‘ You’re heard is cold, you can’t go on’ Ik word wakker gemaakt door mijn wekker, Ik open mijn ogen en draai me om. Ugh, Maandag. Ik sta op, kleed me om en doe de rest van mijn morning routine. Als ik het huis verlaat fiets ik richting Martha, Want we fietsen elke ochtend samen. Ik kom Martha tegen en we fietsen richting school. Op de fiets hebben we het over het weekend, ik kan het nog steeds niet geloven. ‘Ik kan het nog steeds niet geloven, wat gebeurd er met ons leven’ zegt Martha, ‘Inderdaad, ik kan wel blijven zeggen dat ik het niet kan geloven maar het is wel zo. De jongens van Mainstreet hebben ons gekozen uit al die honderden meisjes.’ ‘Oh my god ja inderdaad’ ‘Ik dacht gister ook bij mezelf zo van: zijn ze wel echt verliefd of is dit gewoon een grap ofzo’ ‘Ik denk dat het echt is, want ze zouden namelijk nooit zo iets doen, daar zijn ze veel te lief voor.’ ‘ja klopt, maar het is gewoon heel raar dat ik 4 jaar heb gehoopt dat hij een keer een foto van mij zou zien, en dan ben ik opeens zijn vriendin’ ‘ja klopt, misschien moeten we het even wat rustiger aan doen’ ’Jup’

We fietsen de fietsenstalling binnen en alles begint heel normaal. Tot we de klas binnenkomen, iedereen staat om Hannah heen en we horen: ‘HANNAH VERTEL HOE IS HET JE GELUKT’ ‘O MY GOD HANNAH JE HEBT GEWOON MET DAAN GEZOEND’ ‘KON HIJ GOED ZOENEN?’ We moeten lachen en lopen naar de groep toe. ‘Hannaaah’ zeg ik en Hannah geeft me een knuffel, ‘echt een gekkenhuis hier, je word bedankt’ fluisterd ze, ‘graag gedaan’ zeg ik terug. In de pauze is het pas echt druk, iedereen maar dan ook iedereen staat bij onze tafel. Ik snap het ook wel, want als iemand met haar idool heeft gezoend is dat nogal fascinerend. Ik loop naar Indy doe en neem haar nee naar de wc’s. ‘Weten mensen het al van jou en Rein?’ ‘nee, alleen jullie vier’ ‘en hoe is het met Jelle?’ ‘Emma hou op’ ‘Neee zeg, heeft Jelle nog wat gezegd?’ ‘Alleen een normale Hoi, verder niks’ ‘Okay’ . We lopen weer terug naar het domein en claimen de bank.

Samen met z’n vieren lopen we naar onze fietsen, we zijn uit en we gaan met ons vieren bij mij thuis afspreken. We pakken allemaal onze fietsen en fietsen samen richting mijn huis. Als we thuis zijn aangekomen gaan we naar boven en gaan in een soort van ‘kring’ zitten. ‘Ik en Martha hadden het ergens over vanochtend en we willen dat ook met jullie bespreken’ zeg ik. Hannah reageert: ‘Is het ernstig?’ ‘Valt mee, maar het gaat over Nord.’ we leggen het hele ding uit en de Hannah en Indy zijn het er mee eens. ‘Ik vond het ook wel to much dat Rein onze foto meteen als profielfoto had gedaan, alsof hij expres wilt dat iedereen het weet’ ‘Is er nou al een app-groep aangemaakt?’ vraagt Hannah en ik schud mijn hoofd. ‘Ik maak wel’ zegt Indy en ze maakt de groep aan. Meteen krijgen we reacties van de jongens, die dus blijkbaar al online waren.

Owen: hai
Nils: heyy
Martha: hey
Rein: yo
Indy: heey
Indy: is Daan er ook?
Nils: nee hij is aan het voetballen
Indy: ow okey
Emma: heyy
Rein: Maareh wanneer gaan we nou naar de Efteling?
Hannah: nou
Hannah: We zijn volgende week woensdag en vrijdag vrij, dus dat zou kunnen
Emma: ik kan niet woensdag, ik heb dan training..
Owen: dan vrijdag?
Martha: ja is goed
Indy: Okey dat is dan geregeld!
Hannah: Bij wie verzamelen?
Nils: De dag ervoor hebben we een concert dichtbij Daan, dus het is het handigst om bij Daan te logeren en af te spreken denk ik
Emma: Is wel lang rijden voor ons maar komt goed :)
Daan: Sorry!
Indy: heey Daan!
Hannah: heey<3

‘Omg Hannah’ zeg ik lachend, ‘Ja wat, het is gewoon mijn vriendje hoor’ ‘ja we weten het’ zegt Indy. We moeten lachen en ik besluit om even wat lekkers de gaan halen, ‘Ik ga even iets te eten pakken’ zeg ik en loop naar beneden. Martha gaat mee en we lopen naar beneden. ‘Hannah houdt zich niet echt aan het ‘rustig aan doen’ plan’ zeg ik en Martha is het met me eens: ‘Misschien moeten we het nog een keer zeggen zo’ ‘kan, maar op zich snap ik het ook wel want het is gewoon haar vriendje, jij en Owen hebben nog niet echt iets maar Hannah wel, en Daan zou het ook wel merken’ ‘ Ja klopt’ ‘Kom laten we weer naar boven gaan’ ‘Is goed’ . We lopen weer naar boven en Hannah ligt in een deuk. ‘wat is er?’ vraagt Martha, waarop Hannah antwoord : ‘Indy heeft een heel spannend Appje gekregen’ zegt ze huilend van het lachen. Ik pak Indy’s telefoon af en kijk op Whatsapp, ze heeft een appje van Jelle gekregen: ‘Hey wil je vanavond afspreken? ik ben alleen thuis… ‘ ik moet ook heel hard lachen. Arme Jelle, hij weet niet dat wij dit allemaal lezen… Ik lees het Appje voor aan Martha en ze begint ook te lachen. ‘Okey Indy dit is best wel erg’ zeg ik lachend en Indy begint ook mee te lachen, tot opeens de bel gaat. ‘Verwacht je iemand?’ vraagt Hannah, ‘Nee helemaal niet zelf’ zeg ik en ik loop naar beneden. Ik doe de deur open daar staat iemand, waar ik niet van had verwacht dat hij hier zou staan. ‘wat doe jij hier?’ vraag ik.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen