‘Goedemorgen iedereen!’ zei Anna. Plusle schrok wakker. Ze keek Anna verbaasd aan. ‘We moeten maar weer eens gaan.’ zei Anna. Ook Ralts en Zigzagoon werden wakker. ‘Komen jullie mee?’ vroeg Anna aan hun. ‘Nog maar een klein stukje lopen en we komen aan in Petalburg City.’ Ralts en Zigzagoon sprongen enthousiast overeind. Anna haalde ze terug in hun Pokébal. Anna stapte op haar fiets en Plusle sprong in het mandje voorop. Ze fietsten naar Petalburg City.

Na een tijdje kwamen Anna en Plusle aan in Petalburg City. ‘We zijn er!’ riep Anna enthousiast. Plusle sprong in de lucht. ‘Laten we naar het Pokémon Center gaan om te kijken of er een Contest in dit plaatsje plaatsvind.’ zei Anna. Ze fietste richting het Pokémon Center. In het Pokémon center stonden allemaal trainers. ‘Wat is er aan de hand?’ vroeg Anna. ‘Vandaag is er een evenement in het Pokémon Center.’ zei een jongetje. ‘Wat voor evenement?’ vroeg Anna. ‘Vandaag komt de Petalburg gymleader langs. Hij gaat ons een demonstratie geven.’ zei een meisje. ‘Dat klinkt leuk!’ zei Anna. ‘Hij komt over een paar minuten langs.’ zei de jongen.

Een paar minuten later begon de demonstratie. ‘Hallo iedereen. Ik ben Norman. De Petalburg gymleader.’ zei Norman. ‘Ik wil jullie graag een demonstratie laten zien van mijn gym gevechten. Is er iemand mans genoeg om het tegen mij op te nemen?’ ‘Ik wil wel!’ riep een jongen. Het was Brian. Hij zag Anna staan en grijnsde. ‘Nu krijg je een echt gevecht te zien!’ zei hij. Het gevecht begon. De eerste Pokémon van Norman was een Slakoth. Brian gebruikte een Poochyena. Niet veel later was het gevecht afgelopen. Brian had verloren. ‘Goed gevochten!’ zei Norman. ‘Maar om mijn gym te kunnen verslaan moet je nog wel wat meer trainen. Ik zal als ik jou was eerst beginnen met de gym in Rustboro City.’ ‘Bedankt.’ zei Brian en hij stapte van het podium af. Anna liep naar Brian toe. ‘Je hebt goed gevochten.’ zei ze. ‘De volgende keer als je hier komt versla je hem. Ik weet het zeker.’ ‘Jaja, zal wel.’ zei Brian. ‘Wat een botterik.’ zei Anna. Niet veel later was de demonstratie afgelopen. Het werd langzamer hand weer wat rustiger in het Pokémon Center. ‘Mag ik u misschien iets vragen.’ Vroeg Anna aan de Zuster Joy. ‘Ja hoor. Wat is er?’ vroeg Zuster Joy. ‘Zijn er misschien Contesten in Petalburg City?’ vroeg Anna. ‘Nee, sorry.’ zei Zuster Joy. ‘Maar ik kan aan mijn zus vragen of ze in Rustboro City een Contest hall hebben.’ ‘Bedankt.’ zei Anna. ‘Oké, ik zal haar voor je bellen.’ zei Zuster Joy. Ze liep weg. Plotseling kwam er een jongen naar binnen gerend. ‘Zuster Joy! Zuster Joy!’ riep de jongen. ‘Wilt u me alstublieft helpen!’ ‘Wat is er aan de hand?’ vroeg Zuster Joy. De jongen wees naar de Wurmple die in zijn armen lag. ‘Er is iets mis met deze Wurmple.’ zei de jongen. Zuster Joy keek naar de Wurmple. ‘Ik zie het al.’ zei ze. ‘Ik zal er alles aan doen om deze Wurmple te helpen.’ Ze pakte de Wurmple over van de jongen. ‘Dit is niet goed.’ zei ze. ‘Wat is er precies gebeurd?’ ‘Ik weet het niet.’ zei de jongen. ‘Ik vond deze Wurmple op straat. Ik zag dat er iemand in een auto wegreed. Hij had allemaal kooien in zijn auto zitten.’ Toen kwam ook agent Jenny naar binnen. ‘Zuster Joy!’ riep ze. ‘Ik heb vreselijk nieuws. ‘Wat is er gebeurd?’ vroeg zuster Joy. ‘Ik krijg allemaal meldingen dat er Pokémon worden gevangen in kleine kooitjes. Volgens mij is er een Pokémon jager in de stad.’ zei agent Jenny. ‘Dat is verschrikkelijk! We moeten er iets aan doen.’ zei Zuster Joy. ‘We zijn al een zaak gestart, maar we hebben te weinig mensen!’ zei agent Jenny. ‘Ik wil wel helpen!’ zei Anna. ‘Bedankt!’ zei Agent Jenny. ‘Maar ik kan niet zomaar een 10 jarig kind op zo’n gevaarlijke Pokémon jager afsturen.’ ‘Ik red me wel.’ zei Anna. ‘Ik heb tenslotte hele sterke Pokémon die me altijd zouden blijven steunen. En die me zouden helpen.’ ‘Oké, maar wees wel voorzichtig.’ zei agent Jenny. ‘Bedankt!’ riep Anna en ze rende het Pokémon center uit.

‘Oké, kom er allemaal maar uit!’ riep Anna. Zigzagoon en Ralts kwamen uit hun Poké-ball tevoorschijn. ‘Er worden allemaal Pokémon ontvoerd! Ik heb jullie hulp nodig om de dader te vinden.’ De Pokémon knikten enthousiast. ‘Oké, het gaat ons lukken!’ riep Anna. Ze liepen de hele stad rond en keken in alle steegjes op een gegeven moment zagen ze een auto staan. ‘Huh?’ vroeg Anna. ‘Het lijkt wel alsof ik Pokémon hoor.’ Ze liep richting de auto. ‘Nee! Dit meen je niet.’ In de auto zaten allerlei soorten Pokémon. ‘Stil maar, ik kom jullie bevrijden. Ralts, Zigzagoon en Plusle, willen jullie me helpen om de kooien open te krijgen?’ ‘Dat dacht ik niet!’ riep een man. ‘Deze Pokémon zijn van mij!’ ‘Helemaal niet, deze Pokémon zijn van niemand!’ zei Anna. ‘Nou ik heb ze gevangen dus nu zijn ze van mij!’ riep de man. ‘Dacht het niet!’ zei Anna. ‘Pas maar op meisje. Je hebt ruzie met de verkeerde!’ zei de man. Hij pakte een Poké-ball uit zijn jaszak. Uit de Poké-ball kwam een Loudred. ‘Loudred! Help me om van deze lastpak af te komen. Doe Bite!’ zei de man. De Loudred kwam op Anna afgerend. Snel sprongen Plusle, Ralts en Zigzagoon voor Anna en begonnen de Loudred aan te vallen. Na een paar seconden was de Loudred uitgeschakeld. De man begon te grommen. Dan toe ik het zelf wel. Hij liep dreigend op Anna af. Gelukkig kwam net op dat moment Agent Jenny aangereden. ‘U staat onder arrest!’ riep ze. ‘Laat onmiddellijk de Pokémon vrij!’ De man liep naar Agent Jenny toe en gaf zich over. ‘Bedankt voor de hulp Anna.’ zei Agent Jenny. ‘Geen probleem!’ zei Anna. ‘Ik doe dit voor de Pokémon.’ ‘Dat vind ik heel erg dapper van je.’ zei Agent Jenny. ‘Kom je mee naar het bureau? We hebben een beloning voor je.’ ‘Bedankt!’ zei Anna. ‘Maar dat hoeft echt niet!’ ‘Kom nou maar gewoon mee, ik weet zeker dat je het leuk vind.’ zei Agent Jenny ‘Nou, oké dan.’ zei Anna. Samen met Agent Jenny liep ze naar het Politie bureau.

Toen Anna en Agent Jenny bij het bureau aankwam stond professor Birch op hun te wachten. ‘Huh? Wat doet u nou weer in Petalburg City?’ vroeg Anna. ‘Ik vond het zo erg voor je dat je niet een Hoenn starter kon krijgen dus wou ik je graag eentje geven.’ zei Professor Birch. ‘Bedankt!’ zei Anna. ‘Alsjeblieft!’ zei Professor Birch. Anna kreeg van Professor Birch een Poké-ball. ‘In deze Poké-ball zit een Torchic.’ ‘Wat leuk!’ zei Anna. ‘Kom er maar uit Torchic! Vanaf vandaag hoor jij bij mijn team!’ De Torchic keek verbaasd en blij naar Anna. Ze sprong naar Anna toe en vloog in haar armen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen