Anna en Plusle waren alweer bijna een dag onderweg. Anna had snel een Marill gevangen die ze naar haar range ging sturen. Ze kwamen aan in een stadje genaamd Verdanturf Town. ‘Yes!’ zei Anna. ‘We zijn er bijna.’ Ze liepen naar het Poké-center toe. Voor het Poké-center stond een man. ‘Hallo.’ zei de man. ‘Hallo?’ zei Anna. ‘Een vriend van mij zei dat ik op je moest wachten.’ zei de man. ‘Oké?’ zei Anna. ‘Hoezo?’ ‘Hij zei dat jij hier bent om de twee geliefden te helpen.’ zei de man. ‘Ja, dat klopt.’ zei Anna. ‘Je moet stenen weghalen die hun weg versperren. Maar weet je hoe je dat moet doen?’ vroeg de man. Anna dacht na, eigenlijk had ze geen idee. ‘Ik heb geen idee.’ zei ze. ‘Ik weet wel hoe het moet.’ zei de man. ‘Je Pokémon moet een speciale aanval doen.’ ‘Wat voor aanval dan?’ vroeg Anna. ‘De aanval Rock Smash.’ zei de man. ‘Hoe moet één van mijn Pokémon die aanval dan doen?’ vroeg Anna. ‘Ik kan het één van je Pokémon leren.’ zei de man. ‘Oké, is goed!’ zei Anna. ‘Maar kan dat de volgende morgen? Mijn Pokémon en ik hebben lang gereisd en we zijn best wel moe.’ ‘Is goed. Zullen we hier morgen weer afspreken?’ ‘Oké, is goed.’ zei Anna. Ze liep het Poké-center in en vroeg aan Zuster Joy om een kamer. Ze ontving een sleutel en ging naar haar kamer toe. Daar viel ze al vrij snel in slaap.

De volgende morgen was Anna al vroeg wakker. Ze vroeg zich af wie van haar Pokémon de speciale aanval Rock Smash kon leren. Ze besloot het gewoon maar af te wachten. Snel kleedde ze zich om en liep ze samen met haar Pokémon naar buiten. Daar stond de man al op haar te wachten. ‘Mijn naam is trouwens Remko.’ zei de man. ‘Mijn naam is Anna.’ zei Anna. ‘Zullen we beginnen met het leren van de aanval?’ vroeg Remko. ‘Oké, maar welke van mijn Pokémon kan de aanval leren?’ vroeg Anna. ‘Laat je Pokémon maar zien, dan kies ik wel één die er het beste voor is.’ Anna liet al haar Pokémon uit haar Poké-Balls komen. ‘Ik denk dat Loudred het handigste is.’ zei Remko. ‘Vind je het goed om een nieuwe aanval te leren?’ vroeg Anna aan Flurmel. Flurmel knikte. ‘Oké, doen we!’ zei Anna. De man legde Flurmel uit hoe hij de aanval moest doen en hij oefende het wel twintig keer. Na een uur kende hij de aanval. ‘Goed gedaan!’ riep Anna blij. Ze liep naar Flurmel toe en omhelsde hem. ‘Nu kunnen we de twee geliefden bij elkaar brengen!’ zei ze. Enthousiast renden Anna, Flurmel en Plusle er vandoor. Remko bleef verbaasd achter.

Na een tijdje kwamen Anna, Flurmel en Plusle aan bij een grot. Flurmel werd ineens heel erg enthousiast en rende de grot in. ‘Zou dit dezelfde grot zijn waarin ik Flurmel heb gevangen?’ vroeg Anna. Plusle knikte naar Anna en seinde haar daarna dat ze achter Flurmel aan moesten. ‘Je hebt gelijk.’ zei Anna. Snel renden ook zij de grot in. Plotseling hoorden ze iemand om hulp roepen. Ze liepen er naar toe en zagen dat een vrouw werd aangevallen door een groep wilde Whismur. ‘Snel Plusle, ga die vrouw helpen.’ riep Anna. Plusle ging direct in de aanval. Ze deed Spark en schakelde zo een paar Whismur uit, maar het waren er te veel. Ze zou het niet lang meer vol houden. ‘Go Mudkip!’ riep Anna. ‘Help Plusle met water gun.’ Mudkip deed water gun en Plusle bleef spark doen. Na een tijdje waren alle Whismur uitgeschakeld. ‘Goed gedaan!’ zei Anna. Mudkip begon te gloeien. Ze evolueerde! ‘Cool!’ zei Anna. ‘Welke Pokémon is dit?’ Ze pakte haar Pokédex, deze gaf aan dat Mudkip was geëvolueerd in een Marshtomp. Anna liet haar net geëvolueerde Pokémon terug keren. ‘Bedankt voor het helpen.’ zei de vrouw. ‘Geen probleem.’ zei Anna. ‘Ik ben opzoek naar mijn Loudred. Hebt u misschien een Loudred gezien?’ ‘Ja, er rende er net eentje langs toen jij aan het vechten was.’ zei de vrouw. ‘Dankjewel.’ zei Anna. ‘Mag ik je misschien om een dienst vragen?’ vroeg de vrouw. ‘Natuurlijk.’ zei Anna. ‘Mijn man en ik zijn gescheiden geraakt door stenen. We zoeken een trainer met een Pokémon die de stenen weg kan halen.’ zei de vrouw. ‘Dat is grappig.’ zei Anna. ‘Ik ben hier door een man heen gestuurd om stenen weg te halen zodat de ‘twee geliefden’ weer bij elkaar kunnen komen.’ ‘Meen je dit?’ zei de vrouw. ‘Ja.’ zei Anna. ‘Maar we hebben een probleem. De Pokémon die de speciale aanval kent is weg.’ ‘Dan moeten we hem snel gaan vinden.’ zei de vrouw. ‘Oké.’ zei Anna. ‘Laten we gaan.’

Anna, Plusle en de vrouw hebben al een uur gezocht maar nog steeds geen enkel spoor van Flurmel. ‘Waar kan hij zitten?’ vroeg de vrouw. ‘Ik heb geen idee.’ zei Anna. Toen hoorden ze stenen rollen en daarna gebrom. ‘Wat was dat?’ vroeg de vrouw bang. Anna draaide zich naar het geluid toe en zag daar Flurmel staan. ‘Flurmel!’ riep ze. ‘Gelukkig je bent ongedeerd!’ Ze liep naar Flurmel toe. ‘Ik heb de vrouw gevonden die gescheiden is geraakt van haar man. We kunnen haar helpen!’ zei ze. Flurmel knikte. ‘Weet u misschien waar de plek is waar uw man staat?’ vroeg Anna aan de vrouw. De vrouw knikte. ‘Volg mij maar.’ zei ze. Ze liepen naar een smal gangetje in de grot. ‘Wie is daar?’ zei een stem. ‘Ik ben het.’ zei de vrouw. ‘Ik heb iemand meegebracht die ons kan helpen.’ Anna keek naar de plek waar de stem vandaan kwam en zag daar een man staan. Voor hem lagen grote rotsen. ‘Flurmel? Zou jij Rock Smash op deze rotsen willen gebruiken?’ vroeg Anna. Flurmel knikte. Hij liep naar de rotsen toe en deed Rock Smash. De rotsen vielen uit elkaar en er ontstond een opening. De man kwam van achter de rotsen naar Anna, Flurmel en de vrouw toe gelopen. Hij omhelsde de vrouw en gaf haar een kus. ‘Ik heb je zo ontzettend gemist.’ zei hij. ‘Ik jou ook.’ zei de vrouw. ‘We willen je graag bedanken voor je hulp.’ zei de man. ‘Geen probleem.’ zei Anna. De man en vrouw liepen de grot uit. ‘Ik ben blij dat ik ze heb kunnen helpen.’ zei Anna.

Anna had besloten om nog even in de grot wat te trainen. Toen ze uiteindelijk de grot uit kwam was het al donker. ‘Laten we maar naar het Poké-center gaan. Dan kunnen we morgen onze reis vervolgen naar Lavaridge Town!’ zei ze.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen