Foto bij *1

hoofdstuk 1 ^^

Ik fietste door de verlaten straten. Het regende. De koude druppels rolden over mijn wangen. Mijn handen waren zowat ijsblokjes, maar daar trok ik mij niet veel van aan. Ik zag er erg tegenop om naar school te gaan. Maar ja, hoe zou je zelf zijn als heel de klas je haat, je maar één iemand hebt waar je echt op kunt rekenen en je ouders gescheiden zijn?
Ik kwam toe op school, plaatste mijn fiets in de stalling, hing mijn slot aan mijn fietswiel en ging rustig naar de speelplaats, wachtend op Melanie. Zij is al sins kleuter mijn allerbeste vriendin. Ik zou me geen leven zonder haar kunnen voorstellen. Achter me hoorde ik plots iemand roepen.
'Hé, Esje!'
'Oh, hoi Mel! Hoe was je weekend?'
We gaven elkaar een knuffel.
'Helemaal geweldig! Zaterdag ben ik gaan shoppen met mijn ma en pa. Ik heb mijn pa meegesleurd, zie je, ik wou ook eens iets met hem doen. Want anders zit hij altijd te tokkelen op zijn computer, en...'
Zucht.
Mijn humeur maakte plots een ommekeer van 360 graden. Het deed me denken aan mijn eigen familiale situatie. Waarom is dat bij mij niet zo? One happy family, waarin mama van papa houdt, en papa van mama. Herinneringen kwamen boven..
Ze zag mijn blik en riep haastig wat terug:
'Sorry Esther, zo had ik het helemaal niet bedoeld...'
Ze draaide haar hoofd wat in de andere richting. Ik probeerde mijn gezicht een beetje op te klaren.
'Het is oké, Mel.'
Ze glimlachte. Plots hoorden we het krijsend geluid van onze bel. Die is ook dringend eens aan vernieuwing toe, dacht ik in mezelf. Samen met Melanie liep ik naar de rij. Zwijgend kwamen we één voor één het lokaal binnen. Melanie en ik nestelden ons op ons vaste bankje: links achteraan.
Ellen kwam voor ons zitten en keek me gemeen aan met haar diepblauwe ogen. Ook Isabeau kwam rustig binnengewandeld, terwijl ze op een kauwgom knabbelde. Haar hakken tikten op de tegels. Het deed me denken aan een klokje die ik ooit eens van mijn gestorven grootvader gekregen had. Ze gooide haar boekentas in de hoek, en plofte naast Ellen neer. Zij gunde mij niet eens een blik..

Reageer (1)

  • Smartie

    kei mooi geschreve =o
    =]

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen