Lilith pov.

" Lilith, Lilith toe nou... Ik weet dat dit lastig voor je is." Ik beet op m'n tong, wanhopig proberend niet in tranen uit te barsten. "Het is niet eerlijk." ik verborg mijn gezicht achter mijn handen. "Dit is niet eerlijk."

Ashley pov.

Het was lastig voor ons om Lilith zo gebroken te zien. Lilly, die net beneden was gekomen, rende op haar grote vriendin af en gaf haar een grote knuffel. de twee bleven stil in een omhelzing tot Vincent tussenbeide kwam en Lillith hielp op te staan en naar boven begeleide. Jared keek om zich heen naar iedereen die stil had toegekeken en schraapte zijn keel. "Zoals jullie gemerkt hebben heeft Lilith het wat lastig nu.. Ik hoop dat jullie hier rekening mee kunnen houden en dat jullie alles een beetje opgeruimd houden in en rond het huis." en na een kort knikje verdween ook hij terug naar boven. Verbaasd keek ik mijn mede bandleden aan terwijl het tot ons door drong wat er net gezegd was. Andy liep terug naar onze groep maar wist duidelijk niets te zeggen. We probeerden nog wat op onze sporten te consentreren maar dat gaven we al snel op. als verdoofd ploften we neer in de woonkamer en ik betrapte mezelf er op dat ik naar de rode stoel staarde waar Lilith gewoonlijk zat. "Dit is te vreemd man." wist Jake uit te brengen en ik knikte. "Sorry dat ik het jullie niet gezegd heb." verontschuldigde Andy zich maar dat wuifden we snel weg. "Dit was haar geheim, en een grote. ik snap dat ze het stil wilde houden." CC's woorden leken iedereen weer wakker te maken. Ik betrapte mezelf er op dat ik weer rechter ging zitten en we bogen ons meer naar elkaar toe. "Hoe lang heeft ze dit al?" Andy krabde aan zijn hoofd. "dat het slechter werd? geen idee, klonk als jaren." even bleef het stil "En dat ze niets meer zag?" "Lilly's verjaardag." antwoorde Andy zachtjes alsof hij zuchtte. "Waarom heeft ze me niets gezegd?" geschrokken keken we om naar Lilly en Elene die in de deuropening stonden. "Als ik het had geweten was ik niet zo boos op haar geweest" Lilly plofte naast ons neer op haar gebruikelijke plekje terwijl Elene zich op het randje van de rode stoel zette. "Het had een hoop uitgelegd" fluisterde Elene met haar zachte zangerige stem. "Er was al veel langer iets met haar aan de hand." Lilly keek naar haar vriendin maar leek haar niet tegen te spreken. "Ze las langzaamaan geen boeken meer en deed niets waarvoor je je ogen moest concentreren tenzij het voor werk was." Ik moest terug denken aan de avond dat ik haar had gevraagd of ze mee deed met sing-a-long en hoe ze ongemakkelijk had afgezegd, hoe haar kamer perfect opgeruimd was en hoe ze altijd alles recht op z'n plek wilde hebben. Vincent kwam binnen gelopen en vertelde ons dat Lillith eindelijk rustig was en dat ze ging slapen. na elkaar even aangekeken te hebben besloten we dat dit de beste tijd was om Vincent vragen te stellen, wat hij wist over Lilith en wat er nou precies aan de hand was.

"Ze heeft dit al sinds ze jong was, het werd steeds erger en we wisten dat het een kwestie van tijd was voor ze blind zou worden." Vincent zuchtte "Ik had gehoopt dat het nog even zou duren." Hij keek ook naar de anderen die net buiten gehoorafstand zaten en zijn ogen bleven hangen op Samantha. "Wat is de oorzaak?" Andy's vraag deed vincent even opschrikken en hij raapte zijn gedachten even bij elkaar. " Hoofdtrauma en stress." Jinx boog zich nog verder naar voren, duidelijk nieuwsgierig. "hoofdtrauma? waarvan?" Vincent schraapte zijn keel en stond op. we waren zo verdiept in het gesprek dat we Samantha niet hadden zien aankomen, Vincent aan de andere kant begroete haar kort en eindigde ons gesprek met een kort "Ik weet zeker dat dat wel op het internet staat" voor hij de woonkamer uit liep.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen