Foto bij #3 Intake

Jahoor, het is zo ver. Mijn ouders denken dat het verstandig is om hulp te gaan zoeken bij een GGZ-instelling. Misschien zijn mijn problemen toch erg genoeg om met een psycholoog te gaan praten. Aangezien ik niet of weinig met mijn ouders praat moet ik maar met iemand anders gaan praten.

We rijden er naar toe en in de auto zegt mijn moeder 'heb je al bedacht wat je wil gaan zeggen?' en ik denk daar gaan we weer. Ik ben anders, ik denk anders en ook dit doe ik anders. Wat zij niet begrijpt. Ik bedenk niet van te voren wat ik wil zeggen. Want ik wil ten eerste niks zeggen (ik vind het prima als andere mensen wat vertellen en vragen stellen en dan antwoord ik wel) en. Ten tweede ik zou het heel lastig vinden als ik wat wil vertellen. Dan zou ik dat voor mijn gevoel in het begin mee moeten delen dat ik wat opgeschreven of bedacht heb om te zeggen. Anders zit ik er het hele gesprek mee in me hoofd dat ik nog wat wil of moet zeggen.

Daar aangekomen staat mijn vader daar al te wachten en vraagt aan mij of ik zenuwachtig ben. Ik denk al weer 'ben ik dan zo anders?' want nee ik ben niet zenuwachtig. Ik vind het alleen hoog uit vervelend dat ik niet weet wat mij te wachten staat.

We gaan naar binnen, daar gaan we in de wachtkamer zitten. We hebben een afspraak met een man Arie. Deze man doet mijn intake en zal als het nodig is mij doorsturen naar een psycholoog en/of psychiater. Ah, daar komt hij al. Hij bied ons wat drinken aan en ik neem een cappuccino. Hij neemt ons mee naar zijn kamer en het ziet er heel gezellig uit. Als een woonkamer zitje alleen dan iets dichter bij elkaar. Er worden wat stoelen bij gezet want blijkbaar zijn we met z'n 5en. Hij ziet dat ik dit niet begrijp als hij dit zegt. Hij legt uit dat hij een ander iemand nog heeft gevraagd om er bij te zitten. Maar zij zal ietsje later komen.

Het gesprek begint zoals het meestal begint als ik een gesprek heb over mijn problemen (eerder al gehad met een maatschappelijk werkster en mijn mentor). Wat is het probleem en waarom zou je gesprekken willen volgen? Vervolgens begint hij een soort tekening te maken van mijn familie en aanhang. Hij tekent eerst mij en mijn zusje in het midden. Daarboven mijn moeder en mijn vader. Links van mijn vader zijn vriendin (mijn niet aangetrouwde stiefmoeder) en haar zoons (mijn niet aangetrouwde stiefbroers). Rechts van mijn moeder haar man (mijn stiefvader) en zijn zoons (mijn stiefbroers). Boven mijn ouders komen hun ouders (mijn oma en opa's).

Nu gaat hij verder daaronder met mijn hobby's. Goeie vraag eigenlijk wat zijn mijn hobby's?. Nou ja bijvoorbeeld paardrijden of tekenen. Ook vind ik het wel leuk om te zingen. Hij vraagt of ik ook vrienden heb. Hahaha tuurlijk heb ik vrienden. Sophie, Lisa maar ook Jasmijn.. Nu weer een moeilijke vraag: Wat zijn jouw sterke punten, wat kun jij goed? Nou ... ... ... ... ... ... Mama weet jij iets? Ze zegt: 'Je kan goed luisteren naar mensen en kan goed problemen oplossen'. Papa weet jij ook nog iets? Hij zegt: 'Je hebt veel geduld en bent altijd beleefd'. Ik bedenk me dat dat al 4 punten zijn waar ik zelf niet op gekomen was. Thanks!

Ondertussen zijn we aan het einde van het gesprek aangekomen . Arie zegt dat er naar ons gebeld zou worden voor een vervolg afspraak. Dat komt doordat hij graag eerst nog even de tijd wil hebben om mij te kunnen bespreken met zijn collega. Oohh spannend! Nee grapje.. Best eng eigenlijk..

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen