Mijn vader had enkele minuten geleden het huis verlaten. Ik had mijn vader nog gesmeekt om te blijven, maar met spijt in zijn ogen zei hij dat het onvermijdelijk was. Ik gaf het na een halfuur op en stampte mijn kamer in. Mijn moeder wou me nog roepen voor het avondeten maar ik liet weten dat ik niks meer wou.
Ik had de hele nacht gehad om te denken, dus besloot ik niet meer te treuren om het feit dat mijn ouders uit elkaar waren. Het leven is daar net iets te kort voor. Ik stapte uit mijn bed en trok wat kleren uit mijn kast.
Ik slofte naar beneden waar mijn moeder me een niet echt overtuigend glimlachje schonk en verder werkte op haar laptop. Ik glimlachte terug en nam een kom en de pak cornflakes uit de kast.
‘Mama, waarom zijn jullie gescheiden?’ Ik kon de vraag niet meer voor mezelf houden. Ik had van mijn vader geen uitleg gekregen en ook niet van mijn moeder. Ze nam mijn handen in de hare en wreef met haar duim over de rug van mijn hand.
‘Het is eigenlijk niet zo ingewikkeld hoor. Ik denk dat je het zelfs zou kunnen raden… Je vader heeft een nieuwe vrouw leren kennen in Seatlle.’ Het drong eerst niet tot me door, maar na een tijdje sijpelde het door de wirwar van vragen en begreep ik het schokkend. Mijn vader was verliefd geworden op een nieuwe vrouw. Ik kon het me erg moeilijk voorstellen, mijn vader naast een andere vrouw dan mijn moeder. Ik sloeg mijn hand voor mijn mond en snakte naar adem.
‘Jade? Alles goed met je?’ Ik knipperde met mijn ogen en zag mijn moeder me bezorgd aankijken. Ik knikte en herstelde me. Ik at in stilte mijn cornflakes op terwijl mijn moeder verder werkte op haar laptop en af en toe tersluikse blikken op me wierp. Ik zette mijn kom in de afwasbak en slofte weer naar mijn kamer. Ik bedacht me ineens dat Alice had aangeboden om –als ik het nodig zou hebben- mee te gaan shoppen om mijn zinnen te verzetten. Ik keek in mijn mobiel maar merkte op dat ik Alice haar nummer niet had, dan zou ik Edward maar moeten contacteren. Ik sms’te Edward of hij Alice kon vragen of ze mee wou shoppen vandaag. Ik kreeg nog geen minuut later het antwoord.

Natuurlijk wil ik met je gaan shoppen! Ik ben zo met Edward aan je huis!
Xx Alice.


Ik grinnikte toen ik het sms’je las. Ik voelde Alice gewoon hyper wezen. Ik deed snel een paar baskets aan en nam mijn creditcard en handtas. Ik snelde de trap af en meldde mijn moeder dat ik ging gaan shoppen in Port Angeles. De bel ging en ik nam afscheid van mijn moeder. Ik deed de deur open en werd overstelpt door het gevoel van overdreven hyperventilatie. Alice gaf me een kus op mijn wang en trok me mee naar de grijze Volvo die stond te wachten. Alice haar blijheid was erg aanstekelijk waardoor ik ook zin had om mee te gaan.
Edward zette ons af op Port Angeles en wenste ons veel plezier. Alice trok me meteen de eerste de beste winkel in. Samen zochten we wat kleren totdat ik een erg hoge toon produceerde. Ik zag een zwart jurkje hangen, zo een ‘Little Black Dress’. Ik liep ernaartoe maar een ander meisje nam het kleedje. Ik keek het meisje woedend aan.
‘Kalm, Jade. In- en uitademen en tot tien tellen.’ Zei ze behoedzaam. Ik keek haar aan alsof ze van een andere planeet kwam. Wat voor rare redenering was dat nou weer ‘in- en uitademen en tot tien tellen’?
‘Wat? Hoe denk je dat ik het uithoud met Edward?’ We schoten samen in de lach terwijl het meisje het kleedje terughing omdat het haar niet paste. Ik rukte het van de kapstok en liep naar de paskamers. Het paste en ik hoorde Alice hyper in haar handen klappen.
‘Het staat je zo mooi!’ Ik bloosde en kleedde me weer om. We liepen naar de kassa en betaalden de kleren die we hadden gekozen. We waren nog maar net de winkel uit of ik werd al meegesleurd naar een andere winkel.

Reageer (11)

  • Chailin

    snel verder!!!!

    1 decennium geleden
  • shar0naa

    Nicee
    snel verder:D

    1 decennium geleden
  • silferdeath

    Waneer ga je nou verder
    Je moet verder:@

    1 decennium geleden
  • silferdeath

    verderxD

    1 decennium geleden
  • Avengers

    Verdarp

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen