De volgende ochtend werden Coby, Mewtwo, Potencial, Anna en Plusle wakker van een vreemd geluid. Het bleek dat een normale Pachirisu al het eten te stelen. Ze propte alles in haar wangzakken.

Toen de Pachirisu hun zag rende ze snel weg. ‘Niks ervan!’ zei Coby en ze gooide een Poké-ball over de Pachirisu heen. Ze ving haar. Coby liet Pachirisu uit haar Poké-ball komen. ‘Oké, geef nu het eten terug!’ zei ze. ‘Nou, nu het eten in haar wangzakken heeft gezeten hoef ik het niet meer zo nodig hoor!’ zei Anna. ‘Zucht!’ zei Coby. ‘Oké, eet het maar op!’ Blij at Pachirisu al het eten op. Anna keek verdrietig en hongerig toe. Nadat Pachirisu het eten op had stuurde Coby haar naar haar bos toe.

Even later zat Anna continu te zeuren omdat ze honger had. Mewtwo was zó geïrriteerd dat hij Anna met Psychic hoog de lucht in gooide. ‘Waaah!’ zei Anna. ‘Zet me neer!’ ‘Niet voordat je ophoudt met zeuren!’ zei Mewtwo. ‘Grrr!’ zei Anna. ‘Mewtwo, zet haar neer.’ zei Coby. ‘Maar…’ probeerde Mewtwo nog. ‘We ontbijten wel in een Poké-center.’ zei Coby. ‘We zijn ten slotte al bijna in Floaroma Town.’ ‘Oké.’ zei Mewtwo met veel tegenzin. Anna viel met een harde klap op de grond.

Niet veel later kwamen ze aan in Floaroma Town. Ze gingen direct naar het Poké-center toe om daar te ontbijten. Terwijl ze zaten te eten zag Anna dat er een poster op de muur hing. Die dag zou er een Pokémon contest in Floaroma Town worden gehouden! Anna dacht dat ze daar graag aan mee wou doen. Ze pakte de Poké-ball van Budew en zei tegen Coby: ‘Ik ga even naar buiten om te trainen.’ Anna liep naar buiten, terwijl Plusle snel achter haar aanrende met haar tas. Coby, Mewtwo en Potencial keken elkaar aan, haalden hun schouders op en gingen verder met eten.

Nadat Coby, Mewtwo en Potencial klaar waren met eten, liepen ze naar buiten om te zien waar Anna en Plusle heen waren gegaan. Anna was met Budew tegen wilde Pokémon aan het vechten. Toen Budew een aantal nieuwe aanvallen had geleerd begon Anna met nieuwe combinaties te oefenen. ‘Waarom ben je plotseling gaan trainen?’ vroeg Coby. ‘Ik wil graag meedoen aan het contest dat hier plaatsvind.’ zei Anna. ‘Oké?’ zei Coby. ‘Maar is het niet een beetje laat om je nu nog in te schrijven?’ ‘Shit!’ zei Anna. ‘Dat is waar ook! Plusle, Budew! Kom snel mee!’ Snel renden Anna, Plusle en Budew naar de contesthal toe. ‘Ik… hijg…’ zei Anna, die helemaal uitgeput was. ‘Wil… me… hijg… hijg… graag inschrijven… voor het contest… hijg!’ ‘Je bent net op tijd!’ zei de vrouw die de inschrijvingen regelde. ‘Over een minuut sluiten de inschrijvingen!’ Anna schreef haarzelf in en even later begon het contest.

Dit contest koos Anna voor een outfit gebaseerd op het gras type, omdat ze Budew ging gebruiken. De jurk had een zwarte bovenkant en een groene onderkant, die leek alsof het bladeren waren. Ook droeg ze bruine tuinlaarzen.

Niet veel later begon de eerste ronde. Anna moest als eerste. Ze liet haar Budew uit de Poké-ball komen. Budew maakte een combinatie van Water Sport en Worry Seed. Daardoor verschenen er allemaal glitters. Plotseling begon Budew te schijnen. Ze evolueerde in een Roselia! Dit zorgde ervoor dat de jury erg onder de indruk was. Anna was door naar de gevechtsronde!

In de pauze gingen Coby, Mewtwo, Potencial, Anna en Plusle een stukje wandelen om tactieken te bespreken die Anna kon gebruiken tijdens te gevechtsronde. Plotseling kwam er een huilend meisje aanrennen. ‘Help!’ zei ze. ‘Mijn papa! Hij is ontvoerd door aliens!’ ‘Wat?’ vroeg Coby. ‘Aliens!’ zei het meisje. ‘Rare wezens in grijze pakken met blauw haar! En hun leider had rood haar! Ze hebben mijn papa ontvoerd en dwingen hem om informatie te geven ofzo!’ ‘Oké dan?’ zei Anna. ‘Wacht, jullie zijn toch trainers?’ vroeg het meisje. ‘Kunnen jullie mijn papa redden?’ ‘Eh…’ zei Coby. ‘Ik denk het wel.’ ‘Jeeeej!’ zei het meisje. ‘De aliens houden mijn papa gevangen in dat gebouw daar!’ Ze wees naar wat leek op een energiecentrale. ‘Ik blijf hier wachten totdat jullie terug zijn!’ zei ze. ‘Succes!’ Coby, Mewtwo, Potencial, Anna en Plusle liepen verder.

‘Dit moet het gebouw zijn.’ zei Coby. ‘Hé!’ zei Anna. ‘Is dat niet zo’n gast die onze Shinx toen wouden vangen?’ Voor de deur van het gebouw stond een man met blauw haar de wacht te houden. ‘Dat klopt!’ zei Coby. Ze liep naar de man toe. ‘Hé!’ zei ze. ‘We hebben gehoord dat jullie hier een man gevangen houden! Doe de deur open!’ ‘Mooi niet!’ zei de man. ‘Als je erlangs wil zal je me moeten verslaan in een gevecht!’ ‘Dat kunnen we regelen.’ zei Coby. De man liet zijn Glameow uit haar Poké-ball komen. ‘Regigigas, handel jij dit even af.’ zei Coby. Drie seconden later was het gevecht voorbij met Coby als winnaar.
De man was naar binnen gerend en had de deur op slot gedaan. Maar Mewtwo kon de deur gemakkelijk opblazen met Psystrike. Binnen waren er nog veel meer van dat soort mannen. Maar die hadden zulke zwakke Pokémon dat zelfs een Bidoof ze had kunnen uitschakelen. Niet veel later kwamen ze aan bij de leider. ‘Wat doen jullie nou weer hier?’ vroeg de vrouw. Achter haar zat een man vastgebonden op een stoel. ‘Eindelijk hulp!’ zei de man. ‘Help me alsjeblieft!’ ‘Kop dicht!’ zei de vrouw. ‘Laat die man gaan!’ zei Coby. ‘Oké, ik heb een voorstel.’ zei de vrouw. ‘We gaan een gevecht houden. Als jij wint, dan gaat team Galactic hier weg. En als je verliest, dan moeten jullie hier weg.’ ‘Kom maar op!’ zei Coby. Het gevecht duurde niet lang. Coby liet Mewtwo de Purugly en de Zubat van de vrouw die Mars heette vernietigen. ‘Dit kun je niet menen!’ zei Mars. ‘Dit is niet de laatste keer dat jullie van team Galactic hebben gehoord!’ ‘Ja, ja!’ zei Coby. ‘Ik heb gewonnen, dus opzouten nu!’ Ondertussen had Anna de man losgemaakt. Het meisje was ook teruggekomen, nadat ze had gezien dat team Galactic weg was. ‘Papa!’ zei ze blij. ‘Bedankt vreemdelingen!’ zei de vader van het meisje. ‘Als beloning voor jullie moed wil ik jullie graag deze zeldzame Pokémon geven! Het is een Drifloon! En deze twee hebben een andere kleur dan normaal!’ ‘Wauw!’ zei Anna. ‘Bedankt!’ ‘Wacht, Anna, de gevechtsronde begint over een paar minuten!’ zei Coby. ‘We moeten snel terug naar Floaroma Town!’

Nog net op tijd kwamen ze terug. Het eerste gevecht was tussen Anna en een meisje met een Pachirisu. Maar helaas kon Roselia niet op tegen de kracht van de Pachirisu. Anna lag uit de competitie. ‘Jammer!’ zei Coby toen Anna zich had omgekleed. ‘Het maakt niet uit.’ zei Anna. ‘Nu kunnen we ten minste eindelijk verder.’ ‘Wat bedoel je?’ vroeg Coby. ‘We zijn hier pas een dag!’ ‘Laat maar.’ zei Anna. ‘Kom, dan gaan we verder naar de volgende Route!’

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen