Foto bij ** 008

Blair

Het motel kamer is rustig ingericht met een panorama schilderij boven het bed. Daardoor denk ik vanzelf aan alle waarschuwingen van Heidi en Felix. Schijnbaar heeft Demetri een reputatie van een casanova. Is het echt waar of is zijn het slechts praatjes. In het jaar dat ik bij de Volturi ben, heb ik nooit iets gemerkt dat hij graag vrouwen verleid. Ik trek mijn jas uit en hang die op.
“Je kun je even opfrissen, als je wil en dan zal ik voor een huurauto bellen.” Bied Demetri aan.
“Is goed.” Ik maak mijn tas open en ga met mijn toilettas de badkamer in. “Ik ben zo klaar.” Vervolgens verdwijn ik in de badkamer. Met mijn gehoor kan ik Demetri horen bellen. Al versta ik er niet veel van. Hij kan Russisch praten. Handig, mijn gids voor deze wereldreis kan ongetwijfeld meer talen praten dan. Wel laat ik hem rustig bellen. In een paar minuten ben ik klaar en doe ik nog blauwe contactlenzen in. Op die manier hoef ik niet altijd een zonnebril te dragen. Een tip van Heidi. Hierdoor lijkt het alsof ik nu diep violetkleurige ogen heb.
“Blair, we hebben een huurauto. Ga je mee?” Klinkt zijn stem door de deur.
Sì, sono pronto.” Ik doe de deur open en loop ik de kamer in. “Misschien dat jij je nog even op wil frissen.”
“Hoef niet.” Schud Demetri zijn hoofd en voel ik even zijn slanke vingers op mijn wang. “Contactlenzen, heeft Heidi je die soms aangepraat?”
“Het was een advies en dan hoef ik niet altijd een zonnebril op.” Glimlachend trek ik mijn jas aan en laat ik die open hangen. Galant geeft hij me mijn schoudertas nog aan. “Als je het mij vraagt, wilde je me even in de andere kamer hebben zodat je rustig kon bellen. Zit ik er ver naast?”
“Je verstaat er anders niks van. Zullen we?” Hij zet een zonnebril op en zijn zijn donkerrode ogen voor me verborgen. “De belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn het Rode Plein, Pokrovkathedraal, het Kremlin en het Wapenmuseum.”
“Wapenmuseum, wat moet ik me daarbij voorstellen?” Zodra we buiten zijn, bied hij me zijn arm aan.
“Laat je niet misleiden door de naam want in dat museum liggen de kroonjuwelen.” Weet hij mij te vertellen en denk ik dat Demetri meer weet dan hij door laat schemeren. Een galante reisleider met gedetailleerde informatie over de steden. Niet te vergeten dat hij leuk gezelschap is. “We gaan eerst naar het Rode Plein. Dat is het hart van Moskou.” Meer wil hij blijkbaar niet zeggen voordat we er zijn.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen