ralts en Gible te trainen. Het gevecht begon heel normaal, en beide partijen waren even sterk. Plotseling begonnen beide Pokémon te evolueren! Nu waren het een Kirlia en een Gabite! ‘Cool!’ zei Anna. ‘Eindelijk is Gible geëvolueerd!’ ‘Je hebt haar pas net gevangen!’ zei Coby. ‘Net twee routes geleden!’ ‘Dat maakt niks uit!’ zei Anna. ‘Jou Pokémon evolueren ook heel vroeg!’ ‘Laten we gewoon doorgaan met vechten, oké?’ zei Coby. Ondertussen was het al nacht geworden. Het was volle maan. Kirlia gebruikte opeens een vreemde aanval door energie van de maan te halen. Ze schoot een straal naar Gabite toe, die meteen uitgeschakeld was. ‘Wat was dat?’ vroeg Anna verbaasd. ‘Geen idee.’ zei Coby. ‘Maar die aanval zag er echt gaaf uit!’ ‘Dit was wel genoeg training voor vandaag.’ zei Anna. ‘Laten we maar gaan slapen, wie weet is er morgen wel een contest.’

De volgende ochtend waren Plusle en Potencial lekker met elkaar aan het spelen terwijl Anna en Coby aan het ontbijten waren. ‘Ik heb gehoord dat er vandaag een contest is.’ zei Anna. ‘Je moet twee Pokémon gebruiken, maar ik heb geen idee wie ik zou moeten kiezen! Ik heb niet echt een goede combinatie!’ ‘Wat dacht je van Plusle en Potencial?’ vroeg Coby. ‘Plusle en Minun horen soort van bij elkaar.’ ‘Goed idee!’ zei Anna. ‘Maar mag ik Potencial echt lenen?’ ‘Natuurlijk!’ zei Coby. ‘Ik gebruik haar niet echt voor vechten, en dan heeft ze wat te doen!’ ‘Bedankt!’ zei Anna. ‘Ik ga zeker weten winnen vandaag! Met die twee aan mijn zij kan niemand mij verslaan!'

Een paar uur later had Anna zich ingeschreven en was ze bijna klaar met trainen. Ze had samen met Plusle en Potencial een perfecte routine bedacht en wist zeker dat het niet mis kon gaan. Toen ze het voor de laatste keer geoefend hadden was het tijd voor het contest.
Anna had dezelfde outfit aan die ze ook tijdens het eerste contest in Sinnoh droeg. Tijdens de voorrondes gaat alles volgens plan. De routine werd perfect uitgevoerd en Anna kreeg een hoge score. Het meisje met de Piplup uit het eerste contest deed ook weer mee, dit keer ook met een Pachirisu. Helaas ging het niet zo goed, en ze ging niet door. Vreemd genoeg ging Jessie, die weer als Jessilina verkleed was, wel door.
Het duurde niet lang voordat de tweede ronde begon. Anna moest tegen Jessie, die haar Mime Jr. en Cacnea gebruikte. Anna schreeuwde meteen: ‘GEBRUIK GECOMBINEERDE THUNDER!’ Een gigantische bliksemstraal schoot op Mime Jr. en Cacnea. Ze waren beiden in één klap uitgeschakeld. Anna was door naar de finale!

In de finale moest Anna tegen een meisje met rood haar. Ze gebruikte een Glameow en Shellos. Anna wist dat ze dit gevecht niet zo gemakkelijk zou winnen als het vorige gevecht omdat Shellos half Ground Type is. Maar ze had al een goede strategie in haar hoofd. Toen het gevecht begon liet ze Plusle en Potencial Quick Attack doen, maar op een andere manier. Beide schoten door het strijdveld heen, en verwarden hiermee de tegenstander. Glameow en Shellos begonnen elkaar aan te vallen. Dit was hun kans; Plusle en Potencial begonnen Glameow en Shellos als een gek aan te vallen. Wanneer ze vermoeid raakten gebruikten ze Helping Hand op elkaar om elkaar op te laden. Het duurde niet lang voordat Glameow en Shellos beiden uitgeschakeld waren. Anna had gewonnen! Blij nam ze haar tweede lintje in ontvangst.

Die avond bespraken Coby en Anna wat ze nu zouden doen. Coby wilde natuurlijk de gym leader uitdagen, en daarna zouden ze verder reizen naar de volgende stad. Het was tijd voor Coby om haar derde gym badge te winnen!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen