Anna en Plusle gingen op weg naar Dewford Town. Ze liepen via een groot gebouw, uit het gebouw kwam opeens een man gerend. Hij had iets in zijn handen wat leek op een steen. Na een tijdje kwam er nog een man aangerend. Hij zag er bezorgd uit en rende achter de man met de steen in zijn handen aan. ‘Help!’ riep de man zonder steen. ‘Pak die steen van die andere man af!’ Anna en Plusle bleven verbaast kijken. ‘We moeten iets doen!’ zei Anna. Plusle knikte. Ze gebruikte spark op de man met de steen. De man viel op de grond maar stond al snel weer op en rende verder. De andere man was ondertussen hijgend bij Anna en Plusle aangekomen. ‘Help!’ zei hij. Uitgeput ging hij op de grond zitten. Anna en Plusle wisten wat ze moesten doen. Ze renden achter de man met de steen aan om de steen terug te halen.


Niet veel later kwamen ze aan bij een grot. Ze hadden de man gevolgd tot aan de grot. De man was de grot in gegaan, dus hun moesten ook maar de grot in. In de grot stond een oude man, ook hij was om hulp aan het roepen. ‘Wat is eraan de hand?’ vroeg Anna. ‘Mijn Pokémon Peeko is meegenomen door een stelletje dieven!’ zei de man. ‘Er worden hier in deze stad wel lekker veel dingen gestolen!’ zei Anna. Plusle keek in het rond. Vervolgens rende ze verder de grot in. ‘Volgens mij heeft ze iets gevonden.’ zei Anna. Ze rende achter Plusle aan. Ook de man volgde haar. ‘Mijn naam is trouwens meneer Briney.’ zei hij. Anna keek naar de man. ‘Mijn naam is Anna.’ zei ze. Briney keek vriendelijk naar Anna. ‘Bedankt dat je me wil helpen.’ zei hij. ‘Geen probleem.’ zei Anna. Ondertussen werd Plusle gehinderd door een Pokémon. ‘Welke Pokémon is dat?’ vroeg Anna. ‘Dat is een Whismur.’ zei Briney. Plusle elektrocuteerde de Whismur, daardoor viel de Whismur op de grond. ‘Ik ga hem vangen!’ riep Anna. Ze gooide snel een Poké-ball over de Whismur heen. Toen ze hem had gevangen bedacht ze om de Whismur ‘Flurmel’ te noemen want dat vond ze een grappige naam. Zonder nog iets over Flurmel te zeggen liepen ze verder.

Ondertussen waren er twee mannen aan het discussiëren. ‘Weet je zeker dat het slim is om een Pokémon te stelen?’ vroeg de ene man. ‘Ja, die oude man wil zo graag deze Wingull terug. Ik weet zeker dat hij alles voor ons zou doen.’ zei de andere man die ook de steen had gestolen. ‘Maar straks haalt hij versterking.’ zei de andere man. ‘Vast niet.’ zei de man die ook de steen had gestolen. ‘Vertrouw me toch eens.’

Intussen waren Anna, Plusle en Briney steeds dichter bij de twee mannen aangekomen. Ze konden de mannen horen discussiëren. ‘Dus daarom hebben ze uw Wingull gestolen.’ zei Anna. ‘Ze willen dat u iets voor hun doet…... maar wat?’ ‘Misschien willen ze een lift.’ zei Briney. ‘Hoe bedoelt u?’ vroeg Anna. ‘Ik heb een boot waarmee ik mensen kan vervoeren naar een andere plaats.’ zei Briney. ‘Misschien willen ze daar gebruik van maken.’ ‘Ik denk het wel.’ zei Anna. ‘Maar zover laat ik het niet komen.’ Ze stapte uit de hoek waar ze zich hadden verscholen. ‘Wat doe jij hier?’ riep één van de mannen. ‘Ik kom de Pokémon terug halen die jullie hebben gestolen!’ riep Anna zelfverzekerd. ‘Wat?’ riep de andere man. ‘Je hebt me wel verstaan.’ zei Anna. Ze pakte een Poké-ball uit haar jaszak en liet de Pokémon eruit komen. Ze had per ongeluk de Poké-ball van Flurmel gepakt. ‘Dan vecht ik maar met jou.’ zei ze met een diepe zucht. Eén van de mannen pakte ook een Poké-ball. Uit zijn Poké-ball kwam een Poochyena tevoorschijn. ‘Oké, Flurmel!’ riep Anna. ‘Wij gaan dit gevecht winnen.’ Ze pakte haar Pokédex tevoorschijn om te kijken welke aanvallen Flurmel allemaal kon doen. ‘Laten we beginnen met de aanval Uproar!’ zei ze. Whismur deed Uproar. Alleen Poochyena ontweek de aanval. Wat Anna alleen niet wist was dat Uproar zich telkens herhaalde. Whismur bleef telkens Uproar doen. Vier keer achter elkaar ontweek de Poochyena de aanval van Whismur. Gelukkig voor Whismur werd de Poochyena moe. De vijfde keer was de aanval raak. ‘We hoeven nog maar één aanval te doen.’ zei Anna. ‘Doe de krachtigste aanval die je hebt!’ Weer deed Whismur Uproar. De aanval was raak en de Poochyena viel bewusteloos op de grond. ‘Shit.’ zei de man. ‘Geef mij die Wingull!’ riep Anna. ‘Nee!’ riep de andere man. Hij probeerde weg te rennen. Maar voordat hij dat kon doen stond Briney al voor zijn neus. Briney pakte snel Peeko uit de handen van de man. ‘Nu mag je weg.’ zei hij. Bang renden beide mannen weg. ‘Het is ons gelukt!’ riep Anna. ‘We hebben Peeko teruggehaald.’ Ze liepen de grot weer uit. Buiten de grot bedacht Anna ineens waarom ze achter de man aan was gerend. ‘Shit! Helemaal vergeten!’ zei Anna. ‘Eén van die mannen heeft nog steeds een belangrijke steen!’ ‘Ze zijn al weg, je kan die steen nu echt niet meer terug krijgen.’ zei Briney. Anna keek teleurgesteld. Plusle had door dat haar trainer verdrietig was en ging op Anna’s schouder zitten.

Niet veel later kwamen ze weer aan bij de man die op de grond was gaan zitten. ‘Is het je gelukt?’ vroeg de man. ‘Heb je de steen terug?’ ‘Nee, sorry.’ zei Anna. ‘Maar waarom is die steen zo belangrijk?’ ‘Ik zal het je uitleggen.’ zei de man die nog steeds op de grond zit. ‘De steen die de man van team Aqua heeft gestolen bevat een krachtige energie die de Legendarische Pokémon Groudon kan wakker maken, en zo sterk kan maken dat hij de wereld kan vernietigen.’ ‘Dat is heftig!’ zei Briney. ‘Ja inderdaad!’ zei Anna. ‘Is er misschien een Pokémon die sterk genoeg is om tegen Groudon te kunnen vechten?’ ‘Ja, die is er.’ zei de man die ondertussen is opgestaan. ‘Zijn naam is Kyogre, samen met de blue Orb is deze Pokémon even krachtig als Groudon. Als je deze Pokémon en de blue Orb vind zou je de wereld kunnen redden.’ ‘Dan wordt dat mijn doel!’ zei Anna. ‘Succes!’ zei de man. ‘Maar daarvoor moet ik eerst naar Slateport City.’ zei Anna. ‘Ik kan je wel brengen.’ zei Briney. ‘Is goed.’ zei Anna. Samen liepen ze naar de boot van Briney. Vanaf daar zouden ze naar Dewford Town gaan.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen