Anna, Plusle, Briney en Peeko stapten net de boot in toen ze achter hun een stem hoorden: ‘Wacht op mij!’ zei een jongen. Het was Brian. Uitgeput kwam hij bij de boot aan. ‘Ik wil ook graag met jullie mee.’ ‘Uhm……’ zei Briney. ‘Deze jongen is een vriend van mij.’ zei Anna. ‘Zijn naam is Brian.’ ‘Oké, Brian. Je mag mee.’ zei Briney. Blij stapte ook Brian op de boot. Niet veel later vertrokken ze naar Slateport City. ‘Kijk!’ zei Brian. ‘Ik heb mijn eerste gym badge gehaald!’ Trots hield hij zijn gym badge zien. ‘Gefeliciteerd!’ zei Anna. ‘En jij?’ vroeg Brian. ‘Heb jij al een lintje gewonnen?’ ‘Nee.’ zei Anna. ‘En vriendin van mij heeft gewonnen. Maar de volgende keer zou ik haar verslaan.’ ‘Oh….’ zei Brian. ‘Nou…. Succes!’

Niet veel later kwamen ze aan op een eiland. ‘Zullen we even pauzeren?’ vroeg Briney. ‘Is goed!’ zeiden Anna en Brian in koor. Brian sprong direct het water in om te gaan zwemmen. Anna en haar Pokémon gingen een beetje trainen. Na een tijdje was Brian klaar met zwemmen. ‘Laten we een Pokémon gevecht houden!’ zei hij. ‘Oké, is goed.’ zei Anna. Het gevecht begon. ‘We doen een gevecht met twee tegen twee. Is dat goed?’ vroeg Brian. ‘Uhm…. Oké!’ zei Anna. Brian koos voor Grovyle en Poochyena. Anna koos voor Torchic en per ongelijk koos ze ook voor Flurmel. ‘Niet weer!’ zei ze. ‘Na ja. Laten we beginnen.’ Brian liet zijn Pokémon direct aanvallen. Hij liet zijn Grovyle Pursuit doen op Torchic en Poochyena liet hij Bite doen. Snel ontweken Torchic en Flurmel de aanvallen. Jammer genoeg werd Torchic voor een deel geraakt door de Pursuit van Grovyle. Ze viel op de grond. Toen ze op wou staan, begonnen ze te gloeien. Ze evolueerde! ‘Welke Pokémon is dit?’ vroeg Anna. ‘Dit is een Combusken!’ zei Briney. ‘Cool!’ zei Anna. Ze gingen verder met het gevecht. Anna liet haar Combusken Ember doen op Grovyle. Grovyle kon deze aanval niet ontwijken en viel bewusteloos op de grond. Hij was verslagen. Zonder dat Combusken oplette, werd ook zij aangevallen. Brian had namelijk Poochyena Bite op haar laten doen. Ook Combusken viel bewusteloos op de grond. Anna en Brian lieten Combusken en Grovyle terugkomen en gingen verder met het gevecht. Nu was het Flurmel tegen Poochyena. Anna liet Flurmel weer Uproar doen zodat hij het de hele tijd zou herhalen. Brian liet Poochyena telkens ontwijken, maar Poochyena raakte uitgeput. Toen Flurmel voor de tiende keer Uproar deed was de aanval raak. Uitgeput viel Poochyena op de grond. Langzaam stond hij op. Ook begon hij dit maal licht te geven. ‘Dit meen je niet!’ riep Brian. ‘Mijn Poochyena gaat evolueren!’ Dit gebeurde ook. Poochyena evolueerde in een Mightyena. Nu was Mightyena veel sterker geworden en ook al zijn energie was weer terug. Flurmel probeerde nog heel vaak achter elkaar Uproar, maar telkens ontweek Mightyena de aanval. Na een tijdje raakte Flurmel uitgeput, dit was een goede kans voor Mightyena. Hij deed snel Bite en raakte Flurmel vol. Flurmel viel bewusteloos op de grond. Hij was uitgeschakeld. Brian had het gevecht gewonnen. ‘Dat was een goed gevecht!’ zei Anna. ‘Nu kan ik weer verder met zwemmen.’ zei Brian. Hij dook weer in het water. Anna ging weer verder met trainen.

Opeens rende Brian schreeuwend het water uit. ‘Grote ruige Pokémon!’ riep hij. Anna keek op. ‘Waar heb je het over?’ vroeg ze. Brian wees naar het water. Er was niks in het water. ‘Serieus Brian! Waar heb je het over, ik zie niks?’ zei Anna. ‘Ze waren er net nog wel.’ zei Brian. ‘Grote visvormige Pokémon met scherpe tanden en een ruige huid.’ ‘Zucht!’ zei Anna. ‘Je leidt me af. Ga weer zwemmen er zijn geen ruige Pokémon meer.’ ‘Oké!’ zei Brian. Hij rende het water weer in. Het duurde niet lang tot hij er weer uitkwam gerend. Anna keek op. Ook dit keer zag zij de grote ruige Pokémon. Ze schrok en liet haar Plusle Spark doen op het water. Daardoor werden de ruige Pokémon nog bozer. Ze gingen naar de boot van Briney toe en begonnen de boot aan te vallen. ‘Nee!’ riep Briney. ‘Mijn mooie boot!’ Peeko werd boos en begon de ruige Pokémon aan te vallen. ‘Welke Pokémon zijn dat?’ vroeg Anna. ‘Ik weet het niet.’ zei Brian. Hij pakte zijn Pokédex. Die gaf aan dat de Pokémon Sharpedo zijn. ‘Dus dat zijn Sharpedo?’ zei Anna. ‘Ik wil er één vangen!’ zei Brian. ‘Ik wil dat die Pokémon bij mijn boot weggaan!’ zei Briney. ‘Anna, ander jongen. Doe iets!’ Anna pakte de Pokébal van Treecko. Ook Brian ging met Grovyle vechten. Het leek erop dat Treecko en Grovyle elkaar niet mochten. Dus samenwerken lukte niet. Treecko deed de hele tijd Absorb, langzamerhand begonnen de Sharpedo hun energie kwijt te raken. Plusle was het zat en probeerde via het water de Sharpedo te elektrocuteren. Dat lukte en de Sharpedo raakten bewusteloos. Brian zag zijn kans en hij ving snel één van de Sharpedo. ‘Yes!’ riep hij. ‘Ik heb een Sharpedo.’ Hij liet de Sharpedo terug komen uit zijn Poké-ball en gaf hem de opdracht alle Sharpedo bij ons weg te sturen. Op de één of andere manier luisterden de Sharpedo naar Brians Sharpedo. Ze zwommen weg. ‘Eindelijk!’ zei Anna. ‘We zijn van ze af.’ ‘Je hebt gelijk.’ zei Brian. Hij liet zijn Sharpedo terugkeren. Toen kwam Briney eraan gelopen. ‘Gelukkig hebben die Sharpedo mijn schip niet kapot gemaakt.’ zei hij. ‘Je hebt gelijk.’ zei Anna. ‘Als ze jouw schip kapot hadden gemaakt, hadden we hier nu vast gezeten.’ ‘Laten we maar snel verder gaan. Voordat ze toch van plan zijn om terug te komen.’ zei Briney. ‘Doen we!’ zei Brian. Ze stapten allemaal weer op de boot. Het duurde niet lang voordat ze aankwamen in Dewford Town!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen