Niet veel later kwamen ze in de Oreburgh Gate aan. Ze vonden al die Zubat, Geodude en Psyduck maar irritant. Maar Coby ving nog wel een groene Zubat omdat ze die er cool uit vond zien. Als snel kwamen ze aan in Oreburgh City.

Ze liepen naar de gym toe, maar de gym leader was daar niet. ‘Waar is de gym leader naartoe?’ vroeg Coby aan iemand die rondliep. ‘Hij kreeg een telefoontje dat er iets mis was in de Oreburgh Gate.’ zei de man. ‘Als jullie hem zoeken, moet je daar kijken.’ En dus liepen ze weer terug naar de Oreburgh Gate.

Na weer helemaal terug te zijn gegaan naar de Oreburgh Gate kwamen ze de gym leader Roark tegen. Hij was met zijn Cranidos tegen de Raticate van een vrouw aan het vechten. Het was dezelfde vrouw die Coby en Anna tegenkwamen aan het begin van hun reis. Coby ging helpen en liet Luxio uit zijn Poké-ball komen. Met gecombineerde krachten konden Cranidos en Luxio de Raticate uitschakelen. Ondertussen was Anna met haar Piplup tegen de Shuckle van de man aan het vechten. Ook hij was snel verslagen. Terwijl ze hun overwinning aan het vieren waren, verscheen er vanuit de grond een enorme machine die op een Raticate leek. Met armvormige haken greep de machine Luxio, Piplup, Plusle, Mewtwo en Cranidos. Hier was Mewtwo helemaal niet blij mee, en uit pure woede gebruikte hij Psystrike. De machine van de man en de vrouw ging kapot. Luxio, Piplup, Plusle, Mewtwo en Cranidos waren bevrijd! ‘Ik zei toch dat dit plan niet zou werken Bill!’ zei de vrouw. ‘Ik heb je nu al duizend keer gezegd dat mijn naam Butch is!’ zei Butch. ‘Waarom onthouden mensen jouw naam altijd zo makkelijk? Ik bedoel maar, Cassidy is veel moeilijker te onthouden dan Butch!’ ‘Hou je mond toch eens dicht!’ zei Cassidy. Toen gebruikten Mewtwo en Plusle beiden hun sterkste aanval en vlogen Cassidy en Butch door de rotswand van de grot heen en vlogen de lucht in. Nog voordat dit gebeurde riepen ze: ‘We schieten er vandoor!’

‘Bedankt voor het helpen!’ zei Roark toen Cassidy en Butch uit het zicht verdwenen waren. ‘Als jullie er niet waren geweest dan waren die schurken er vast met de fossielen vandoor gegaan!’ ‘Geen dank!’ zei Coby. ‘Ik kan die team Rocket gasten niet uitstaan!’ ‘Ik wil jullie graag een beloning geven als dank voor het helpen.’ zei Roark. ‘Hier, neem deze fossielen maar. In het lab kunnen jullie ze in echte Pokémon laten transformeren.’
Eenmaal terug in Oreburgh City lieten Coby en Anna hun fossielen meteen in Pokémon transformeren. Het waren twee Cranidos. Die van Coby was rood terwijl die van Anna blauw was. Het waren beiden meisjes. Coby daagde Roark meteen uit voor een gym gevecht.

Coby had besloten om alleen de Pokémon te gebruiken die ze in Sinnoh had gevangen. Ze koos voor: Luxio, Chimchar en Cranidos. Roark had de Pokémon: Geodude, Onix en Cranidos. Starly zat samen met Anna, Plusle en Mewtwo Coby vanaf de zijlijn aan te moedigen. Het gevecht begon. Roark koos voor Geodude en Coby koos Chimchar. Geodude viel meteen aan met Hidden Power, maar deze aanval ontweek Chimchar. Hierna viel zij aan met Tackle, maar dit was niet erg effectief. Geodude gebruikte Rollout, en Chimchar werd tegen een muur aangegooid. Het leek erop dat Chimchar in elkaar zou zakken, maar dit gebeurde niet. Toen Geodude het af wou maken met Seismic Toss, evolueerde Chimchar in Monferno en leerde ze Match Punch. Nu kon ze Geodude gemakkelijk verslaan. Als tweede Pokémon koos Roark Onix. Coby koos Luxio. Onix gebruikte Slam. Deze aanval zorgde ervoor dat Luxio tegen het plafond aan werd gegooid. Door de schok elektrocuteerde hij het hele gebouw. Hierdoor gingen de watersproeiers aan. Dit was een mooie kans voor Luxio. Hij sprong op Onix en elektrocuteerde hem. Onix viel bewusteloos neer. Nu kozen beide trainers hun Cranidos. Roark’s Cranidos gebruikte Zen Headbutt, maar deze aanval ontweek Coby’s Cranidos. Zij gebruikte nu tot ieders verbazing Head Smash. Roark’s Cranidos was in één keer verslagen. Coby had gewonnen!

Iedereen was ontzettend blij dat Coby haar eerste gym gevecht had gewonnen. ‘Je hebt uitstekend gevochten.’ zei Roark. ‘Hier is de gym badge.’ Hij gaf Coby de Oreburgh Gym Badge. ‘Gefeliciteerd!’ zei Mewtwo. ‘Ik heb gehoord dat er morgen een contest is in Jubilife City.’ zei Anna. ‘Laten we mee gaan doen met dat contest!’ zei Coby. Ze renden de gym uit en begonnen hun reis terug naar Jubilife City.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen