Na een paar uur hadden Anna en Brian eindelijk land inzicht. Ze stapten uit boot en liepen heel wat trainers tegen het lijf. Ze gingen tegen elke trainer vechten die zee tegen kwamen. Door die gevechten zijn Anna’s Zigzagoon en Ralts geëvolueerd. Zigzagoon evolueerde in een Linoone en Ralts in een Kirlia. Toen ze klaar waren met trainen liepen ze verder naar Slateport City. Brian en Anna hadden besloten om naar het Pokémon Center te gaan zodat ze daar wat konden eten. Ze liepen naar de zuster Joy toe die in het Pokémon center stond. ‘Zou u even naar onze Pokémon willen kijken?’ vroeg Anna. ‘Natuurlijk.’ zei zuster Joy. Ze nam de Pokémon van Brian en Anna in beslag. Brian en Anna gingen in het Pokémon center even wat eten. Toen ze klaar waren met eten gingen ze weer naar de zuster Joy toe. ‘Jullie Pokémon zijn gezond.’ zei zuster Joy. ‘Dat is fijn om te horen.’ zei Brian. ‘Ja inderdaad!’ zei Anna. ‘Maar waarom is het hier eigenlijk zo druk?’ ‘Over een paar uur vind er een Contest in Slateport City plaats.’ zei zuster Joy. ‘Echt?’ riep Anna enthousiast. ‘Ik ga me snel inschrijven!’ ‘Jak!’ zei Brian. ‘Een Contest! Ik ben hier weg.’ Snel liep Brian het Pokémon center uit. Anna was ook van plan om te vertrekken. Maar nog voordat ze dat deed stuurde ze haar Linoone naar haar range toe.

Niet veel later was Anna buiten wat aan het trainen met haar Pokémon. Ze had zich al ingeschreven voor het Contest. Nu moest ze alleen nog maar beslissen welke Pokémon ze ging gebruiken. Net toen ze haar beslissing had gemaakt, kwam Flurmel uit zijn Poké-ball. Hij keek naar Anna. ‘Wat is er Flurmel?’ vroeg ze. ‘Wil je samen met mij meedoen aan het Contest.’ Flurmel knikte enthousiast. ‘Oké, is goed!’ zei Anna. Laten we gaan trainen. Ze gingen opzoek naar een goede plek om te trainen, ze besloten om dicht bij de Contest hall te gaan trainen. Daar zag Anna een meisje staan die hun bekend voorkwam. Het meisje draaide zich om een keer Anna aan. ‘Hé, Anna!’ riep het meisje. Anna keek wat beter naar het meisje en zag toen dat het Essa was. ‘Hallo Essa!’ zei Anna. ‘Doe je ook mee aan dit Contest?’ Essa schudde haar hoofd. ‘Waarom niet?’ vroeg Anna. ‘Ik heb er al drie, en ik gun jou ook wel een keer een winst.’ zei Essa met een gemene glimlach. ‘Wat jij wil!’ zei Anna. En ze liep bij Essa weg.

De training ging goed en voordat Anna het wist was het al tijd voor het Contest. Ze rende zo snel al ze kon naar haar kleedkamer waar ze zich omklede en bleef wachten. De eerste ronde begon en iedereen werd één voor één aangekondigd. Als laatste werd Anna aangekondigd. Ze liep het podium op. En liet Flurmel uit zijn Pokémon komen. ‘Het is tijd om te laten zien wat we kunnen.’ zei ze. Flurmel knikte enthousiast. Anna liet Flurmel een paar aanvallen doen en ze eindigde met een grote explosie, gevolgd door allemaal glitters. Het publiek was enthousiast en de juryleden ook. Anna was door naar de volgende ronde.

Het was pauze en Anna en Flurmel zaten te wachten in de kleedkamer. ‘De voorronde ging best goed. Maar nu zullen we moeten vechten. Denk je dat je dat aankunt?’ vroeg Anna. Flurmel knikte verzekerd. ‘Oké, we gaan ervoor!’ zei Anna.
De tweede ronde begon. Het was telkens een twee tegen twee gevecht. Anna en Flurmel moesten tegen een jongen met een Zigzagoon. Flurmel deed een paar keer Pound, daardoor was de Zigzagoon uitgeschakeld. Anna was door naar de derde ronde. De derde ronde ging net zo makkelijk als de tweede ronde. Na een paar klappen was de tegenstander uitgeschakeld.

‘Yes!’ riep Anna. ‘We hebben het gered tot de finale.’ Ze pakte Flurmel van de grond en begon hem te knuffelen. ‘Ik wist wel dat je het kon!’ Flurmel kreeg een blije glimlach op zijn gezicht. Hij zou zijn trainer niet teleurstellen. De finale begon en Anna en Flurmel stonden tegenover een meisje met een Skitty. ‘Coole Pokémon!’ riep Anna. ‘En kijk hoe schattig dat hoofdje is.’ Flurmel sprong naar zijn trainer toe zodat ze weer normaal zou doen. ‘Je hebt gelijk!’ zei Anna. ‘We zullen ze verslaan.’ Skitty begon met het gevecht. Ze deed Double Slap. Maar Flurmel ontweek ze allemaal. Toen Skitty uit balans was, zette hij snel zijn aanval in. Hij deed Uproar, die zich telkens bleef herhalen. De Skitty ontweek elke Uproar. Maar raakte wel moe. Ook Flurmel werd moe. Skitty kreeg dat door en deed Double Slap. Daardoor viel Flurmel op de grond. ‘Sta op Flurmel!’ riep Anna. ‘Ik weet dat je het kunt!’ Flurmel stond op en begon te gloeien. ‘Dit meen je niet!’ zei de trainer van de Skitty. Anna keek naar haar gloeiende Flurmel die langzamerhand veranderde. ‘Flurmel…. Hij evolueert!’ zei ze. En dat klopte. Flurmel evolueerde in een Loudred! ‘Cool!’ riep Anna. Flurmel draaide zich naar Anna om en knikte. ‘We gaan dit winnen!’ riep Anna. Ze liet Flurmel Uproar doen. En telkens raakte de aanval Skitty. Op de teller stonden intussen nog maar drie seconden. 3…. 2…… 1 de wedstrijd was afgelopen. Wie was de winnaar. Op het scherm verscheen een foto van Anna en Flurmel. ‘Ja!’ riep Anna. ‘We hebben gewonnen.’ Ze gaf Flurmel een knuffel. ‘Ik wist wel dat je het kon.’ Fluisterde ze in zijn oor.

Een tijde laten kreeg Anna van de presentatrice het lintje van het Slateport City Contest overhandigd. Trots keken zij en Flurmel ernaar. Ook Plusle was blij voor haar trainer. Ze sprong op haar schouder en begon haar te knuffelen. Ze liepen terug naar hun kleedkamer en Anna kleedde zich snel weer om. Toen ze klaar was liet ze Flurmel terug keren in zijn Poké-ball en liep samen met Plusle op haar schouder de Contest hall uit. Ze was van plan om haar reis te vervolgen en naar Mauville City.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen