Foto bij Hoofstuk 9: de Mudkip vijver

Nadat Anna, Plusle, Brian en Briney in Dewford Town aankwamen hebben Anna en Brian in het bos naast het Pokémon center nog even hun Pokémon getraind. Anna’s Treecko evolueerde nog in een Grovyle en haar Silcoon evolueerde in een Beautifly. Na het trainen gingen ze naar het Pokémon center om te slapen. Briney was op zijn boot gebleven.

De volgende ochtend was Brian al vroeg wakker. ‘Hé Anna!’ riep hij. Anna schrok wakker. ‘Huh……..?’ zei ze. ‘Wie zei dat…….?’ ‘Ik ben het Brian.’ zei Brian. ‘Wat is er?’ zei Anna. ‘Waarom ben je zo vroeg wakker?’ ‘Ik ga de gymleader in dit dorp uitdagen.’ zei Brian. ‘Veel plezier.’ zei Anna. Ze draaide zich om en probeerde weer in slaap te vallen. ‘Ga je niet mee?’ vroeg Brian. Anna zuchtte. ‘Laat me gewoon slapen.’ zei ze. ‘Oké.’ zei Brian. Hij liep weg. Anna viel weer in slaap.

Een paar uur later werd Anna weer wakker. ‘Nu ben ik pas echt uitgerust.’ zei ze. Ze kleedde zich aan en ging samen met Plusle wat eten in het Pokémon center. Daarna stuurde ze Beautifly naar haar range toe. Nadat ze zichzelf helemaal had klaar gemaakt liep ze naar buiten. Ze had besloten om naar een bos te gaan dichtbij het dorp. Om te zoeken naar coole Pokémon voor haar team.

De reis naar het bos toe duurde niet lang. Anna en Plusle hadden een rivier over moeten steken. Ze liepen nu samen in het bos. Ze hadden nog geen coole Pokémon gezien. Maar ze hadden al wel tegen heel veel Pokémon gevochten. Ze volgden het pad dat door het bos ging. Maar na een tijdje stopte Plusle met lopen. ‘Wat is er Plusle?’ vroeg Anna. Plusle zei niks en rende het pad af. Anna volgde Plusle. Ze renden het halve bos door tot ze bij een soort van hek kwamen. Voor het hek lag een ei. ‘Wat is dat?’ vroeg Anna. Ze raapte het ei op. ‘Het lijkt wel een Pokémon ei.’ ‘Blijf met je handen van dat ei af!’ riep uit de verte een stem. Anna draaide zich om. Er kwam een man aangerend. ‘Geef dat ei aan mij!’ zei de man. Anna keek de man verbaast aan. ‘Waarom?’ vroeg ze. ‘Dit ei hoort bij een vijver vol met Mudkip.’ zei de man. ‘Waarom ligt het dan hier?’ vroeg Anna. ‘Ik zou het niet weten.’ zei de man. ‘Geef dat ei nou maar gewoon aan mij.’ ‘Nee!’ riep Anna. ‘Hoe weet ik dat ik u kan vertrouwen?’ ‘Loop maar met me mee. Dan zal je het vanzelf zien.’ zei de man. ‘Oké.’ zei Anna. Ze rolde met haar ogen en liep geïrriteerd achter de man aan. Ook Plusle liep mee.

Uiteindelijk kwamen ze aan bij een groot meer. Om en in het meer speelde allemaal kleine blauwe Pokémon. ‘Wat voor Pokémon zijn dat?’ vroeg Anna. ‘Dat zijn Mudkip.’ zei de man. ‘Deze Mudkip groeien op bij dit meer. Want het is hier veilig.’ ‘Oh, ik snap het.’ zei Anna. ‘Maar hoe komt het ei dan buiten het meer?’ ‘Dat weet ik niet.’ zei de man. Er kwamen een paar Mudkip aangelopen. Ze roken aan het ei. Afkeurend liepen ze verder. ‘Wat was dat?’ vroeg Anna. ‘Dat waren de leiders van de groep.’ zei de man. ‘Ze beslissen welke Mudkip later bij de groep mag horen.’ ‘Waarom roken ze en liepen ze daarna weg?’ vroeg Anna. ‘Zo beslissen ze of de Mudkip mag blijven. Als je weglopen is het niet goed……’ zei de man. ‘Dat is gemeen!’ zei Anna. ‘Het is nou eenmaal zo, daar kunnen ik en mijn vrouw ook niks aan doen.’ zei de man. Anna werd boos en liep naar de Mudkip toe. Ze begon helemaal tegen de Mudkip te schreeuwen. De Mudkip werden ook boos en deden een water aanval in Anna’s gezicht. Anna viel op de grond en de Mudkip renden weg.

Toen Anna weer helemaal droog was. Wou ze wraak. Ze keek naar het ei dat ze had gevonden en ze wou graag dat deze Mudkip ook gewaardeerd zou worden in de groep. Ze ging er alles aan doen om de Mudkip te helpen. Maar daarvoor moest het ei eerst wel uitkomen. Gelukkig was het ei al aan het gloeien. Dus het zou niet lang meer duren. Ze wachtte totdat het ei uit zou komen.

Een paar minuten later was het zover! Het ei kwam uit. Maar het was geen normale Mudkip die uit het ei kwam, het was een paarse Mudkip! De net geboren Mudkip keek Anna verbaast aan. ‘Hé kleintje.’ zei Anna. ‘Leuk dat je nu bij ons bent.’ De Mudkip keek blij naar Anna en sprong in haar armen. ‘Misschien ziet ze je als haar moeder.’ zei de man. Anna keek naar de Mudkip. ‘Moeder?’ vroeg ze. ‘Pas geboren Mudkip zien het eerste wezen dat ze zien als hun moeder.’ zei de man. ‘Oh…. Oké.’ zei Anna. Ze keek naar de Mudkip die blij naar haar keek. ‘Dus jij ziet mij als je moeder?’ vroeg ze. De Mudkip knikte. ‘Oké.’ zei Anna.

Toen kwamen de andere Mudkip van een tijdje geleden eraan. Ze keken naar de Mudkip, en begonnen dingen over haar te zeggen. De Mudkip in Anna’s armen keek verdrietig. De andere Mudkip hadden heel veel lol. Ze renden weer weg. Anna werd boos en rende samen met Mudkip in haar handen achter de andere Mudkip aan.

Ze volgden de Mudkip totdat ze aankwamen bij een rivier. De Mudkip bleven geschokt voor de rivier staan. Anna liep naar de rivier toe om te kijken wat er aan de hand was. Ze zag dat in de rivier een Mudkip lag. Ook de paarse Mudkip had dit gezien. Ze sprong uit Anna’s handen en ging het water in om de andere Mudkip te redden. Het duurde niet lang voordat de Mudkip aan de kant van de rivieren lagen. Anna liep naar de paarse Mudkip toe die uitgeput op de grond lag. ‘Ik ben trots op je!’ zei ze en ze pakte de Mudkip van de grond. Ook de andere Mudkip kwamen naar de paarse Mudkip toegelopen. Ze keken naar de Mudkip en bedankten haar voor haar hulp. De paarse Mudkip was blij dat ze eindelijk geaccepteerd werd.

Toen kwam de man aangelopen. ‘Wat is er gebeurd?’ vroeg hij. ‘De kleine hier heeft die andere Mudkip uit het water gered!’ zei Anna. ‘Wow!’ zei de man. ‘Dat is knap voor zo’n jonge Mudkip.’ ‘Je hebt gelijk.’ zei Anna. Ze keek naar de Mudkip die uitgeput in haar armen lag. ‘Dit is wel een heel speciale Mudkip.’ Anna, Plusle, en de man liepen terug naar het huisje. Daar dronken ze nog wat en bereidde Anna zich alvast voor op de terug reis. Net toen Anna terug wou gaan naar Dewford Town kwam de paarse Mudkip aangelopen. ‘Wat is er?’ vroeg Anna. De Mudkip liep naar Anna’s tas en rolde er een Poké-ball uit. ‘Wil jij graag met mij mee op reis?’ vroeg Anna. De Mudkip knikte en liet Anna een Poké-ball over haar heen gooien. ‘Welkom bij het team.’ zei Anna samen met haar nieuwe Pokémon en Plusle ging ze terug naar Dewford Town.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen