Na wéér via de Oreburgh Gate en Route 203 te zijn geweest kwamen Coby, Mewtwo, Anna en Plusle eindelijk terug in Jubilife City. Ze gingen naar het Poké-center zodat Anna kon trainen voor het contest. Coby had ook besloten om mee te doen en trainde dus ook mee. Anna ging meedoen met Piplup en Coby met Mew.

De volgende ochtend waren Coby en Anna beiden al vroeg op. Ze moesten nog bepalen wat voor kleren ze zouden aantrekken. Anna had in haar tas nog twee jurken zitten die ze ooit van haar moeder had gekregen, maar nooit had gebruikt. Coby koos de blauwe en Anna de rode. Nadat ook hun Pokémon klaar waren begon het contest.

Er deden veel mensen mee, een meisje met een Piplup, een jongen met een Pikachu, een ander meisje met een Glameow, en een meisje die er heel raar uitzag, die meedeed met haar Carnivine.

De voorrondes begonnen vijf minuten later. Anna’s Piplup gebruikte iets wat Anna Big Bubble noemde. Piplup gebruikte Bubbel Beam, maar in plaats van allemaal kleine bellen te gebruiken, maakte ze één grote bel, die knapte en een regen van glitters achterliet. Anna was door naar de volgende ronde! Coby was meteen daarna aan de beurt. Iedereen stond versteld van haar Mew. Logisch natuurlijk, want het is een mytische Pokémon. Mew gebruikte Petal Dance, waardoor er allemaal bloemblaadjes in het rond vlogen. Ook Coby kwam door de eerste ronde heen.

De eerste ronde was afgelopen en er was een korte pauze. Anna en Coby waren beiden hun Pokémon aan het klaarmaken voor de volgende ronde. Mewtwo en Plusle hadden de eerste ronde ook gezien en kwamen hun trainers feliciteren met de overwinning. Coby was klaar voor de volgende ronde en ging samen met Mewtwo even een ommetje maken. Onderweg hoorden ze dit gesprek: ‘Ik ben blij dat ik door de eerste ronde ben gekomen! Maar de jury was niet al te blij over mijn auditie! Als ik niet win, gaan we de Pokémon van al die ettertjes stelen! En dan met name die Pikachu!’ ‘De jury gaat jou vast als winnaar uitroepen! Jij en Carnivine zijn de beste van allemaal!’ ‘Zeker weten!’ Voordat Coby en Mewtwo konden uitzoeken wie het waren, zei de omroeper dat de tweede ronde zou gaan beginnen.

De tweede ronde was een één op één Pokémon-gevecht. Het eerste gevecht was tussen Coby en een trainer met een Honchkrow. Het was een spannend gevecht, maar uiteindelijk kon Mew het niet meer volhouden. Coby was verslagen. Anna moest tegen een meisje en haar Gible. Maar deze kon Piplup makkelijk verslaan. Ondertussen waren Mewtwo en Plusle op zoek gegaan naar de vreemde mensen. Ze vonden alleen niks. Al snel begonnen de pauzes weer. Coby en Anna gingen weer naar de kleedkamers toe. Omdat Coby verloren had trok ze haar normale kleren weer aan. De jurk mocht ze houden. ‘Wat jammer dat je van die Honchkrow verloren hebt.’ zei Anna. ‘Ach, contesten zijn meer jou ding.’ zei Coby. ‘Ik deed gewoon mee voor de lol.’ Anna ging nog een beetje oefenen voor de halve finale en Coby ging op onderzoek uit naar de vreemde stemmen.

De halve finales begonnen. Het eerst gevecht was tussen een vrouw en haar Carnivine en een meisje en haar Glameow. Het meisje won. Woedend stormde de vrouw het gevechtsveld af.

Ondertussen was Coby op onderzoek uit. Plotseling hoorde ze de stemmen weer, maar deze keer klonk de vrouwelijke stem erg kwaad. Coby ging kijken en zag twee leden van team Rocket en een Meowth die kon praten. Meteen herkende ze Jessie, James en Meowth. ‘Niet jullie weer!’ zei Coby. ‘Hoe vaak moet ik jullie nog tegenkomen?’ ‘Hé!’ zei Jessie. ‘Jij bent dat meisje die de nieuwe kampioen van Kanto en Johto is geworden!’ ‘Waar is die grote, paarse Pokémon die je altijd bij je hebt?’ vroeg James. Coby bleef stil en dacht: “Shit, ik ben vergeten Pokémon mee te nemen!” ‘Wacht, je hebt helemaal geen Pokémon bij je, is het niet?’ zei Meowth. Jessie liet haar Seviper Poison Tail gebruiken op Coby. Maar net voordat de aanval haar kon raken kwam Mewtwo eraan en gebruikte hij Psystrike op Seviper. Die was natuurlijk meteen uitgeschakeld.

Ondertussen was het gevecht tussen Anna en het meisje met haar Piplup bezig. Helaas kon Anna’s Piplup niet meer door vechten. Anna had verloren. Plotseling was er een enorme knal te horen. Veel mensen gingen kijken wat er aan de hand was. Coby was met Mewtwo en Plusle tegen Jessie’s Wobbuffet en James’ Carnivine aan het vechten. Helaas kaatste Wobbuffet de aanvallen van Mewtwo en Plusle steeds af. Anna liet Shinx uit haar Poké-ball komen en meehelpen in het gevecht. Carnivine versloeg Shinx bijna, maar net op dat moment evolueerde zij in een Luxio. ‘Yeeeeeeeeee!’ zei Anna. ‘Nu is mijn Shinx ook geëvolueerd!’ Nu Shinx een Luxio was, leerde ze een nieuwe aanval: Spark. Hiermee kon ze Carnivine veel gemakkelijker verslaan. Ook Wobbuffet hield het niet lang meer vol. Team Rocket was verslagen. Mewtwo was hun meer dan zat en gebruikte Psystrike waardoor team Rocket de lucht in schoot. Ze riepen nog ‘We vliegen er weer eens vandoor!’

Niet veel later begon de finale. Het gevecht was tussen het meisje met de Piplup en het meisje met de Glameow. Na een hevig gevecht verloor het meisje met de Piplup. Het contest was voorbij, dus gingen Coby en Anna verder met hun reis. Hun volgende bestemming was Eterna City, waar Coby’s tweede gymgevecht plaats zou vinden!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen