‘Hoelang hebben we nu al wel niet gelopen?’ vroeg Anna geïrriteerd. Het was drie dagen geleden toen ze vanuit Slateport City vertrokken. Ze zaten nu al drie dagen vast op route 110. ‘Ik kan echt niet meer!’ uitgeput zakte Anna op de grond. Plusle schrok en raakte in paniek. Ze begon heen en weer te rennen. Ze stopte toen ze vanuit de bosjes geritsel hoorde. Geschrokken keek ze op en liep ze richting de bosjes. Vanuit de bosjes kwam een angstige Pokémon gerend. ‘Huh?’ zei Anna. ‘Wie is daar?’ De Pokémon schrok en deed ter zelfverdediging een aanval dat leek op Sleep Powder. Plusle en Anna werden geraakt en ze vielen allebei in een die slaap.

Een paar uur later werden Anna en Plusle eindelijk weer wakker. ‘Wat is er gebeurd?’ vroeg Anna. Plusle kwam omhoog en keek om zich heen. ‘’Wat was dat voor Pokémon?’’ dacht ze bij zichzelf. ‘’En waarom viel de Pokémon ons aan?’’ ze werd wakker gemaakt uit haar gedachten toen Anna opstond. ‘Laten we maar verder gaan!’ zei ze. Plusle knikte en ze sprong op Anna’s schouder.

Niet veel later kwamen ze aan bij een gebouw. ‘Wat is dit?’ vroeg Anna. Ze liep het gebouw binnen maar ze werd tegen gehouden door een man. ‘Zonder een fiets kom je hier niet langs!’ zei hij. ‘Huh?’ vroeg Anna verward. ‘Dit is een fiets route!’ zei de man. ‘Als je geen fiets hebt, kom je hier niet langs en moet je om lopen.’ Anna begon te zuchten en liep weer het gebouw uit.

‘Zo komen we nooit aan in Mauville City.’ zei Anna. Ze hadden alweer een uur gelopen, en het werd al bijna donker. ‘We zullen hier moeten overnachten!’ Plusle knikte naar haar trainer. Samen zetten ze de tent op en daarna gingen ze wat eten. Ook de rest van Anna’s Pokémon hielpen een handje mee. Toen alles klaar was, ging iedereen slapen.

Die nacht werd Anna wakker van een geluid dichtbij haar tent. ‘Wie is daar?’ vroeg ze. Er kwam geen antwoord. Ze kroop uit haar tent en keek om zich heen. Ze zag niks. “Er is vast niks.’’ Dacht ze bij zichzelf en ze kroop terug de tent in. Tien minuten later hoorde ze weer een geluid. Dit keer werd ook Plusle er wakker van. Ze raakten allebei geïrriteerd van het geluid en ze besloten om op onderzoek uit te gaan.

Ondertussen niet ver van de tent vandaan, was een hele groep Pokémon aan het dansen en allemaal muziek aan het maken. Dit zorgde voor een hoop herrie waar waarschijnlijk Anna en Plusle wakker van waren geworden.

Intussen waren Anna en Plusle al een eind van de tent vandaan. Ze liepen richting het geluid dat hun wakker had gemaakt. Toen ze er aankwamen, werden ze verrast door wat ze zagen. ‘Wat is dit leuk om te zien!’ zei Anna. ‘Welke Pokémon zouden dit zijn?’ Ze pakte haar Pokédex, die gaf aan dat het Oddish zijn. Plusle had zich ondertussen tussen de groep Oddish gemengd en danste volop mee. Totdat de Oddish doorkregen dat er iemand naar hun keek. Ze stopten met dansen en kregen een bange uitdrukking op hun gezichten. Ze keken allemaal naar Anna, behalve één Oddish. Die danste leuk verder samen met Plusle. ‘Eh…… Hallo?’ zei Anna. ‘Waarom kijken jullie zo bang?’ De Oddish reageerden niet. Nu was ook de laatste Oddish gestopt met dansen. Ze liep naar Anna toe en keek haar aan. Ergens kwam deze Oddish Anna bekend voor. Maar ze wist niet waarvan ze haar herkende. Plusle was ook gestopt me dansen en ze kwam bij haar trainer staan. Ze keek naar de Oddish en ze wist zeker dat ze haar eerder had gezien. ‘Is er iets?’ vroeg Anna. De Oddish reageerde niet en bleef Anna maar aankijken. ‘Eh…. Kan ik jullie misschien ergens mee helpen of zo?’ probeerde Anna. De Oddish knikte en begon te praten. Natuurlijk verstond Anna er helemaal niks van, maar Plusle begreep het wel. Ze probeerde het haar trainer uit te leggen. ‘Oh, dus jullie groep wordt bedreigd?’ vroeg Anna. De Oddish knikte. ‘Door wat dan?’ vroeg Anna. Ze had haar vraag nog niet helemaal gesteld of ze werd al onderbroken door het gegrom van een groep Pokémon. Ze draaide zich om en stond recht tegenover een groep wilde Electrike. De groep keek naar de Oddish en toen naar Anna. De Oddish keken bang en probeerden zich te verstoppen. Anna wist wat ze moest doen om deze Oddish te helpen. Ze zou de Electrike moeten verjagen. Ze Pakte een Poké-ball uit haar tas. Uit de Poké-ball kwam Treecko tevoorschijn. Anna liet Treecko Quick Attack doen en alle Electrike waren uitgeschakeld, Treecko begon te gloeien….. en evolueerde in een Grovyle. ‘Yes!’ riep Anna. Ze liet haar net geëvolueerde Pokémon terugkeren in zijn Poké-ball. De Electrike waren angstig weggevlucht. ‘Die zullen vast niet meer terugkomen.’ zei Anna. De Oddish kwamen weer tevoorschijn, de Oddish die Anna vroeg om hulp liep naar haar toe. Ze bedankte Anna en liep daarna naar Anna’s tas, daar rolde een Poké-ball uit. ‘Wil je met mij mee?’ vroeg Anna. De Oddish knikte. ‘Eh… Oké.’ zei Anna. Ze pakte haar Poké-ball van de grond en gooide hem over de Oddish heen. Na drie keer schudden had ze de Oddish gevangen. ‘Nu moeten we alleen nog maar in Mauville City zien aan te komen.’ Oddish kwam weer uit haar Poké-ball. Ze zei iets tegen de andere Oddish, deze liepen er vandoor. Oddish seinde dat Anna ze moest volgen. Na nog een tijdje te hebben gelopen kwamen ze eindelijk aan in Mauville City. ‘We zijn er!’ zei Anna. De Oddish liepen weer terug naar route 110 en Anna, Plusle en Oddish liepen het grote gebouw binnen waarvoor een bordje stond met de naam: Mauville City!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen