Moe rek ik mijn stramme spieren uit. Luid geeuwend kijk ik in de ogen van mijn moeder. 'Je eerste schooldag wacht,' vlug trekt ze de warme, wollige dekens van mijn lijf. Boos kijk ik haar aan. Ik kijk om mijn wekker. Dammn! Ik moet om negen uur aanwezig zijn! spookt door mijn hoofd. Ik pak mijn borstel om mijn rossige krullen uitgeborsteld te krijgen. Ik trek mijn blauwe jeans in een keer uit de kast. En dat t-shirt ja! Vlug ren ik naar beneden. Geen ontbijt dan maar. Mijn zwarte, basic fiets rijdt ik het kleine schuurtje uit. Het ding kraakt een beetje, maar het kan er mee door. Het tochtje naar school is een aantal kilometer, maar duurt niet meer dan een half uur. Ik zou naar 4 VMBO gaan, als ik extra jaren neem dan kan ik over naar 5 HAVO. Helaas heb ik daar geen zin in, dus neem genoegen met mijn VMBO diploma.

Dit jaar was anders als voorgaande. Negenentwintig van de dertig stoelen waren bezet en de laatste lege is waarschijnlijk voor mij bestemt. Met een simpele 'hoi,' ga ik naast een meisje zitten. 'Namenrondje, begin maar bij de laatkomer,' zegt de mentor met een grijns. 'Jane McCartney,' ik loop rood aan door het woordje laatkomer. 'Buur,' ze wijst naar mijn nieuwe buurvrouw. 'Amanda Gregory,' zegt ze, terwijl ze met een glimlach de klas rondkijkt. 'Wil jij naar 5 HAVO?' Nieuwsgierig kijk ik de klas rond als ik het vraag. Ik gaap luid. In het hoekje zit een knappe jongeman, blond, kort haar en een heel klein beetje bruin. 'Ik ben mevrouw Van Hoek,' zegt ze strak met haar ogen gericht op mij. 'Roosters, dit waren de enige twee die zich nog niet hadden voorgesteld, alstublieft,' ze geeft aan iedere voorste het blaadje. Met een zucht kijk ik naar het blaadje. Ik heb pakket A, lange dagen dus. Het rooster *

*zelf gemaakt in paint, hoop dat je het kan lezen.




'Ben je rood of blauw?' Vragend kijk ik Amanda aan. 'Wat een vreselijk rooster is dat,' ik zucht. 'Aangezien ik rood ben,' zeg ik om een doodse stilte te voorkomen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen