Even later kwamen Coby, Potencial, Roserade, Klip-Klop, Anna, Plusle en Ponyta aan in Eterna City. ‘Oké, laten we naar de gym gaan!’ zei Coby. ‘Is het daar niet een beetje vroeg voor?’ zei Anna. ‘We zijn hier nog maar net aangekomen!’ ‘Nah!’ zei Coby. ‘In Kanto en Johto deed ik het ook zo!’ Ze reden naar de gym toe. Daar zagen ze de gym leader Gardenia al staan. ‘Ik wil deze gym graag uitdagen!’ zei Coby. ‘Dat kan.’ zei Gardenia. ‘Kom maar mee naar binnen!’

Het gevecht begon al snel. Gardenia koos voor Turtwig en Coby voor Monferno. Maar de Turtwig was al snel verslagen toen Monferno Flame Wheel gebruikte. Dit was ook het geval met de Cherrim. ‘Indrukwekkend!’ zei Gardenia. ‘Je Monferno had helemaal geen moeite om twee van mijn Pokémon te verslaan! Maar nu gaan we pas echt beginnen!’ Ze liet haar Roserade uit haar Poké-ball komen. Coby’s Roserade keek kwaad naar die van Gardenia. Die glimlachte alleen maar gemeen en bitcherig. Coby koos nu voor Starly. ‘Ben je helemaal gek geworden!’ riep Anna. ‘Kies gewoon voor Monferno! Die kan die Roserade in één klap verslaan!’ ‘Nee, ik wil Starly ook een kans geven.’ zei Coby. Roserade gebruikte meteen Grass Knot. Maar omdat Starly in de lucht vloog hielp dit helemaal niks. ‘Eh, misschien had je beter Magical Leaf kunnen gebruiken.’ zei Coby. ‘Dat weet ik ook wel!’ zei Gardenia. Ze liet Roserade deze aanval gebruiken. Maar Starly ontweek deze makkelijk. Hij gebruikte nu Aerial Ace. Natuurlijk was dit super effectief. Starly keek blij naar Coby. Hij was aan het winnen! Maar terwijl hij dit deed kon Roserade hem raken met Magical Leaf. ‘Nee!’ zei Coby. Maar toen begon Starly te gloeien. Hij evolueerde in een Staravia! Nu was zijn Aerial Ace veel sterker geworden, en kon hij de Roserade gemakkelijk verslaan. Het duurde niet lang voordat Coby het gym gevecht had gewonnen! ‘Yes!’ zei Coby blij. ‘Gewonnen!’ ‘Gefeliciteerd!’ zei Gardenia. ‘Hier is de Forest Badge!’ Ze overhandigde Coby haar nieuwste badge. ‘Geweldig!’ zei Coby blij. Zij en de rest liepen samen de gym weer uit.

‘Dat was té makkelijk!’ zei Coby. ‘Gras Pokémon vs vuur en vlieg Pokémon… het is gewoon duidelijk wie wint!’ ‘Dat is waar.’ zei Anna. ‘Maar waar gaan we nu eigenlijk heen?’ ‘Naar Hearthome City denk ik?’ zei Coby. ‘Daar is de derde gym en ook de grootste contest hal van heel Sinnoh.’ ‘Dan is dat onze volgende bestemming!’ zei Anna. Ze sprongen beiden weer op Klip-Klop en Ponyta en raceten er vandoor.

Niet veel later kwamen ze aan bij de fietsweg. Alleen met een fiets mocht je hier overheen. ‘Shit!’ zei Anna. ‘Ik heb geen zin om ons geld te verspillen aan een fiets!’ Ze liet Ponyta in rengalop door de hal heen gaan, ondanks wat de mensen daar zeiden. Coby ging er maar met Klip-Klop achteraan. Onderweg reden ze per ongeluk drie trainers omver. Een jongen met een Pikachu, een meisje met een Piplup en een jongen met stekelig haar. ‘Sorry!’ riep Coby nog snel. Maar het maakte haar niet echt veel uit. Snel reden ze verder, op weg naar Hearthome City!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen