Foto bij De uil

Toen ik de volgende dag een aantal uilen zag overvliegen op klaarlichte dag, telde ik eindelijk één en één bij elkaar op. De rare vrouw van de goochelschool had me in haar brief verteld dat ze een reactie met een uil verwachtte, en deze brieven werden blijkbaar ook door uilen bezorgd. Ik begon me toen wel echt zorgen te maken. Welke grappenmaker trainde er nu uilen om mij lastig te vallen?

Nog verbaasder was ik toen ik mijn moeder in de tuin met een grote bruine uil op haar arm.
“Mam? Wat doe je hier?”
“Die uilen bezorgen die brieven!” zei ze opgetogen.
Ik knikte. “Dat had ik al uitgevogeld.”

Ze begon te grinniken.
“Wat?”
“Uitgevogeld. Uilen zijn vogels…”
“Maham! Wat doe je met een uil op je arm?”
“Dat weet ik ook niet helemaal. Ik wilde kijken wat er buiten aan de hand was en toen ging deze op mijn arm zitten. En nu durf ik niet meer te bewegen.”

Ik moest me beheersen om niet met mijn ogen te rollen en stelde voor om rustig naar binnen te gaan. De grote roofvogel bleef vredig op mijn moeders arm zitten en dat zorgde ervoor dat mijn vader de schrik van zijn leven kreeg.
Met zijn drieën zaten we op de keukentafel en de uil was ondertussen ergens anders gaan zitten. Hij leek geen aanstalten te maken te vertrekken door de open schuifdieren en we bespraken deze vreemde situatie met heel veel ‘uhh’s’ en ‘wat nu’s?’.

Toen viel me iets op. De uil had iets om zijn rechterpoot, een soort kokertje. Mijn moeder durfde niet meer in de buurt te komen, dus mijn vader maakte het voorzichtig los. Binnenin zat een stuk perkament. Ik kwam tot de conclusie dat de brieven ook van perkament gemaakt moesten zijn geweest. Deze “brief” was aan mijn ouders gericht en mijn moeder las het hardop voor.

Geachte meneer en mevrouw Smith,
Ik heb reden te vermoeden dat er wat verwarring is ontstaan over mijn brieven en daarvoor mijn excuses. Hogwarts en haar personeel doen hun best muggleborns en hun ouders zo goed mogelijk te voorlichten en ik vermoed dat dit onvoldoende is gebeurd.
Dit is misschien schokkend om te horen, maar uw dochter heeft magisch talent en op Hogwarts kan deze optimaal tot ontwikkeling komen. Misschien kunt u aan onverklaarbare gebeurtenissen denken die dit bewijzen? Hogwarts is één van de beste magische scholen en ik kan u verzekeren dat uw dochter in goede handen is.
Met vriendelijk groeten,
Minerva McGonagall


Oeh, een persoonlijke brief? Wat zal daar op volgen? In elk geval kan ik jullie wel vertellen dat dit verhaal 10 hoofdstukken en een epiloog zal hebben, want ik heb het gisteren afgemaakt. Er staat jullie nog een hoop te wachten! Wat Cherish zei in een reactie op mijn eerste hoofdstuk klopt waarschijnlijk wel, maar die regeling heb ik nooit ergens kunnen lezen. Bovendien is Milly een zeer koppig speciaal geval, dat zullen jullie nog wel merken.

Reageer (9)

  • IceOnFire

    Maar 10 (huil) tis zo leukk

    8 jaar geleden
  • LittleLet

    Leuk!!!

    8 jaar geleden
  • Arwen2

    Ik vraag me af wat er bij haar is gebeurd toen ze te maken kreeg met "onverklaarbare gebeurtenissen" :8
    snel verder(flower)

    8 jaar geleden
  • Grace

    "Ik wilde kijken wat er buiten aan de hand was en toen ging deze op mijn arm zitten. En nu durf ik niet meer te bewegen."
    haha oké, die was wel grappig!

    Awh maar tien deeltjes? ach ja iets is beter dan niets!

    En van die reactie: ik herinner me écht dat ik dat eens gelezen heb, maar zou niet meer weten waar net. (;

    8 jaar geleden
  • EvilDaughter

    Nou moet ze wel naar Hogwarts!

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen