Foto bij Hoofdstuk 10: Pokémon Ranger

Even later kwamen Coby, Mewtwo, Potencial, Anna en Plusle aan bij Route 205. Toen ze nog maar net op de Route waren zag Anna een wilde Ponyta die gewoon stond te grazen.

‘Die wil ik!’ riep ze en zonder na te denken gooide ze een Poké-ball over de niets vermoedende Ponyta heen. Na drie keer schudden had ze de Ponyta gevangen! ‘Yes!’ zei Anna. ‘Nu kan ik eindelijk Pachirisu uit mijn team halen!’ Ze pakte Pachirisu’s Poké-ball en liet hem klein worden. Daarna liet ze haar nieuwe Ponyta uit haar Poké-ball komen. ‘Hoi!’ zei Anna tegen Ponyta. ‘Ik ben je nieuwe trainer!’ ‘Gefeliciteerd met je nieuwste vangst!’ zei Coby. ‘Nu je een Ponyta hebt geeft me dat een geweldig idee! Wat dacht je ervan dat ik mijn Rapidash Klip-Klop hierheen laat komen en dat we op onze Pokémon gaan rijden? Dan hoeven we die hele einden niet meer te lopen!’ ‘Geweldig idee!’ zei Anna. ‘Maar wacht, je hebt een Rapidash die Klip-Klop heet?’ ‘Ik heb haar van iemand gekregen en ik kan haar naam niet veranderen oké?’ zei Coby. ‘Oké dan?’ zei Anna. ‘Maar ik kan helemaal niet rijden!’ ‘Ik kan het je leren.’ zei Coby. ‘Het is echt heel makkelijk als je de basis eenmaal doorhebt.’ ‘Oké, laten we het gaan doen!’ zei Anna. Coby pakte haar apparaat en stuurde Cranidos naar haar bos toe. Een paar seconden later had ze de Master-ball van Klip-Klop vast.

Niet veel later zaten Coby en Anna al op Klip-Klop en Ponyta. Anna had de basis van het paardrijden doorgekregen en kon al stappen en draven. Mewtwo was teruggegaan in zijn Poké-ball en Potencial en Plusle zaten in de zadeltassen. Al snel waren ze aangekomen bij Eterna Forest.

Eenmaal in het bos zagen ze rook. Er was een enorme brand die het hele bos kon vernietigen. De brandweer was er al bij maar het leek er niet op dat het ze lukte om het vuur te doven. Coby en Anna gingen gelijk helpen. Anna liet Piplup uit haar Poké-ball komen en haar Surf doen. Het vuur was gedoofd. Maar er waren ook nog bomen die omvielen. Plusle en Potencial zagen twee roze Buneary die bijna bedolven werden onder een boom. Ze redden de Buneary, maar zelf kwamen ze bijna vast te zitten onder de boom. Gelukkig konden Coby en Anna hun nog net op tijd wegduwen. Iedereen was veilig. ‘Dat was op het nippertje!’ zei Anna. De Buneary keken blij naar Coby en Anna, en een paar seconden later gooiden ze Poké-balls over hun heen. Anna deed de Buneary in haar team, terwijl Coby de hare gelijk naar haar bos stuurde.

Toen alle heisa voorbij was konden Coby, Potencial, Anna en Plusle eindelijk relaxen. De brandweermannen hadden hun al bedankt voor het redden van het bos. Niet veel later kwam er een jongen naar hun toe lopen. Hij had bruin haar en was in het zwart, geel en rood gekleed. ‘Dat was echt fantastisch werk!’ zei de jongen. ‘Bedankt!’ zei Coby. ‘Die outfit van jou komt me ergens bekend voor.’ zei Anna. ‘Ben je soms een Pokémon Ranger?’ ‘Dat klopt.’ zei de jongen. ‘Mijn naam is trouwens Kellyn.’ ‘Ik ben Coby.’ zei Coby. ‘En ik ben Anna!’ zei Anna. ‘Deze hier heet Plusle en dat is Potencial.’ ‘Ik heb gezien hoe jullie dat vuur doofden en die Buneary redden.’ zei Kellyn. ‘Ik heb over jullie verteld bij mijn baas en die wil jullie twee graag een baan aanbieden als Pokémon Rangers.’ ‘Wat?’ zei Coby. ‘Meen je dat serieus?’ vroeg Anna. ‘Natuurlijk!’ zei Kellyn. ‘Wat zeggen jullie ervan?’ ‘Ja!’ zeiden Coby en Anna tegelijk. ‘Geweldig!’ zei Kellyn. ‘Komen jullie dan maar mee naar het hoofdkwartier.’ Kellyn nam Coby, Potencial, Anna en Plusle mee naar het Ranger Hoofdkwartier in een helikopter.
Het Ranger Hoofdkwartier was een erg mooi en modern gebouw. Toen ze het gebouw in liepen zagen ze een jonge vrouw met een stapel papieren lopen. Ze gleed uit en liet alle papieren vallen. ‘Mevrouw H.!’ riep Kellyn. ‘Ik heb de nieuwe rekruten bij me!’ De vrouw keek op. ‘O, hoi Kellyn!’ zei ze. ‘De nieuwe rekruten? Fijn!’ Coby en Anna keken naar mevrouw H. en daarna naar elkaar. ‘Fijn dat jullie mijn aanbod hebben geaccepteerd!’ zei mevrouw H. ‘Nadat Kellyn me over jullie moedige actie vertelde moest ik jullie gewoon wel een baan aanbieden. Er zijn weinig mensen die zo veel voor Pokémon overhebben. Ik wil jullie graag jullie outfits geven. Kom maar mee.’ Mevrouw H. nam Coby en Anna mee naar een ruimte waar verschillende soorten Ranger uniforms hingen. Coby koos een uniform met de kleuren blauw, wit, rood en geel en Anna één met zwart, wit, geel en rood. ‘Geweldig!’ zei mevrouw H. ‘En nu geef ik jullie jullie stylers. Met een styler kun je met elke wilde Pokémon die er is bevriend raken.’ Ze gaf Coby en Anna beiden een styler in de vorm van een horloge. ‘Cool!’ zei Anna. ‘En dan is het nu tijd voor jullie partner Pokémon.’ zei mevrouw H. ‘Jullie hebben de keus uit deze Pokémon: Roserade, Eevee, Gabite en Bibarel.’ ‘Eevee!’ riep Anna. ‘Ik wil Eevee!’ ‘Ik wil graag Roserade.’ zei Coby. ‘Dat is dan besloten!’ zei mevrouw H. Ze gaf Coby en Anna de Poké-balls van Roserade en Eevee. ‘Jullie horen het wel wanneer jullie je eerste missie krijgen!’ zei mevrouw H. ‘Is goed!’ zei Coby. Ze werden weer teruggebracht naar Eterna Forest.

‘Dat was cool!’ zei Anna toen de helikopter weer vertrokken was. ‘We zijn gewoon Pokémon Rangers!’ ‘Ik ben benieuwd wat onze nieuwe partners van ons zullen vinden.’ zei Coby. ‘Laten we ze gaan ontmoeten!’ Coby en Anna lieten hun Roserade en Eevee uit hun Poké-balls komen. Roserade had duidelijk dezelfde kleuren als Anna’s Roselia. Eevee was gewoon een normale Eevee. ‘Jeeeej!’ zei Anna. ‘Eevee!’ Eevee had duidelijk iets gezien, want ze rende er vandoor. ‘Wacht!’ riep Anna. ‘Blijf hier!’ Snel rende ze achter Eevee aan. Coby, Roserade, Potencial en Plusle bleven verbaast staan kijken.
Eevee rende tot diep in het bos. Daar stopte ze voor een merkwaardige rots. Anna kwam een paar tellen later ook aanrennen. Ze was helemaal buiten adem. ‘Wacht…’ zei ze hijgend. ‘Eevee… Hijg…’ Ze keek op en zag Eevee zitten voor de rots. ‘Wat is dat voor rots?’ vroeg ze. Eevee had door dat Anna er ook was en sprong op de rots. Ze begon te gloeien en… evolueerde in een Leafeon. ‘Wow!’ zei Anna. ‘Hoe kan een rots er nou weer voor zorgen dat een Eevee evolueert?’ Leafeon sprong van de rots af en liep blij naar Anna toe. ‘Dus dit is waarom je wegrende!’ zei Anna. ‘Je moet gevoeld hebben dat deze rots in de buurt was!’ Anna en Leafeon liepen weer terug.

Eenmaal terug stonden de anderen al op hun te wachten. Coby en Roserade hadden elkaar al beter leren kennen. Coby was er achter gekomen dat Roserade er niet van hield om in haar Poké-ball te zitten, en had besloten om haar als een lopende Pokémon te maken. Anna liet Leafeon terugkeren in haar Poké-ball. Coby, Potencial, Roserade, Anna en Plusle gingen met Ponyta en Klip-Klop verder naar Eterna City, waar Coby’s tweede gym gevecht plaats zou vinden!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen