Coby, Mewtwo, Potencial, Anna en Plusle waren aangekomen bij de grot waar je doorheen moest als je naar het bovenste deel van Route 204 wou. Na een tijdje te hebben gelopen kwamen ze aan bij wat ze dachten dat de uitgang van de grot was. ‘Dat was best simpel.’ zei Anna. ‘Maar waarom is het nog steeds donker?’ vroeg Coby. Ondertussen waren Plusle en Potencial al ver vooruit gerend. Speels renden ze op een groot beeld af, terwijl ze elkaar schokken gaven. Plotseling kwam het beeld tot leven. Zijn ogen begonnen te gloeien en hij stond op! Toen Plusle en Potencial dit zagen renden ze snel terug naar de anderen, gevolgd door het grote beeld.

Toen ze weer terug waren vroeg Anna: ‘Wat is dat geluid?’ ‘Ik weet het niet, maar iets zegt me dat we nu heel hard weg moeten rennen.’ zei Coby. Ze wees naar het grote beeld dat dreigend op hun af kwam. ‘O nee.’ zei Anna en snel renden ze allemaal weg. Uit Coby’s tas viel 1 van haar vele Ultra-balls die ze altijd bij zich had. Zonder dat ze het doorhad kwam die tegen het beeld aan. Plotseling waren de gigantische voetstappen opgehouden. Wat was er gebeurd? ‘Eh, waar is dat gigantische ding gebleven?’ vroeg Anna. ‘Volgens mij was het een Pokémon.’ zei Mewtwo. Hij wees naar de Ultra-ball die schuddend op de grond lag. De bal stopte met schudden en Coby had de Pokémon gevangen, zonder dat het echt haar bedoeling was. Coby raapte haar nieuwe teamgenoot op. ‘Nou, ik denk dat ik een nieuw lid heb.’ zei ze. ‘Het lijkt me nu een beter idee om snel de echte uitgang van deze grot te vinden.’ zei Mewtwo. ‘Dit ding staat op instorten!’ Snel renden ze allemaal de grot uit, die kort daarna instortte.

‘Dat was op het nippertje!’ zei Coby. ‘Maar wat voor een Pokémon was dat?’ vroeg Anna. ‘Geen idee, laten we eens kijken!’ zei Coby. Ze liet haar nieuwe Pokémon uit zijn Ultra-ball komen. ‘Wow.’ zei Anna. ‘Dat ding is echt gigantisch!’ ‘Ja, dat klopt, maar wat is het?’ vroeg Mewtwo. Coby pakte haar Pokédex erbij. ‘’Regigigas, de Kolossale Pokémon. Volgens de legende heeft Regigigas continenten gesleept met behulp van touwen.’’ ‘Hm, het is dus een Regigigas.’ zei Coby. ‘Maar waarom zag hij er dan uit als een gigantisch beeld?’ vroeg Anna. ‘Misschien was hij in een hele diepe slaap.’ zei Coby. ‘Ja, zou kunnen.’ zei Anna. Coby liet Regigigas weer in zijn Ultra-ball terugkeren.

Niet veel later kwam er een jongen aan die Coby uitdaagde voor een gevecht. Natuurlijk zei Coby ja, en het gevecht begon. De jongen had alleen een Bidoof, en Coby gebruikte haar nieuwe Regigigas. Na een paar seconden was het gevecht afgelopen, met Coby en Regigigas als winnaars.

Terwijl Coby nog tegen wat wilde Pokémon vocht ging Anna met het eten bezig. Ze had haar tas met lege Poké-balls per ongeluk open laten liggen. Een roze Pachirisu rook het eten en liep per ongeluk tegen één van de Poké-balls aan. Ze werd ook nog eens gevangen. Een halfuur later kwamen Coby, Mewtwo en Potencial weer terug. ‘Hoi!’ zei Anna. ‘En? Hebben jullie fijn getraind?’ ‘Ja!’ zei Coby. ‘Regigigas is veel sterker dan ik had verwacht!’ ‘Wacht, dus je hebt met Regigigas gewoon allemaal onschuldige, wilde Pokémon uitgeschakeld?’ vroeg Anna. ‘Jep!’ zei Coby. ‘Cool!’ zei Anna. ‘Maar het eten is klaar, dus komen jullie aan tafel?’

Terwijl iedereen aan het eten was ontdekte Plusle dat één van Anna’s Poké-balls aan het schudden was. Nieuwsgierig drukte ze op de grote knop, en Pachirisu kwam uit haar Poké-ball. Geschrokken rende ze weg. Plusle rende achter haar aan, net zoals Potencial. Pachirisu rende diep het bos in, zo ver dat je het daglicht niet meer kon zien. Na nog een uur gerend te hebben stopte de Pachirisu eindelijk met rennen. Uitgeput stortte ze in elkaar. Plusle en Potencial zagen dit en hielpen haar overeind. Potencial laadde Pachirisu op met Helping Hand. Nu begreep Pachirisu dat dit vrienden waren, en blij sprong ze in het rond. Plotseling verschenen er uit het niets 40 wilde Dustox. Die waren aan het slapen en waren niet blij met de herrie die de drie elektrische Pokémon maakten. Allemaal vielen ze hun aan met Sleep Powder, waardoor de drie Pokémon in slaap vielen.

Ondertussen hadden Coby, Mewtwo en Anna gemerkt dat Plusle en Potencial weg waren. Daarom gingen ze op zoek naar hun. Ze lieten hun andere Pokémon de wacht houden bij het kamp. ‘Waar kunnen die twee deugnieten zijn?’ vroeg Anna. ‘Geen idee, waarschijnlijk zijn ze achter een wilde Pokémon aangerend of zo.’ zei Coby. ‘Kijk!’ zei Mewtwo. ‘Voetsporen! Ik ben er vrij zeker van dat die van Plusle en Potencial zijn.’ Anna ging kijken en zag dat er ook andere voetsporen stonden. ‘Maar van wat voor Pokémon zijn deze dan?’ vroeg ze. ‘Geen idee, ik kijk wel even met mijn Pokédex.’ zei Coby. Ze pakte haar Pokédex en scande de sporen. ‘Volgens mijn Pokédex zijn deze voetsporen van een Pachirisu.’ zei Coby. ‘Dat is een elektrisch type, dus daarom zijn ze vast achter hem aangerend.’ ‘Nou, laten we de sporen dan maar volgen!’ zei Anna.

Intussen hadden Cassidy en Butch ontdekt dat Coby en Anna hun Pokémon hadden achtergelaten. Van deze kans maakten ze mooi gebruik. Ze beslopen de Pokémon en gooiden een net over hun heen. Maar nog voordat ze de Pokémon mee in hun schip konden nemen drukte Starly op de grote witte knop van Regigigas Ultra-ball, waardoor die eruit kwam. Hij zag dat zijn vrienden in nood waren, en terwijl Cassidy en Butch er met hun schip vandoor wilden gaan, gebruikte Regigigas Dizzy Punch, waardoor het schip uit elkaar spatte. Cassidy en Butch wisten er wel veilig uit te komen. ‘Wat is dat voor ding?’ vroeg Butch. ‘Ik heb geen idee, maar ik weet wel dat we moeten rennen!’ zei Cassidy, terwijl ze naar de kwade Regigigas wees die dreigend op hun af liep. Snel renden ze weg, en de Pokémon waren gered. Coby’s Cranidos liet Regigigas weer terugkeren in zijn Ultra-ball.

Ondertussen hadden Coby, Mewtwo en Anna Plusle en Potencial gevonden. Ze lagen samen met Pachirisu te slapen. ‘Cool!’ zei Anna. ‘Een roze Pachirisu! Die ga ik vangen!’ Maar toen ze een Poké-ball over de Pachirisu heen wou gooien, kaatste deze zo van haar af. ‘Huh?’ zei Anna. ‘Heeft ze dan al een trainer?’ Plusle, Potencial en Pachirisu werden wakker. Plusle had de Poké-ball van Pachirisu nog vast, en gaf deze aan Anna. ‘Wacht, Pachirisu is al mijn Pokémon?’ vroeg ze verbaast. Ze probeerde of Pachirisu terug wou in de Poké-ball, wat lukte. ‘Maar hoe heb ik haar ooit kunnen vangen?’ zei Anna. ‘Ik kan me niet herinneren dat ik dat heb gedaan!’ ‘Misschien heb je haar per ongeluk gevangen.’ zei Coby. ‘Ja, dat zou kunnen.’ zei Anna. ‘Net als die keer dat ik per ongeluk een Zigzagoon ving.’ ‘Zigzagoon?’ zei Coby. ‘Is dat niet die Pokémon die iedereen haat?’ ‘Ja.’ zei Anna. ‘Ik wou dat ik die Pokémon niet had gevangen.’ ‘Hoezo heb je hem dan gevangen?’ vroeg Coby. ‘Nou, ik struikelde over een steen en toen rolde er een Poké-ball uit mijn tas.’ zei Anna. ‘En toen sprong er zo een Zigzagoon in.’ ‘Oké dan?’ zei Coby. ‘Maar wees blij dat je een roze Pachirisu hebt gevangen! Straks was het een Bidoof! En dat wil je echt nooit!’ ‘Dat is waar.’ zei Anna. ‘Laten we teruggaan naar het kamp.’

Even later kwamen Coby, Mewtwo, Potencial, Anna en Plusle weer terug bij het kamp. Op de weg terug zagen ze een neergestort schip liggen. Ze wilden natuurlijk weten of de Pokémon wel in orde waren. Gelukkig was iedereen oké. Plotseling kwam agent Jenny eraan. ‘Wat is er hier gebeurd?’ vroeg ze. ‘Hoezo?’ vroeg Coby. ‘Nou, zie je dat neergestorte schip daar niet?’ vroeg agent Jenny. ‘Ja, maar wij weten van niks.’ zei Anna. Zij en Coby keken boos naar hun Pokémon. Die hadden een grote grijns op hun gezicht. ‘Nou, gelukkig is alles hier in orde.’ zei agent Jenny. ‘Ik moet nu terug naar het onderzoek bij de ingestorte grot.’ ‘Eh, ingestorte grot?’ vroeg Anna. ‘Ja, vandaag is de grot die het onderste en het bovenste gedeelte van deze route met elkaar verbind om mysterieuze wijze ingestort.’ zei agent Jenny. ‘Wauw, ben ik even blij dat wij nog door die grot kwamen voordat hij instortte!’ zei Coby. Agent Jenny reed op haar motor weg. Na nog een tijdje te hebben getraind ging iedereen slapen, om de volgende dag hun reis te vervolgen! 

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen