Anna, Plusle en Peter zijn op weg naar Rustboro City maar houden een kleine pauze. ‘Kom er allemaal maar uit jongens!’ riep Anna. ‘We gaan even wat eten!’ Samen gingen Anna, Plusle, Ralts, Zigzagoon, Silcoon, Torchic en Peter even wat eten. Na het eten ging Anna met haar Pokémon trainen voor het eerste Contest. ‘Ik heb wat combinaties voorbereid!’ zei Anna. ‘Eerst wil ik een combinatie met Ralts uitproberen!’ zei Anna. Ze liet Ralts heel vaak achter elkaar Teleporteren en daarna liet ze Ralts Confusion doen. Waar door er uit het niets allemaal andere Ralts verschenen! ‘Yes!’ riep Anna. ‘Het is gelukt!’ ‘Dat was een geweldige combinatie!’ zei Peter. Anna ging verder met andere combinaties oefenen. Ze had niet door dat er vanachter de bosjes een Pokémon naar haar trainingen stond te kijken. Plusle had het wel door. En ze liep naar de bosjes toe. Daar kwam ze tot haar verbazing een Treecko tegen. De Treecko schrok en rende weg. Plusle rende achter haar aan. Na een tijdje stopte Treecko met rennen. Ze was aangekomen bij een grote boom, die er niet al te best uitzag. Ook Plusle was bij de boom aangekomen. Samen keken ze naar de boom.

Ondertussen was Anna klaar met haar training. Ze liet haar Pokémon terug keren in hun Poké-ball. Ze keek om zich heen om te kijken waar Plusle was gebleven. ‘Peter?’ vroeg Anna. ‘Weet jij waar Plusle is gebleven?’ ‘Nee?’ zei Peter. ‘Dit meen je niet!’ zei Anna. ‘Waarom loopt ze telkens weg?’ ‘We kunnen haar wel gaan zoeken.’ zei Peter. ‘Ja is goed!’ zei Anna.

Intussen waren Plusle en Treecko aan het overleggen hoe ze de boom konden redden. Ze hadden allebei geen oplossing gevonden. Uit de bosje hoorden ze geritsel komen! Plusle werd bang en klom de boom in. Het ritsel stopte en er kwamen nog meer Treecko uit de bosjes. Ze liepen met zijn allen naar de Treecko toe die Plusle achtervolgde. Een wat oudere Treecko stapte naar voren. Hij begon tegen de Treecko die Plusle had achtervolgd te praten. Plusle werd nieuwsgierig en probeerde dichterbij te komen. Dat was niet zo slim van haar. Ze viel uit de boom.

Ondertussen waren Anna en Peter al diep het bos ingetrokken. Ze waren niet ver verwijderd van de grote boom. ‘Hé Anna!’ zei Peter. ‘Kijk daar eens!’ Anna keek naar de plek waar Peter naar toe wees. Daar zag ze Plusle zitten praten met een groep Treecko. ‘Wat doet Plusle nu weer?’ vroeg Anna. ‘Ik heb geen idee.’ zei Peter. Anna en Peter liepen dichter naar de Treecko toe. De Treecko schrokken van de mensen die op hun afkwamen. Alleen Plusle en de Treecko die Plusle had achtervolgd bleven staan. ‘Wat is er aan de hand?’ vroeg Anna. Plusle wees naar de boom en begon het uit te leggen. ‘Oh, ik snap het al!’ riep Anna. ‘Deze boom heeft water nodig!’ ‘Ik kan jullie wel helpen!’ Anna liet Ralts uit haar Poké-ball komen. ‘Ralts!’ zei Anna. ‘Ik heb je hulp nodig!’ Ralts keek naar Anna toe met een vragende uitdrukking op haar gezicht. ‘Ik wil graag dat je met Confusion water naar hier verplaatst en dan over de boom giet!’ zei Anna. De Treecko kwamen weer terug. Ze kregen eindelijk een vertrouwd gevoel bij Anna. Ze begonnen met Plusle te overleggen. Plusle sprong op Anna’s schouder en fluisterde wat in Anna’s oor. ‘Dus jullie willen ook graag helpen?’ vroeg Anna. De Treecko knikten. ‘Oké!’ zei Anna. ‘Laten we opzoek gaan naar water!’ Anna, Plusle en Ralts gingen aan de linker kant van de boom kijken en de Treecko gingen aan de rechter kan zoeken naar water. Na een tijdje vonden Anna, Plusle en Ralts een riviertje. ‘Ralts!’ zei Anna. ‘Zou je misschien het water met Confusion kunnen verplaatsen?’ de Ralts knikt en gebruikte haar krachten om het water omhoog te krijgen. Ze liepen weer terug naar de boom en Ralts gooide al het water dat ze mee had weten te krijgen over de boom heen. Ook de Treecko hadden heel wat water mee gekregen en ook zij gooiden het over de boom heen. ‘Er gebeurt niks.’ zei Anna. ‘Jawel!’ zei Peter. ‘Kijk maar.’ Langzamer hand begon de boom te groeien. ‘Het is een wonder!’ zei Anna. Iedereen bleef verbaast toe kijken. Na een tijdje was de boom groot geworden. Blij sprongen alle Treecko erin en begonnen ze de boom te onderzoeken.



Alleen één Treecko bleef staan. Het was de Treecko die Plusle naar de boom toe had gekregen. Ze liep naar Anna toe. ‘Wat is er Treecko?’ vroeg Anna. De Treecko begon te praten, maar Anna verstond er niet veel van. Plusle verstond het wel, en ging in Anna’s tas opzoek naar een Poké-ball. Toen ze een Poké-ball had gevonden gaf ze die aan Anna. ‘Wil Treecko graag met ons mee op reis?’ vroeg Anna. Plusle en Treecko knikten allebei. ‘Oké, is goed.’ zei Anna. Anna hield de Poké-ball voor Treecko. Treecko raakte de Poké-ball aan en ging de Poké-ball in. Nadat de Poké-ball drie keer had geschud, had Anna de Treecko gevangen. ‘Yes!’ riep Anna. ‘Ik heb een Treecko.’ Ze liet haar nieuwe team genoot weer uit haar Poké-ball komen. ‘Welkom bij het team!’ zei ze. Al Anna’s Pokémon liepen naar Treecko toe en begroetten haar. Al snel renden ze met z’n allen rond. ‘Zo te zien kunnen ze het goed met elkaar vinden!’ zei Anna. ‘Je hebt gelijk!’ zei Peter. ‘Ik zou je graag iets willen geven, omdat je me zo goed hebt geholpen.’ zei Peter. ‘Wat dan?’ vroeg Anna. ‘Ik heb een oude range, waar ik niks meer mee doe, als je het wil zou ik hem graag aan jou willen geven.’ ‘Echt?’ zei Anna. ‘Dat is echt heel erg aardig van je.’ Peter haalde uit zijn jaszak een sleutel van de ingang van de range. Hij gaf de sleutel aan Anna. ‘Bedankt, maar wat kan ik met deze range?’ vroeg Anna. ‘Als je Pokémon team vol zit, kan je je Pokémon naar mijn lab sturen, en dan laat ik ze vrij in de range. En als je Pokémon terug wil krijgen, stuur ik ze naar jou.’ zei Peter. ‘Dat is handig.’ zei Anna. ‘Maar ik ben te oud om de range zelf te onderhouden, dus ken jij iemand die dat voor mij kan doen?’ vroeg Peter. ‘Ik denk dat ik wel iemand weet.’ zei Anna. Anna pakte haar mobieltje, en belde naar haar vader toe. Ze vertelde alles aan hem, en hij was meteen enthousiast. ‘Mijn vader wil graag de range overnemen en voor mijn Pokémon zorgen!’ zei Anna. ‘Dat is fijn.’ zei Peter. ‘Laten we verder gaan, dan kan ik je mijn range laten zien.’ Anna liet haar Pokémon terug keren in hun Poké-Balls en met Plusle op haar schouder liep ze achter Peter aan, op weg naar Rustboro City.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen